Care este cea mai potrivită încălțăminte pentru iarnă

19 august, 2022
incaltaminte PNG

Indiferent dacă cineva merge, în mod regulat, la ski sau pur și simplu face naveta prin ploaie sau zăpadă, toată lumea are nevoie de o pereche bună de cizme, pentru a se încălzi iarna. Așa că, iată care sunt cele mai bune cizme de iarnă pentru femei, în conformitate cu părerile oamenilor cu experiență serioasă atât în proiectarea, cât și în purtarea încălțămintei durabile pentru vreme rece.

Ce criterii trebuie să îndeplinească încălțămintea de iarnă?

Hidroizolație: standardul de aur pentru încălțămintea și îmbrăcămintea impermeabilă este Gore-Tex, o membrană impermeabilă țesută fin, care blochează umezeala, rămânând, în același timp, respirabilă. Dar majoritatea cizmelor de iarnă sunt pur și simplu tratate cu un strat rezistent la apă (DWR), care poate fi perfect adecvat pentru climatele mai blânde. Pentru protecție suplimentară, specialiștii sugerează să cauți cizme din piele (un material care este un protector împotriva apei, natural și respirabil), cu cusături. Cu cât sunt mai multe cusături pe partea exterioară a cizmei, cu atât este mai puțin impermeabilă. O talpă exterioară din cauciuc vulcanizat va oferi un efect suplimentar asemănător unei cizme de ploaie.

Izolație: Dacă ai mai multe cizme și vei folosi o singură pereche atunci când temperaturile sunt sub punctul de îngheț, caută ca această să fie izolată. Ar trebui să poți simți asta cu degetele pe interiorul cizmei. Dacă este același material în interior și în exterior, nu există izolație. Dacă petreci mai puțin timp în condiții extreme, există un truc ușor pentru încălzirea unei cizme de iarnă - și prevenirea veziculelor în acest proces. Construiește singură izolația, sub formă de șosete de lână, care elimină umezeala. 

Tracțiune: Dacă te confrunți cu gheața și zăpada, tracțiunea este chiar mai importantă decât impermeabilizarea. Motivul pentru care aluneci este că stratul superior de gheață se topește și ai un strat de apă între pantof și gheață. Pentru a crește flexibilitatea și controlul în astfel de condiții, se recomandă cizmele cu șireturi, care vor avea o potrivire mai strânsă, mai personalizată. Aderența este, de asemenea, cheia. 

Care este încălțămintea potrivită pentru iarnă?

Botinele Chelsea. Pentru condiții de iarnă care nu sunt extreme - bălți, plimbări în umezeală și, ocazional, zăpadă, este greu să treci pe lângă o pereche de botine de damă în stil Chelsea. Aceste cizme sunt preferate dintr-un motiv: sunt confortabile, destul de rezistente la apă (majoritatea fiind din piele, cu cusături minime) și suficient de neutre pentru a se aranja cu aproape orice ținută. Funcționează bine de-a lungul anotimpurilor și devin tot mai confortabile, odată cu uzura. De asemenea, par să se muleze cu ușurință pe picioarele majorității oamenilor. 

Cizmele de zăpadă. Acestea sunt proiectate pentru zăpadă grea, având cusături sigilate și izolație detașabilă, precum și manșete din blană artificială în jurul gambei, pentru a ține departe gheața și apa.

Ghetele de hiking. Din punct de vedere al bugetului, este mai bine să investești într-o cizmă impermeabilă de calitate, care poate fi folosită în toate anotimpurile, cum ar fi ghetele de hiking. În ciuda faptului că sunt impermeabile, aceste cizme nu se vor simți niciodată rigide, fiind concepute pentru a se flexa cu piciorul în același mod în care ar putea alerga oamenii de pe traseu - dar, spre deosebire de alergătorii de traseu, au manșete înalte, pentru a ține apa și chiar zăpada departe de șosete.

Așadar, aceste trei perechi de încălțăminte nu ar trebui să lipsească din papucarul tău, mai ales pe perioada iernii. Înainte de orice alt aspect, vei avea picioarele protejate, încălzite și ferite de umiditatea și gerul înțepător.

Sursa foto: unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp