Cele mai bune filme cu vampiri

19 februarie, 2016
cele mai bune filme cu vampiri nosferatu jpeg

Pentru că sunt cele mai urmărite filme SF din întreaga istorie, ne-am gândit să reunim cele mai bune filme cu vampiri, atât din ultimii ani, cât şi din decadele trecute.Ba chiar, în epoca filmului mut, Nosferatu a fost unul dintre cele legendare, de neuitat. Iar până în ziua de azi, subiectul vampirilor a fascinat şi reprezentat o sursă puternică de inspiraţie în lumea artelor. Aşa că în rândurile de mai jos vom menţiona care sunt, pe scurt, cele mai bune filme cu vampiri.

Cele mai bune filme cu vampiri votate de internauţi

Cei de la Ranker.com permit utilizatorilor să încropească liste pe care cinefilii să voteze favoriele, cu recenzii şi păreri. Iată ce a reieşit. Pe primele trei locuri ale topului cu cele mai bune filme cu vampiri, se numără:

“Interviu cu un vampir”, din 1994, cu mari nume precum Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas ori Kristen Dunst. O poveste spusă de un vampir despre dragoste, trădare, singurătate şi… foame! Filmul este adaptarea cinematografică a cărţii cu acelaşi nume, scrisă de Anne Rice. Filmul merită datorită distribuţiei şi stilului inedit în care a fost regizat şi gândit.

"Interviu cu un vampir"

“The Lost Boys” cu Kiefer Sutherland, Corey Feldman ;I Corey Haim este un horror adolescentin despre doi fraţi care se mută în California şi ajung să se lupte cu o gaşcă de vampiri adolescenţi. Titlul fare referire la mitul lui Peter Pan care, ca şi vampirii, nu îmbătrânesc.

“Dracula” al lui Bram Stoker a ajuns sub forma de film prin regizorul Francis Ford Coppola pe locul trei al topului celor mai bune filme cu vampiri, deşi este cel mai cunoscut clasic cu aceste creaturi fascinante. Pelicula din 1992 îi are în distribuţie pe Keanu Reeves, Winona Ryder şi Monica Bellucci. Gary Oldman îl joacă pe Dracula şi povestea acestuia a avut mare succes comercial.

Cele mai bune film cu vampiri din epoca clasică

"Nosferatu"

Cum spuneam, printre cele mai bune filme cu vampiri se numără şi povestea lui “Nosferatu”, regizată tocmai în 1921! Pelicula este o adaptare neautorizată după Dracula lui Bram Stoker, de aceea a schimbat multe nume folosite. Se pare că este considerat o capodoperă a cinematografiei. Din 2015, a devenit al doilea cel mai bine primit film horror din toate timpurile.

Printre filmele cu vampiri clasice, se numără şi “Vampyr” al lui Carl Dreyer din 1932, Drácula al liui George Melford din 1932 şi Dracula din 1921, al lui Tod Browning. Multe filme cu acelaşi titlu, de zeci de ani încoace, semn că mitul lui Dracula este încă fermecător pentru atât de mulţi oameni.

 Cele mai bune film cu vampiri din epoca modernă

image

Pe de altă parte, cel mai recent avem la dispoziţie filme precum “Only Lovers Left Alive” din 2013 cu Tom Hiddlestone şi Tilda Swinton, “Byzantium” din 2012 cu Saoirse Ronan şi Gemma Arterton, “Priest” din 2011, “Daybreakers” din 2009 cu Ethan Hawke şi Willem Dafoe şi celebrul film din 2014, “Dracula Untold” cu Luke Evans şi Dominic Cooper.Recente pe Ok! Magazine

profihairshop@okmagazine ro jpg
laufer1 jpg
Mihai Radu jpg
SIS5 jpg
Candace Bushnell jpg
Stefa jpg
Survivor Stefania Stefan 2 jpg
tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg