Cele mai bune filme cu Liam Neeson

22 septembrie, 2015
New York premiere of 'Ted 2' jpeg

Cu trei filme în post-producţie, cariera actorului de 63 de ani este în continuare pe val. Dar cele peste 100 de roluri şi 15 premii de până acum merită sărbătorite. Să vedem, aşadar, care sunt cele mai bune filme cu Liam Neeson...

image

Michael Collins – personajele dramatice care au schimbat lucruri în societate îi vin de minune lui Liam Neeson. Iar acesta este unul dintre ele – o figură importantă a istoriei irlandeye, care a fost de la lider revoluţionar la director de finanţe şi director responsabil cu înarmarea pentru IRA. Rolul i s-a potrivit de minune şi fizic lui Liam, actorul fiind nominalizat la Globul de Aur pentru acest rol.

The Grey – este fără îndoială unul dintre cele mai bune filme ale lui Liam Neeson. Nu ai cum să nu ştii drama din 2011 în care Neeson se înfruntă cu lupii, bazată pe nuvela lui Ian MacKenzie Jeffers, “Ghost Walker”.

Cele mai bune filme cu Liam Neeson

Les Miserables – Opera lui Vitor Hugo a avut nenumărate ecranizări, dar cea din 1998, cu Liam în rolul lui Valjean rămâne una de referinţă. Nu doar datorită interpretării sale, ci şi pentru că Neesaon a făcut parte dintr-un tablou cu o distribuţie foarte bună – Fantine e jucată de Uma Thurman, iar Geoffrey Rush face un excelent Javert.

Taken – pe iubitorii filmelor de acţiune, această peliculă i-a ţinut cu sufletul la gură – Liam interpretând un tată disperat, care porneşte într-o misiune pentru a-şi salva fiica răpită. Criticii de film n-au văzut în această producţie o realizare, dar strict pentru segmentul filmelor de acţiune, ea rămâne una de referinţă, iar replica lui Liam spusă la telefon “I don’t know who you are, but I will find you and I will kill you”, una de legendă.

Star Wars – Episode I: The Phantom Menace – nici fanii atât de nhumeroşi ai seriei Războiul Stelelor nu ne-ar fi iertat dacă am fi exclus această peliculă din lista celor mai bune filme cu Liam Neeson – actorul fiind foarte apreciat în rolul lui Qui-Gon Jinn.

Kinsey – o altă producţie care face parte dintre cele mai bune filme cu Liam Neeson, deşi adesea trecută cu vederea. Filmul, care este preferatul OK!, se concentrează pe viaţa lui Alfred Kinsey, un biolog şi sexology, care a marcat cu descoperirile sale studiul comportamentului sexual uman, mai ales prin “Scara lui Kinsey”, care stabileşte orientarea sexuală între cei doi poli ai heterosexualităţii şi homosexualităţii. Un om pe care unii chiar îl învinuiesc de relaxarea morală din ultimii 40 de ani şi care, deisgur, a avut la rândul său o viaţă sexuală extreme de activă – plus probleme de sănătate şi o dependenţă de droguri. Altfel spus, o biografie picantă, foarte bine ecranizată sub bagheta lui Bill Condon, care a primit o nominalizare la Globul de Aur. Liam, la rândul său, a fost nominalizat la Glob pentru cea mai bună a interpretare a unui actor într-o dramă, în anul 2005.

Lista lui Schindler – de pe lista cu cele mai bune filme ale lui Liam Neeson nu avea cum să lipsească chiar Lista… De fapt, criticii îl consideră cel mai bun film cu Liam, fiind pelicula care l-a propulsat la faimă mondială în 1993. Filmul spune povestea adevărată a lui Oskar Schindler în timpul celui de-al doilea război mondial – cel care a reuşit să devină din om de afaceri corupt salvatorul a peste o mie de evrei de la Holocaust, transformându-şi fabrica într-un refugiu. Şi toate astea pornite de la momentul la care Schindler era membru al partidului nazist, iar el venise în Polonia pentru a exploata mâna ieftină de lucru a evreilor pentru fabrica lui de produse militare destinate armatei gemrane. Pelicula a obţinut nu mai puţin de şapte Oscaruri, iar unul dintre ele i-a revenit lui Neeson pentru cea mai bună interpretare masculină.

Foto: WENNRecente pe Ok! Magazine

Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG