Cele mai bune filme biografice

6 aprilie, 2016
Afişul filmului jpeg

Unele dintre filmele cele mai de succes realizate la Hollywood au fost inspirate din poveşti reale. Şi desigur, nu sunt puţine la număr cele care au rămas în istorie drept cele mai bune filme biografice. Totuşi, noi o să-ncercăm să facem un top al celor mai reuşite filme biografice, bazându-ne pe un top realizat de Imdb. Iată, aşadar, despre ce filme este vorba.

Cele mai bune filme biografice: Grace de Monaco (2014)

image

O poveste lipsită de dramatism. Nicole Kidman este cea care o interpretează pe Grace Kelly în această peliculă şi îi spune povestea cu acurateţe. Poveste care a emoţionat, a frapat şi a ţinut primele pagini ale ziarelor multă vreme. Vorbim, bineînţeles, de toată gloria pe care Grace Kelly a obţinut-o la Hollywood, dar şi de faptul că a renunţat la ea pentru viaţa de prinţesă europeană. O scenă emoţionantă din acest film biografic este aceea în care se descoperă spionul din familia regală.

Cele mai bune filme biografice: Hachiko: A Dog`s Story

Este un  un remake al filmului japonez, ”Hachiko Monogatari” din anul 1987, şi este inspirat dintr-o povestea reală. Probabil de aceea, această peliculă a fost votată a fi una dintre cele mai emoţionante din toate timpurile. Filmul urmăreşte povestea unei relaţii speciale dintre un profesor universitar şi un câine pe care acesta îl găseşte pe stradă şi pe care decide să-l ia acasă.

Cele mai bune filme biografice: Frida (2002)

image

În această peliculă, Salma Hayek intră în pielea pictoriţei Frida Khalo, care se inspira în picturile sale din ceea ce trăia zi de zi. Iar faptul că pictoriţa căuta întotdeauna iubirea în fiecare fiinţă pe care o întâlnea, l-a transformat într-unul dintre cele mai romantice filme biografice. Acest film a primit un premiu Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră.

Cele mai bune filme biografice: La vie en rose (2007)

Marion Cotillard este cea care o joacă pe celebra cântăreaţă Edith Piaf. Rolul jucat măiestos în această peliculă biografică i-a adus actriţei un premiu Oscar.

Cele mai bune filme biografice: Tinereţe furată (1999)

image

O poveste frapantă a unei tinere de 19 ani care acceptă să fie internată într-un azil de psihiatrie pentru a-şi trata nebunia. Ulterior, descoperă că boala sa poate fi vindecată cu ajutorul realităţii contrastante dintre ceea ce era scriitoarea şi ceea ce i se întâmpla.

Alte filme bune inspirate din biografii, fapte reale şi pagini de istorie: ”Seasbiscuit”, ”Extraordinary Measures”, ”The Pursuit of Happyness”, ”Ali”, ”Finding Neverland”, ”A Beautiful Mind”, ”Schindler`s List”, ”The Pianist”, ”The Aviator”, ”The Queen”, ”The Blind Side”, etc.Recente pe Ok! Magazine

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg