Cele mai bune filme cu evadări

29 septembrie, 2015
Cele mai bune filme cu evadări jpeg

Viaţa în închisoare se desfăşoară pe un alt plan. Acolo totul este diferit, există alt fel de ierarhie şi o cu totul altă societate. Subiectul principal de discuţie este evadarea. Iată cinci dintre cele mai bune filme cu evadări din istoria filmului.

Cele mai bune filme cu evadări - Tim Robbins şi Morgan Freeman într-un film cu şapte nominalizări la Oscar

image

The Shawshank Redemption, 1994, este adaptarea lui Frank Darabont la nuvela lui Stephen King. Este genul de film perfect pentru o seară de duminică relaxantă. Tim Robbins joacă rolul unui bancher condamnat pe nedrept pentru uciderea soţiei, Morgan Freeman este deţinutul înţelept, care îi arată cum ar putea să evadeze. Filmul a fost nominalizat pentru şapte premii Oscar, dar nu a câştigat niciunul. Cu toate acestea, evadarea lui Robbins rămâne una dintre cele mai palpitante şi merită toată atenţia.

The Great Escape, 1963, este o poveste fascinantă, bazată pe fapte reale. Este vorba de organizarea evadării din lagărul Stalag Luft III în anul 1944. Planul de evadare este, cu siguranţă, unul dintre cele mai interesante şi minuţioase, căci pregătirile pentru marea evadare din lagăr au durat un an, timp în care s-au desenat hărţi, s-au falsificat acte şi s-au săpat trei tunele de 400 de metri fiecare. Toate detaliile au fost foarte bine puse la punct, de la scoaterea pământului din tunel la sistem de ventilaţie şi iluminare.

Cele mai bune filme cu evadări - dincolo de ororile războiului, doi ofiţeri vor să impună aristocraţia într-un lagăr

La Grande Illusion, 1937, este povestea descoperirii camaraderiei într-un lagăr german în timpul Primului Război Mondial. Doi ofiţeri francezi aristocraţi reuşesc să creeze o societatea bazată pe respect şi onoare, acolo unde războiul nu face diferenţă între oameni. Cei doi, împreună cu alţi colegi de lagăr sapă un tunel prin care să evadeze, iar când acesta este gata, prizonierii află că vor fi mutaţi în alt lagăr.

image

Escape from Alcatraz, 1979, este unul dintre cele mai bune filme cu evadări din istoria filmului. Regizorul Don Siegel l-a ales pe Clint Eastwood în rolul unuia dintre cei mai mari spărgători de bănci ai lumii, Frank Morris, care a condus singura posibilă evadare de succes (nu au fost găsite niciodată trupurile celor evadaţi) din închisoarea de maximă securitate de pe insula Alcatraz, San Francisco.

Papillon, 1973, este povestea unui hoţ, poreclit Papillon datorită fluturelui tatuat, care este arestat pe nedrept de crimă şi condamnat pe viaţă. Tentativa de evadare îl duc într-o închisoare de maximă securitate în mijlocul oceanului. Dorinţa de libertate şi obstacolele din închisoare îl pun la mari încercări pe protagonist.



Recente pe Ok! Magazine

Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg