Cele mai bune filme inspirate din fapte reale

5 august, 2015
listaluischindler poster jpeg

Lista lui Schindler - Filmul spune povestea adevărată a lui Oskar Schindler în timpul celui de-al doilea război mondial – cel care a reuşit să devină din om de afaceri corupt salvatorul a peste o mie de evrei de la Holocaust, transformându-şi fabrica într-un refugiu. Şi toate astea pornite de la momentul la care Schindler era membru al partidului nazist, iar el venise în Polonia pentru a exploata mâna ieftină de lucru a evreilor pentru fabrica lui de produse militare destinate armatei gemrane. Pelicula din 1993, cu Liam Neeson în rol principal, i-a adus Oscarul pentru regie lui Steven Spielberg.

127 hours - Filmul realizat cu cele mai realiste mijloace surprinde teribila luptă pentru supravieţuire a lui Aron Ralston, alpinistul care şi-a tăiat mâna pentru a se elibera dintr-un canion din Utah unde a rămas blocat mai bine de cinci zile. Pelicula a fost nominalizată la şase premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film şi cel mai bun actor într-un rol principal – James Franco.

All The President’s Men - Acest thriller politic nu putea lipsi dintre cele mai bune filme inspirate din fapte reale. Pelicula, cu Robert Redford şi Dustin Hoffman în rolurile principale, este bazată pe cartea scrisă de doi jurnalişti care investigau pentru The Washington Post scandalul Watergate – mai exact, au început prin a investiga ceea ce părea doar o spargere în Clădirea Watergate şi au ajuns la scandalul care a pus capăt preşedinţiei lui Richard Nixon.

Raging Bull - Povestea tânărului şi temperamentalului boxer Jake LaMotta, din anii ’40, care îşi transformă întreaga  viaţă într-un ring de box, este una dintre cele mai bune ecranizări a unei poveşti reale. Şi Academia Americană de Film a considerat la fel – pelicula regizată de Martin Scorsese şi cu Robert DeNiro în rol principal primind opt nominalizări la Oscar, din care a câştigat două, în 1981.

A Beautiful Mind - Un geniu al matematicii în luptă cu schizofrenia... Descoperirile şi teoriile lui John Forbes Nash sunt folosite azi în economie, în ştiinţa computerelor şi inteligenţa artificială. Matematicianul a trecut în nefiinţă chiar anul acesta, pe 23 mai, filmul din 2001 înfăţişând provocările la care l-a supus schizofrenia şi ce efect poate avea această boală asupra familiei şi prietenilor. Pelicula a câştigat patru Oscaruri, printre care pentru cel mai bun film, cea mai bună regie (Ron Howard) şi cel mai bun actor într-un rol principal – Russell Crowe.

Ray - O altă peliculă care se numără printre cele mai bune filme inspirate din fapte reale. Acesta redă viaţa celui care a orbit la vârsta de doar şapte ani pentru ca apoi să ajungă unul dintre cei mai mari muzicieni de jazz ai lumii. Povestea nu-i iartă nici păcatele – prea marea lui slăbiciune pentru femei şi droguri – înfăţişând un geniu tolerant cu „demonii” săi. Filmul din 2004 i-a adus lui Jamie Foxx Oscarul pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

Erin Brockovich - Lupta unei avocate cu o corporaţie uriaşă s-a transformat într-un film de succes, cu Julia Roberts în rol principal. Erin, mama a trei copii, extrem de inteligentă, dar care se luptă să supravieţuiască financiar, investighează pe cont propriu daunele pe care le face mediului şi localnicilor mamutul Pacific Gas and Electric şi, în felul acesta, nu doar salvează vieţi şi face dreptate, dar îşi schimbă şi ea viaţa cu totul.

Catch Me If You Can - Leonardo DiCaprio şi Tom Hanks sunt actorii principali în ecranizarea vieţii lui Frank Abagnale Jr., devenită unul dintre cele mai bune filme inspirate din fapte reale. Acest escroc genial, care până la 19 ani a furat milioane de dolari, şi-a schimbat identitatea de opt ori, fiind, printre altele, pilot, procuror şi doctor. Avem aşadar povestea reală a escrocului care a devenit unul dintre cei mai faimoşi impostori şi care a stat doar cinci ani în închisoare, ajungând apoi să lucreze chiar pentru guvernul federal. În prezent e consultant în cadrul FBI şi are şi propria firmă de consultanţă financiară.

Apollo 13 - Sau misiunea NASA eşuată... cu succes, datorită celor trei astronauţi care, în aventura lor selenară, reuşesc să găsească cele mai inventive moduri de a supravieţui şi se întorc acasă cu bine. Şi cine nu ştie faimoasa replică „Houston, we have a problem!”, din această poveste reprodusă pe marele ecran cu Tom Hanks şi Kevin Bacon în rolurile principale?! În 1995, a primit nu mai puţin de nouă nominalizări la Oscar.

Ali - Cu o distribuţie foarte bună  - Will Smith, Jamie Foxx, Jon Voight – pelicula figurează printre cele mai bune filme inspirate din fapte reale. Ea spune povestea legendei boxului, Muhammad Ali, în perioada 1964 şi 1974, care cuprinde momentul câştigării centurii la categoria grea, convertirea la Islam, decăderea şi revenirea, cu recâştigarea titlului în faţa lui George Foreman. Pentru prestaţia lor din pelicula anului 2001, Will Smith şi Jon Voight au fost nominalizaţi la Oscar pentru cea mai bună interpretare masculină în rol principal, respectiv secundar.

Anna and the King - Povestea de iubire dintre Regele Siamului (Thailanda de azi) şi Anna Leonowens, profesoara britanică, a devenit deja un film clasic de dragoste – cu Jodie Foster şi Yun-Fat Chow în rolurile principale. Filmul este inspirat de romanul „Anna şi Regele Siamului”, publicat în 1944, care are la bază jurnalele Annei, cea angajată ca profesoară a copiilor şi soţiilor Regelui Mongkut.

Argo - Un agent CIA lansează o operaţiune de salvare a şase americani din Teheran, în timpul crizei ostaticilor din Iran din 1980. Şi reuşeşte acest lucru deghizându-se într-un producător hollywoodian care caută o locaţie pentru un film. Pelicula cu Ben Affleck în rol principal dar şi în cel al regizorului a câştigat în 2012 trei Oscaruri – pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu adaptat şi cea mai bună editare de film.Recente pe Ok! Magazine

MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg
1  OKMagazine (1) (1) jpg
oameni de afaceri tineri jpg
birourile viitorului jpg
Simona Halep GettyImages 1407122206 jpg
Jacuzzi PNG
Heidi Klum GettyImages 1473071294 jpg
Xi si Putin la un summit in Uzbekistan FOTO EPA EFE jpg
Rupert Murdoch și viitoarea a cincea soție, Profimedia (6) jpg
sebastian topescu baiatul lui cristian topescu jpg
XIU 2474 jpg
Magda Palimariu baietel Aksel jpg
PaulaSelingVideo jpg
okm2 jpg
okm1 jpg
familie cina distractie jpg
pensule png