Cele mai bune filme cu Robert de Niro

6 octombrie, 2015
Cele mai bune filme cu Robert de Niro jpeg
image

Unul dintre cei mai gigantici actori de la Hollywood, Robert de Niro, în vârstă de 72 de ani împliniţi în acest an, merită toată atenţia din partea fanilor, fiind printre cei mai buni actori. De Niro s-a născut în partea mai întunecată a Manhattan-ului din doi părinţi artişti, fiind pe sfert italian. La vârsta de 10 ani joacă pe scenă în rolul lui Cowardly Lion din Vrăjitorul din Oz, astfel începând cariera actoricească.

Ca tânăr american a studiat la legendarul Conservator Stella Adler şi Studioul Actorilor Lee Strasberg. A fost descoperit de Brian de Palma şi scos în evidenţă de Francis Ford Coppola. Dar a devenit extrem de cunoscut după colaborarea cu Martin Scorsese în 8 din filmele regizorului. Deşi multe din cele mai bune filme ale lui de Niro sunt din tinereţe, actorul munceşte la fel de mult şi la această vârstă, arătând lumii întregi că este un adevărat luptător cu talent.

Cele mai bune filme cu Robert de Niro  - Hi, Mom!, un film de debut excelent cu tânărul de Niro

Hi, Mom! (1970), film regizat de Brian de Palma, în care Robert de Niro începe să aibă primele sale aventuri în lumea filmelor şi să înveţe această meserie. Fiind un film unic pentru epoca sa, Hi, Mom! îl plasează pe de Niro în sfera artiştilor new yorkezi.

The Godfather Part II (1974), film regizat de Francis Ford Coppola, îl scoate din anonimat pe marele actor. Şi dacă ne gândim mai bine, cine altul ar fi putut să îl joace pe Vito Corleone la tinereţe mai bine ca de Niro? Cei mai mulţi critici de film au afirmat că această a doua parte este mult mai reuşită decât prima, deoarece povestea tânărului mafiot pare a fi mult mai atrăgătoare decât personajul din prima parte, jucat de Marlon Brando. De Niro a câştigat Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar, ceea ce înseamnă clar că este unul dintre cele mai bune filme în care joacă.

image

Cele mai bune filme cu Robert de Niro – de Niro în rolul tânărului revoltat într-un film excepţional nominalizat la Oscar

Taxi Driver, (1976), regizor Martin Scorsese, este unul dintre cele mai apreciate filme ale lui de Niro, de altfel a câştigat premiul de top la Festivalul de Film de la Cannes. Travis Bickle este tânărul care se află la vârsta la care agresiunea direcţionată greşit este pe cale să explodeze. Camera regizorului se plimbă alături de acest tânăr într-un New York superb prins, prin nocturne infernale. Filmul trebuie văzut de toată lumea, dar mai ales de tinerii care vor să ştie ce să nu facă la prima întâlnire. De Niro a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor.

image

Raging Bull, (1980), regizor Martin Scorsese, este filmul care i-a adus premiul Oscar pentru cel mai bun actor, în care de Niro reprezintă portretul psihologic al tânărului sportiv, care se luptă cu gelozia sexuală, masochismul şi alte disfuncţii. Un film de excepţie ce merită revăzut.

The King of Comedy, (1983), regizor Martin Scorsese, este genul de comedie prostească, care duce până la urmă pe un teritoriu psihologic întunecat. De Niro joacă rolul lui Rupen Pupkin, un comentator obsedat, care idolatrizează un talk show de noapte a cărui gazdă este Jerry Lewis. Este convins că dacă atrage atenţia lui Jerry, acesta îl va ajuta să ajungă vedetă. Aşa că, îl răpeşte pe Jerry. Ceea ce este interesant este că spectatorul se va simţi pe cât de ciudat faţă de acest personaj, Pupkin, pe atât de atras.

Cele mai bune filme cu Robert de Niro – actorul dă dovadă că poate juca şi în comedii, fără probleme

The Mission, (1986), regizor Roland Joffe, un film plasat în anii 1700 în pădurile latin-americane. De Niro joacă rolul unui sclav care doreşte să se elibereze. Aşa că el caută să i se alăture unui misionar, prins în unele tranzacţii politice. Filmul devine din ce în ce mai greu pe parcurs, dar se merită tot efortul până la final. De altfel, The Mission a câştigat Palme D’Or la Festivalul de Film de la Cannes şi Oscar pentru cel mai bun film.

Midnight Run, (1988), regizat de Martin Brest, este comedia perfectă de care ai nevoie. De Niro este un vânător de recompense ce trebuie să prindă un infractor de renume şi să-l aducă din New York în Los Angeles.

image

Heat, (1995), regizat de Michael Mann, film în care Al Pacino este poliţistul şi de Niro este criminalul. Mai mult de atât nici nu este cazul să spunem. Dacă filmul induce în eroare şi nu mai ştiţi care e băiatul bun, atunci exact asta era şi ideea.

Meet The Parents, (2000), regizat de Jay Roach este încă o dovadă a talentului acestui măreţ actor, care ştie să distreze de minune audienţa.Recente pe Ok! Magazine

Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG