Cele mai bune filme cu Kevin Spacey

2 septembrie, 2015
4 kevin spacey jpg jpeg

Pentru cei care spun că anii 2000 pe marele ecran n-au mai fost la fel de buni ca anii ’90 pentru Kevin Spacey, ştim răspunsul: există Frank Underwood, din “House of Cards”. Dar parcă ne lipseşte şi Spacey cel de pe marele ecran. În aşteptarea unui nou rol memorabil, să facem o recapitulare şi să vedem care sunt cele mai bune filme cu Kevin Spacey

image

L.A. Confidential (1997)

Pelicula neo-noir din 1997 este bazată pe romanul cu acelaşi titlu, din 1990, semnat de James Ellroy. Un film în care întreaga distribuţie dă un adevărat recital actoricesc – mai ales Kim Basinger şi Russell Crowe. Iar Kevin, în rolul detectivului Jack Vincennes, este la înălţime.

The Negotiator (1998)

Un film de acţiune cu două capete de afiş care susţin perfect pelicula, cu un dialog spumos: Samuel L. Jackson, în duet cu Kevin Spacey. După ce i se pune în spate o crimă şi o întreagă afacere coruptă, locotenentul Danny Roman (Jackson) ia ostatici într-o clădire a guvernului, încercând să dezlege iţele cazului său şi îl cheamă pe negociatorul de top Chris Sabian (Spacey).

Glengarry Glen Ross (1992)

Unul dintre preferatele noastre, cu o distribuţie de cinci stele – Spacey se află în compania lui Al Pacino, Jack Lemmon, Alec Baldwin şi Ed Harris. Iar dacă acestei distribuţii îi adăugăm scenariul şi regia lui David Mamet, avem deja o formulă câştigătoare. Drama din 1992 surprinde două zile din viaţa a patru agenţi imobiliari care folosesc tactici dubioase şi fac tot felul de maşinaţiuni.

Se7en (1995)

O altă peliculă care se numără printre cele mai bune filme cu Kevin Spacey – una în care îl interpretează pe criminalul în serie John Doe, care a lăsat în urmă un lanţ de crime cu tematică biblică. Iar povestea capătă greutate datorită scenei finale, interpretată excelent de Spacey. De fapt, criticii au apreciat că finalul filmului este cel mai bun din ultimii 20 de ani. În plus, acesta este încă un exemplu de film în care Spacey nu are rolul principal (apare abia la vreo oră şi jumătate pentru prima dată) şi totuşi reuşeşte o prezenţă care îi umbreşte pe Brad Pitt şi Morgan Freeman în rolul detectivilor.

Casino Jack (2010)

Pentru cei care spun că filmele din anii 2000 ale lui Spacey au fost dezamăgitoare, gândindu-se la  "K-Pax" şi “Pay It Forward”, iată un exemplu care să-i facă să se mai gândească – actorul îl joacă superb pe politicianul corrupt Jack Abramoff, cu tot cu monologurile lui în faţa oglinzii – o partitură care l-a pregătit pentru rolul său emblematic din ultima vreme: Frank Underwood, din serialul “House of Cards”.

Swimming With Sharks (1994)

Mulţi critici văd în această producţie cel mai bun film cu Kevin Spacey. Iar Buddy Ackerman, cel mai de coşmar şef din industria filmului, care-şi revarsă flăcările asupra naivului său asistent este, fără îndoială, un alt rol memorabil de-al său, la pachet cu replici pe măsură.

The Usual Suspects (1995)

“Who is Keyser Söze?” N-ai cum să uiţi această întrebare. Este genul de film pe care îţi tot place să-l revezi. Şi nu asta înseamnă, până la urmă, un film bun? Iar aceasta este o peliculă a cărei coloană vertebrală este susţinută de Kevin Spacey. Actorul oferă o prestaţie fantastică, cu o intensitate bine dozată, în rolul lui Roger “Verbal” Kint, totul ducând spre un final care a făcut din acest film unul de Oscar – de două, de fapt. Unul pentru scenariu şi unul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, care i-a revenit lui Spacey. Altfel spus, un rol secundar cât unul principal. Momentul lui de aur – secvenţa cu memorabilia replică “Cel mai mare truc născocit vreodată de diavol a fost să convingă lumea că nu există”.

 American Beauty (1999)

E limpede că din topul nostru nu avea cum să lipsească această producţie, unul dintre cele mai bune filme cu Kevin Spacey - dacă nu cel mai bun. Sau povestea în care a creat unul dintre personajele memorabile ale cinematografului modern: Lester Burnham, funcţionarul între două vârste, care-şi urăşte jobul, care nu-şi mai regăseşte echilibrul alături de soţia şi fiica lui adolescentă, care defulează într-o pasiune pentru prietena fiicei lui, Angela Hayes (excelent interpetată de Mena Suvari) – şi în care, probabil, s-au regăsit milioane de bărbaţi. Altfel spus, criza vârstei mijlocii, magistral expusă de regizorul Sam Mendes. Scena care dă măsura talentului lui Spacey este cea a cinei, faţă în faţă cu soţia (Annette Bening). Pentru acest rol, Spacey a câştigat vreo 15 premii, printre care un Oscar, un Bafta şi două trofee Screen Actors Guild (unul alături de întreaga distribuţie).

Foto: WENNRecente pe Ok! Magazine

cuplu la întâlnire jpg
Femeie blonda in fata oglinzii JPG
okmagazine ro jpg
Insula de 1 milion Kanal D JPG
Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg