Cele mai bune filme cu Robin Williams

21 septembrie, 2015
Cele mai bune filme cu Robin Williams jpeg
image

Unul dintre cei mai mari comici şi actori ai Americii, Robin Williams, s-a născut la 21 iulie 1951 în Chicago, Illinois. Actorul a studiat, alături de Christopher Reeve, la una dintre cele mai severe şcoli de artă din New York, şcoala conservatoare de artă Juillard School.

A devenit celebru în urma rolului lui Mork din filmul Mork şi Mindy. Cu timpul, a început să facă şi comedie pe scenă, fiind recunoscut pentru umorul şi talentul său. Se pare că Williams şi-a exersat umorul de când era foarte mic, când îşi imita bunica pentru amuzamentul mamei sale.

De-a lungul carierei sale, Williams s-a bucurat de un premiu Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar în filmul Good Will Hunting, fiind apoi nominalizat de 3 ori pentru Oscar. Este, de asemenea, câştigător de 3 premii Globul de Aur, două premii Screen Actors Guil şi 3 premii Grammy. Pe 11 august 2014, actorul a fost găsit inconştient în Paradise City, California şi un pic mai târziu i s-a constata moartea. Acesta a fost găsit spânzurat cu o curea, iar mâna crestată la încheietură.

Deşi un sfârşit tragic pentru un actor de mare valoare, filmele sale sunt la fel de căutate ca şi în trecut, alături de show-urile de comedie pe care le-a susţinut. Iată cele mai bune filme cu Robin Williams.

image

Cele mai bune filme cu Robin Williams – comedii sau drame, filmele cu Williams sunt extraordinare

Good Will Hunting, 1997, este povestea unui tânăr cu foarte mare potenţial, dar cu probleme serioase. În rolul lui Sean Maguire, care i-a adus şi premiul Oscar, Robin Williams demonstrează talentul deosebit cu care a fost înzestrat, chiar şi în drame. Will este un geniu necunoscut, care spală coridoarele faimoasei universităţi MIT şi care cu ajutorul prietenului său bun şi a psihologului Sean, trece peste greutăţile din trecut.

Un film care merită revăzut oricând este Mrs. Doubtfire, 1993, în care Williams joacă rolul unui actor ce pierde custodia copiilor săi, dar nu acceptă să stea prea departe de ei. Astfel că, se deghizează în Mrs. Doubtfire şi se angajează la fosta locuinţă pe postul de bonă pentru proprii copii. De aici încolo, distracţia şi râsul par să nu se oprească, mai ales că Daniel trebuie să fie şi bonă şi tată în acelaşi timp.

Cele mai bune filme cu Robin Williams – un profesor îndrăzneţ doreşte să elibereze elevii de stricteţea sistemului de învăţământ, Dead Poets Society

image

Un film care îl reprezintă pe actor şi care are un subiect pe cinste este Dead Poets Society, 1989, care prezintă povestea profesorului devotat meseriei sale, rol jucat de Williams, care îşi învaţă elevii să gândească şi să trăiască liber. Profesorul îndrăzneţ de la una din şcolile de elită din New England vrea să rupă distanţa dintre profesor şi elev şi să îi încurajeze pe aceştia să fie creativi în stilul lor, ci nu aşa cum li se cere la şcoală. Tinerii devin fascinaţi de profesor şi încet se leagă o prietenie deosebită, care se sfârşeşte tragic, când unul dintre elevi se sinucide.

Un film cu adevărat deosebit şi extrem de potrivit pentru Williams, este Patch Adams, 1998, care desemnează numele unul doctor ciudat, care nu arată, nu gândeşte şi nici nu se comportă ca un doctor normal. Cel mai bun medicament pe care acest doctor special l-a găsit pentru pacienţii săi este să aducă un zâmbet pe feţele lor. Adams este un tânăr cu probleme ce se internează singur la un spital de nebuni. Această experienţă îl face să se înscrie la medicină, unde rămâne uluit de răceala cu care sunt trataţi pacienţii de către medici. Astfel că, Adams devine doctorul clovn, care glumeşte şi astfel află nevoile şi personalităţile pacienţilor, pe care trebuie să-i trateze.

image

Cele mai bune filme cu Robin Williams – doctor neobişnuit sau părinte îndurerat, roluri diferite jucate cu excepţie de marele actor

Un alt film ce merită văzut este The Final Cut,2004, un SF care prezintă o poveste neobişnuită, în care oamenii au implantat un microcip în sistemul nervos, microcip care stochează memoriile şi pot fi recuperate pentru familie la moartea unui cetăţean. Povestea se complică atunci când unul dintre oamenii de la montaj doreşte distrugerea corporaţiei din cauza unei amintiri care l-a traumatizat în copilărie.

image

O altă dramă ce merită revăzută şi care face parte din cele mai bune filme cu Robin Williams, este What Dreams May Come, 1998, care povesteşte drama soţilor Nielson, ai căror copii au murit. Părinţii devin aproape incapabili să mai trăiască normal, iar Chris moare la scurt timp. În urma disperării, soţia sa, Annie se sinucide. De aici încolo, filmul se desfăşoară într-o altă dimensiune, căci Chris ajunge într-un loc asemănător Raiului, iar Annie ajunge în Iad. Eforturile soţului de a-şi salva soţia din Iad fac din acest film o dramă impresionantă.Recente pe Ok! Magazine

Chris Norman Smokie jpg
familie cina distractie jpg
pensule png
FotoJetCorinaC jpg
Shakira Profimedia (3) jpg
Riley Keough și Priscilla Presley, Getty (1) jpg
Andrei și soția3 (1) jpg
crema PNG
credit noua casa jpg
sustenabilitate jpg
colegi la birou jpg
FotoJetGolase jpg
Tom Cruise și Nicole Kidman (1) jpg
Hugh Grant și Andie MacDowell la Oscaruri, Getty (1) jpg
Lady Gaga la Premiile Oscar 2023, Getty (6) jpg
Rochii Oscar jpg
Ke Huy Quan, Michelle Yeoh, Brendan Fraser și Jamie Lee Curtis FOTO Profimedia
FotoJetAdda jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}