Cele mai bune filme cu Daniel Day-Lewis

16 octombrie, 2015
cele mai bune filme cu Daniel Day Lewis jpeg

Day-Lewis a ajuns în centrul atenţiei în 1985, după filmul realizat de Stephen Frears, „My Beautiful Laudrette”, film care este responsabil şi pentru lansarea scriitorului Hanif Kureshi. Din acel moment, Day-Lewis a continuat să se afirme şi să fie recunoscut ca unul din cei mai buni actori de origine britanică.

Ceea ce este impresionant la acest actor este faptul că de-a lungul carierei sale a fost extrem de selectiv în ceea ce priveşte rolurile, astfel că fiecare rol a fost jucat într-o manieră superbă şi spectaculoasă.

image

De altfel, Daniel Day-Lewis este singurul actor care a primit trei Oscaruri pentru cel rolurile principale, My Left Foot, There Will Be Blood şi Lincoln. Iată, deci, unele dintre cele mai bune filme cu Day-Lewis, filme care nu îţi vor răpi timpul degeaba.

A Room With A View, 1986, este al doilea film celebru în care a jucat Day-Lewis. Filmul detaliază călătoria celor doi protagonişti ai povestirii la Florenţa şi alegerile pe care le fac pentru vieţile lor. Day- Lewis joacă rolul lui Cecil Vyse, un om înstărit, care are un dispreţ total faţă de clasele sociale de sub el, plebea, într-un cuvânt. Foarte frumos scris, filmul îi scoate îi evidenţă flexibilitatea şi varietatea remarcabilă în rol a actorului.

Cele mai bune filme cu Daniel Day-Lewis – The Boxer, film ce prezintă dorinţa unui om de a se rupe de greşelile din trecut

Un alt film ce merită văzut este The Boxer, 1997, în care Day-Lewis joacă rolul lui Danny Flyn, un jucător de box, care iese din închisoare după 14 ani în urma acuzaţiei de crimă. Danny vrea să se împace cu trecutul lui întunecat şi deschide o sală de box.

Filmul îl pune în prim plan pe fostul puşcăriaş, care îşi doreşte din toată inima să facă pace cu trecutul său şi să privească mândru şi cu încredere spre viitor. Însă, planurile nu recurg întotdeauna ca atunci când sunt gândite. Filmul este o experienţă deosebită ce trebuie trăită în faţa micului ecran, mai ales pentru fanii acestui actor.

image

Lincoln, 2013, este unul dintre cele mai reuşite filme ale lui Steven Spielberg din ultimii ani. Filmul se concentrează pe ultimii ani de preşedinţie a lui Lincoln şi efortului său de a aboli sclavia, fiind o biografie foarte reuşită.

Cele mai bune filme cu Daniel Day-Lewis – Lincoln, portretizat incredibil de bine de acest actor talentat

Day-Lewis în portretizarea personajului istoric american de mare anvergură este încă o dată centrul filmului. Actorul demonstrează în acest film că este într-adevăr unul plin de talent, căci este din ce în ce mai bun pe măsură ce îmbătrâneşte.

My Beautiful Laundrette, 1985, film regizat de Stephen Frears şi scris de Hanif Kuneshi, este o poveste extraordinară a unor prietenei din copilărie în vremea guvernării Thatcher în Anglia. Day-Lewis joacă rolul lui Johnny, prietenul unui pakistanez imigrant, Omar, care îl ajută pe acesta să renoveze o spălătorie cu bani furaţi. Filmul vorbeşte despre lumea modernă a pakistanezilor, care trebui să se adapteze la noua cultură, dar şi despre britanicii din clasa muncitoare, care se străduiesc să îşi câştige cu greu o pâine.

The Age of Innocence, 1993, film bazat pe nuvela lui Edith Wharton şi aruncată în secolul 19 în înalta societate a New Yorkului. Day-Lewis joacărolul lui Newland Archer, un avocat de succes al vremurilor sale, care levitează între iubirea pentru o imigrantă de origine rusă şi iubirea pentru verişoara ei, care este stabilită mai bine în oraş. O dramă absolut superbă, care aduce în prim plan jocurile perfide pe care le putem juca între noi şi situaţia psihologică care apare în urma lor.

image

Gangs Of The New York, 2002, este filmul care vorbeşte despre celebrele revolte din America la mijlocul anilor 1800. Conflictele îşi au originea în ura dintre anglo-saxoni, băştinaşii, şi imigranţii irlandezi, care cu greu pătrund în zona lumii bune din New York. Este istoria formării marelui oraş, printre furtişaguri, violenţe, vandalism şi multă corupţie. În tot acest amestec, Amsterdam Vallon, jucat de Leo DiCaprio, vrea să se răzbune pe cel care i-a omorât tatăl, pe Bill Măcelarul, jucat de Day-Lewis.

The Last Of The Mohicans, 1992, este o frumoasă poveste de dragoste într-o perioadă greu încercată, în care curajul, bărbăţia şi nobleţea se împletesc aşa cum trebuie. Regizorul, Michael Mann, a declarat că înseamnă foarte mult pentru el acest film, mai ales că aduce ceva sensibil în povestea bine cunoscută din perioada colonizării Americii.

Cele mai bune filme cu Daniel Day-Lewis – actorul dă dovadă de sensibilitate şi o voinţă de fier prin rolurile jucate în My Left Foot şi There Will Be Blood

image

My Left Foot, 1989,  este povestea extraordinară a triumfului asupra vieţii, chiar şi când viaţa nu ţi-a surâs la fel de mult ca altora. Este vorba de Cristy, care are multe handicapuri de la naştere, căci medicii o avertizaseră pe mama lui că acesta va suferi mult în urma unei paralizii cerebrale. Cristy îşi focalizează toată voinţa către piciorul lui stâng, singura parte a corpului ce o putea controla. Astfel, cu ajutorul acestui picior, el reuşeşte să devină autorul unor cărţi foarte aclamate, dar şi unor opere îndelungi opere de artă.

image

There Will Be Blood, 2007, pune în prim plan perioada începerii explorărilor petroliere în America, dar vorbeşte şi despre familie, credinţă şi putere. Daniel Plainview, jucat de Day-Lewis, porneşte de la statutul de minier amărât ce îşi creşte singur copilul la un magnat al ţiţeiului, în zona de frontieră a Californiei. În timp ce toată lumea se îmbogăţeşte şi simte gustul şi puterea banului, tot ce este mai frumos în jur pare să fi dispărut: iubire, credinţă, speranţă, omenie, comunitate, ambiţie şi convingeri. Un film epic, ce nu trebuie ratat.



Recente pe Ok! Magazine

Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg