Cele mai bune filme despre nazişti

22 iulie, 2015
great dictator charlie chaplin jpeg

The Great Dictator, 1940

Este unul din cele mai bune filme realizate de Charlie Chaplin, regizor şi actor în cazul de faţă. De asemenea, este unul din cele mai bune filme despre nazişti pentru că ilustrează fantastic tema, chiar când regimul încă exista! Este o satiră privind Germania nazistă care începe cu asemănarea izbitoare a unui bărbier evreu şi sărac cu dictatorul Adenoid Hynkel (ghiciţi asemănarea cu o figură istorică...). O comedie care-a devenit cel mai mare succes din cariera lui Chaplin, începând istoria nominalizărilor la Oscar a celor mai bune filme despre nazişti şi Holocaust. Pare-se că şi Hitler ar fi urmărit filmul pe ascuns, în timp ce era în Portugalia.

Schindler’s List, 1993

Lista lui Schindler este un alt clasic cutremurător. Regizorul Steven Spielberg i-a ales pe Liam Neeson, Ralph Fiennes şi Ben Kingsley să joace în această poveste situată în Polonia, unde Schindler foloseşte evreii pe post de mână de lucru într-o fabrică. Aici descoperă ororile sistemului şi decide să îi salveze. Spielberg a donat salariul pentru o fundaţie dedicată victimelor supravieţuitoare ale Holocaustului.

The Pianist, 2002

Un alt film superb şi trist, realizat de marele Roman Polanski (care a trăit şi el Holocaustul, împreună cu familia sa) şi jucat perfect şi sensibil de Adrien Brody – care a fost cel mai tânăr câştigător de Oscar pentru acest film, la 29 de ani. Unul din cele mai bune filme despre nazişti din 2000 încoace, care spune povestea bazată unui evreu polonez de profesie muzician, care luptă să supravieţuiască celui De-al Doilea Război Mondial. Brody a muncit enorm pentru a deveni personaj: a renunţat la apartamentul său şi la maşină, la televiziune şi a slăbit 14 kg. Unul din cele mai bune filme despre nazişti, mai ales că este bazat pe memoriile lui Wladyslaw Szpilman.Recente pe Ok! Magazine

MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg
oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png