Cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile.Top 10

5 ianuarie, 2015

Iată top 10 cele mai bune filme de dragoste din toate timpurile, pe care dacă nu le-ai văzut încă, ţi le recomandăm cu bucurie. Iar dacă le-ai văzut, merită revăzute oricând.

Sunt poveşti de dragoste, în care probabil ai să te regăseşti, o să fii surprins şi ai să trăieşti emoţiile iubirii adevărate împreună cu personajele.

Cele mai bune filme de dragoste înainte de anii '90:

Pe aripile vântului (1939)

Un film de dragoste cu totul desăvârşit, povestea lui Scarlett (Vivien Leigh) şi Rhett (Clark Gable) este despre iubirea eternă şi fascinantă într-un moment greu din istoria Americii, Războiul Civil. Femeie puternică şi orgolioasă, Scarlett nu se poate afunda cu totul în această idilă, răspunzându-i cu o palmă la sărutul fierbinte al lui Rhett. “Frankly, my dear, i don’t give a damn” îi spune acesta, lăsând astfel cea mai memorabilă replică din istoria filmului.

Regie: Victor Fleming, George Cukor

Distribuţie: Vivien Leigh,Clark Gable

Casablanca (1942)

Povestea de dragoste accentuată de perioada celui de-al doilea război mondial a celor doi protagonişti este printre cele mai frumoase din istoria cinematografiei. Humphrey Bogart si Ingrid Bergman, consideraţi ca fiind în topul celor mai frumoase cupluri de pe ecran, oferă un spectacol nemuritor şi emoţionant.

Nominalizat cu 8 premii Oscar în 1942, din care 3 câştigate, filmul de dragoste a fost considerat ca având cel mai bun scenariu din toate timpurile. Iar în 1989 a fost considerat printre cele mai bune filme de dragoste şi a fost selectat pentru păstrarea în Registrul Naţional de Film al Statelor Unite ale Americii, fiind apreciat ca semnificativ din punct de vedere cultural, istoric şi estetic.

Regie: Michael Curtiz

Distribuţie: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman

Dirty Dancing (1987)

O poveste de dragoste adolescentină şi incendiară, care pare că nu se demodează niciodată. “Baby” Houseman (Jennifer Grey) se îndrăgosteşte de instructorul ei de dans nebuneşte, charismaticul Johnny Castle (Patrick Swayze) şi trec împreună printr-o aventură de neuitat.

Regie: Emile Ardolino

Distribuţie: Patrick Swayze, Jennifer Grey

Cele mai bune filme de dragoste după anii '90:

Pretty Woman (1990)

Dragostea nu are limite, nu se uită la categoria din care faci parte şi nimic nu o poate opri atunci când îţi inundă inima. Un bărbat bogat, Edward Lewis (Richard Gere), care aparent are tot ceea ce îşi doreşte, găseşte iubirea vieţii lui în persoana unei prostituate, personaj interpretat de simpatica Julia Roberts.

Regie: Garry Marshall

Distribuţie: Julia Roberts, Richard Gere

Don Juan de Marco (1994)

Probabil cea mai spectaculoasă apariţie a lui Johnny Depp, Don Juan de Marco prezintă dragostea aşa cum este în mintea tuturor femeilor – senzualitate, regăsire, împlinire. Dorinţa lui este să facă fericită orice femeie îi iese în cale şi are nevoie de dragoste, adică de ceea ce o face cel mai frumoasă. El ştie că iubirea este singurul lucru sacru din care este făcut sufletul şi pentru care merită să trăieşti şi să mori. Printre filmele de dragoste este cu adevărat deosebit, căci Don Juan nu se poate opri la o singură femeie, el le iubeşte pe toate.

Regie: Jeremy Leven

Distribuţie: Johnny Depp, Marlon Brando, Faye Dunaway

Meet Joe Black (1998)

Brad Pitt, ca un Luceafăr al Americii îşi sacrifică nemurirea pentru trăirea cea mai nobilă a omului, dragostea. Iar împreună cu Claire Forlani formează un cuplu neobişnuit, în care el este Moartea cu chip de făt-frumos, iar ea o femeie frumoasă sensibilizată de sinceritatea trăirii omului venit din altă lume. Un film de dragoste cu iz de basm, pe care orice femeie şi-ar dori să-l trăiască.

Regie: Martin Brest

Distribuţie: Brad Pitt, Claire Forlani

Amelie (2001)

Tânăra şi boema Amelie are propriile ei metode de descoperire a dragostei, naivitatea şi simţul justiţiar. Iar romantismul şi aerul artistic al filmului este dat de Parisul veşnic înfloritor. O poveste superbă şi simplă, care îţi va aduce aminte cât de frumos este să fi îndrăgostit.

Regie:Jean-Pierre Jeunet

Distributie: Audrey Tautou, Mathieu Kassovitz

Sweet November (2001)

Noiembrie este luna schimbării pentru tot restul vieţii pentru Nelson (Keanu Reeves), care o întâlneşte pe Sara, diferită de restul femeilor, şi printr-o conjunctură simpatică ajunge să trăiască o poveste de dragoste sfâşietoare.

Regie: Pat O’Connor

Distribuţie: Keanu Reeves, Charlize Theron

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Iubirea este un lucru greu de înţeles cu mintea şi de multe ori ne dorim să ne ştergem din cap amintirea ei. Asta fac Clementine (Kate Winslet) şi Joel (Jim Carrey) la propriu, parcurgând la cea mai nouă procedură de spălare pe creier. Dar se poate să ştergi trăirea unică a fiorului de dragoste din inimă? La asta vă vor răspunde cei doi în aventura lor de recuperare a amintirilor.

Regie: Michel Gondry

Distribuţie: Kate Winslet, Jim Carrey

Blue Valentine (2010)

Examinarea detaliată şi captivantă a unei căsnicii contemporane cum este Blue Valentine ne duce cu gândul la propriile greşeli în relaţie şi ne trezeşte interesul pentru păstrarea armoniei în cuplu. Cindy (Michelle Williams) şi Dean (Ryan Gosling), ea în ascensiune, el sacrificând totul, ne prezintă o scenă dramatică a puterii şi adâncimii unei relaţii într-un mod cu totul special. Printre fanii filmelor de dragoste, "Blue Valentine" este un adevărat must see.

Regie: Derek Cianfrance

Distribuţie: Ryan Gosling, Michelle WilliamsRecente pe Ok! Magazine

shutterstock 484889965 jpg
untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg