Cei mai buni chitarişti din toate timpurile

25 noiembrie, 2015
01 jimi hendrix jpeg

Aceste nume au definit întreaga muzică rock – graţie talentului, creativităţii şi stilului inovativ. Un top 10 care influenţează la fel de puternic şi artiştii de azi. Să vedem, aşadar, care sunt cei mai buni chitarişti din toate timpurile

Jimi Hendrix e considerat de mulţi cel mai bun chitarist chiar şi acum, la 45 de ani de la dispariţia lui prematură.

Jimi Hendrix

Foarte bun tehnic şi extrem de creativ, James Marshall "Jimi" Hendrix a trăit doar 28 de ani. Suficient pentru el ca să-şi lase amprenta asupra istoriei rockului. Născut în Seattle, a început să cânte la chitară la vârsta de 15 ani. Iar după ce a făcut armata, a început să evolueze pe scenă, ajungând în 1965 să dea spectacole alături de Little Richard. A cucerit America după prestaţia lui la Monterey Pop Festival, în 1967. Cel mai bun album al său, cel cu numărul 3 şi ultimul, a fost Electric Ladyland.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Keith Richards

Se numără indubitabil printre cei mai buni chitarişiti din toate timpurile. Autorul unora dintre cele mai bune cântece din istoria muzicii rock, cu o abordare inovativă, Keith este apreciat şi datorită longevităţii carierei sale. Pe 18 decembrie împlineşte 72 de ani şi este la fel de exploziv pe scenă. Revista Rolling Stone îl consideră creatorul celor mai buni riffuri de chitară, iar 14 dintre cântecele pe care acesta le-a compus împreună cu Mick Jagger se numără, în opinia aceleiaşi publicaţii de specialitate, în topul celor mai bune cântece din toate timpurile.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: BB King

Nu putea lipsi dintre cei mai buni chitarişti din toate timpurile. Regele bluesului a influenţat generaţii de chitarişti. Şi încă o mai face, deşi a plecat dintre noi, la vârsta de 89 de ani, anul acesta pe 14 mai. A urcat pe scenă până în ultimii ani ai vieţii, iar stilul lui sofisticat, care amesteca sunetele fluide cu vibrato l-au adus în Rock and Roll Hall of Fame în 1987.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Eddie Van Halen

Olandezul născut pe 26 ianuarie 1955 în Nijmegen este fondatorul trupei de hard rock Van Halen. Iar dincolo de succesul obţinut cu renumita formaţie de rock, mai ales în perioada vocalistului David Lee Roth, dovada talentului de excepţie îmbinat cu o tehnicitate şi precizie remarcabile în acest domeniu sunt cele trei patente de inventator pe care Eddie le are, două dintre ele pentru îmbunătăţiri aduse chitării – numele lui fiind de altfel dat unui tip de chitară exclusivist, vândut cu 25.000 de dolari.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Django Reinhardt

Este unul dintre cei mai buni chitarişti din toate timpurile. Născut pe 23 ianuarie 1910, acest belgian cu sânge gipsy a influenţat numeroase staruri ale muzicii rock, precum Paul McCartney, care spune că nimeni n-a reuşit până azi să ajungă la tehnica lui impecabilă. Stilul original al acestui mare jazzist al Europei are şi azi foarte mulţi fani. A devenit şi mai cunoscut după ce a continuat să cânte la chitară cu doar două degete, fiind grav rănit la o mână în urma unui incendiu.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Jimmy Page

Dacă l-ai văzut live la concertul din România din 1998, ai trăit un moment istoric. Aşa cum este fiecare prestaţie live a acestui zeu care face parte dintre cei mai buni chitarişti din toate timpurile, Totodată, chitaristul de la Led Zeppelin este unul dintre cei mai buni compozitori şi producători rock din toate timpurile. Pentru fanii artistului de 71 de ani, veştile bune şi nesperate au venit chiar recent, Jimmy anunţând că lucrează la un album solo şi că şi-ar dori să cânte live anul viitor la Glastonbury. Ce regal!

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Eric Clapton

A revoluţionat felul în care se cântă la chitară, britanicul de 70 de ani fiind în clubul select al artiştilor care au intrat de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame – o dată în 1992, cu formaţia The Yardbirds, a doua oară anul următor, cu trupa Cream, iar în 2000 graţie carierei sale solo. Nu ai cum să uiţi piese ca „Layla”, “Wonderful Tonight” sau “Tears in Heaven”, de pe albumul “Unplugged”, pentru care a fost distins în 1993 cu şase premii Grammy.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Brian May

Nu putea lipsi dintre cei mai buni chitarişti din toate timpurile. Este, de altfel, un alt britanic de excepţie. O adevărată lengendă a rockului care a scris multe dintre hiturile formaţiei Queen: "We Will Rock You", "I Want It All", "Save Me", "Who Wants To live Forever" şi "The Show Must Go On" sunt doar câteva exemple. După dispariţia lui Freddie Mercury, Brian şi-a continuat cariera în diverse formule, onorând cu talentul său şi staruri precum Lady Gaga, pentru care a realizat partea de chitară a piesei “You and I”.

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: Slash

Da, aţi ghicit, chiar şi Saul Hudson, căci acesta este numele lui, e britanic! S-a născut pe 23 iulie 1965 în Hampstead, Londra. Solo-urile lui – din piese precum „November Rain”, „Sweet Child o' Mine” şi alte melodii ale trupei Guns N' Roses vor rămne în istorie. Nelipsit din niciun top al celor mai buni chitarişti din toate timpurile, Slash a intrat în 2012 în Rock and Roll Hall of Fame, împreună cu Guns N' Roses. De notat că după scandalul cu Axl Rose, care a fracturat pentru totdeauna formaţia de suflet a atâtor rockeri, Slash şi-a continuat drumul, mai întâi înfiinţând trupa Velvet Revolver, apoi lansând trei albume solo: “Slash” (2010), “Apocalyptic Love” (2012) şi “World on Fire” (2014).

Cei mai buni chitarişti din toate timpurile: David Gilmour

Un alt britanic care se numără printre cei mai buni chitarişti din toate timpurile. Solo-urile lui atât de melodioase au marcat muzica formaţiei Pink Floyd şi urechile atâtor generaţii. Născut pe 6 martie 1946 în Cambridge, a fost abordat în decembrie 1967 de bateristul Nick Mason pentru a intra în legendara trupă Pink Floyd, care a vândut peste 250 de milioane de albume în întreaga lume.Recente pe Ok! Magazine

eveniment lux distractie jpg
CadoulSpecial   cosuri cadou (1) jpg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
termosemineu peleti bricolaj market 3 jpg
okmagazine warren jones LFlVuWLjYEo unsplash jpg
Salată grecească (2) jpg
6 electrocasnice incorporabile bucatarie jpg
Centrul de excelenta in endoscopia digestiva diagnostica si terapeutica SANADOR Floreasca (3) jpg
Corona Island image (2) jpg
Cardigane Dama okmagazine png
p g i dm romania inaugureaza anul acesta doua sali de clasa unicat in jude ele calara i i timi jpg
poza okmagazine ro jpg
okmagazine ro   Cum să alegi o husă de telefon care să ofere echilibru între aspect și siguranță jpg
Cum să ai grijă mereu de zâmbetul tău jpg
Ai o cameră în plus pe care nu o folosești  Iată în ce o poți transforma! jpg
Lucruri de care ai nevoie pentru casa daca ai o familie numeroasa jpg
Patricia fotomodel  jpg
UNTOLD Inquam Photos / Alexandru Busca