Cele mai bune filme nemţeşti din toate timpurile

28 ianuarie, 2015

Eşti mare fan filme nemţeşti? Iată câteva filme, printre cele mai bune filme nemţeşti din toate timpurile cu care să te delectezi când vrei un film bine făcut.

Nemţii sunt cunoscuţi în toată lumea ca fiind perfecţionişti, naţionalişti şi buni strategi. Dacă eşti un fan al Germaniei, dacă îţi plac lucrurile bine făcute şi istoria, iată câteva filme dintre cele mai bune filme nemţeşti din toate timpurile, pe care trebuie neapărat să le vezi. Nemţii au demonstrat că se pricep şi la filme istorice, dar şi la filme de groază sau chiar de dragoste. Orice gen ţi-ar plăcea, filmele nemţeşti te vor încânta cu siguranţă.

Cele mai bune filme nemţeşti între 1920 şi 1980

Das Cabinet des Dr. Caligari (1920)

Printre primele filme de groază moderne, Das Cabinet des Dr. Caligari a influenţat multe producţii contemporane. Film silenţios, clasic şi cu o intrigă cel puţin interesantă. Dr. Caligari tratează un pacient, Cesare, de somnambulism, dar se pare că acesta are şi alte abilităţi, prezice viitorul. Când Cesare este întrebat de Alan cât va mai avea de trăit, acesta îi spune că până la asfinţit, iar prezicerea se adevereşte şi lucrurile se complică.

Metropolis (1927)

O dramă SF, printre primele lung-metraje de acest fel, acţiunea filmului se petrece într-un oraş futurist, în care clasele sociale sunt împărţite în bogaţi şi săraci. Fiul conducătorului oraşului, Freder, se îndrăgosteşte de Maria, o muncitoare săracă şi vrea să oprească această separare între clase.

M (1931)

În Berlin, la începutul anilor 1930 un criminal de copii ucide cu sânge rece ţi poliţia nemţească nu poate face nimic. Pentru că devine obsesiv pentru poliţişti să prindă criminalul în serie, ceilalţi infractori nu mai pot comite crime, aşa că se hotărăsc să ajute poliţia în prinderea ucigaşului de copii.

Welt am Draht (1973)

Undeva în viitor un computer este capabil să simuleze o lume reală, iar deodată creatorul maşinăriei, Henry Vollmer, moare subit într-un accident. Succesorul său, Fred Stiller, are parte de experienţe ciudate legate de computer, în timp ce discută cu un bun prieten, Guenther Lause, acesta dispare fără urmă şi după o săptămână nimeni nu îşi mai aduce aminte de el. Să aibă legătură oare maşinăria cu toate acestea?

Angst essen Seele auf (1974)

O dramă interesantă despre o dragoste aproape accidentală dintre un tânăr marocan de 35 de ani şi o doamnă trecută de 60 de ani din Germania. Decid să se căsătorească şi această decizie îi uimeşte pe toţi.

Cele mai bune filme nemţeşti între 1980 şi 2008

Der Himmel über Berlin (1987)

Îngerii sunt pretutindeni, mai ales în Berlin. Ei ascultă gândurile oamenilor şi îi ajută să obţină ce îşi doresc. Unul dintre îngeri se îndrăgosteşte de o artistă singuratică şi decide să renunţe la nemurirea lui pentru a avea parte de simţirile omeneşti.

Das Leben der Anderen (2006)

Filmul s-a bucurat de un succes enorm în Germania. 1984, Estul Berlinului, un agent secret supraveghează un scriitor şi dragostea lui şi devine captivat de vieţile lor. Devine astfel adeptul libertăţii de gândire şi de exprimare.

Vier Minuten (2006)

Jenny este o infractoare periculoasă, ce a trebuit să îşi neglijeze plăcerea pentru muzică pentru a supravieţui. Miss Krueger, după mulţi ani în care învaţă prizoniere din toată Germania să cânte la pian, o întâlneşte pe Jenny, care se dovedeşte a fi cea mai bună studentă de până acum.

Das Boot (1981)

Un film de război pe care trebuie să-l vezi neapărat. Dragostea de ţară şi camaraderia sunt puse în evidenţă în submarinul din Oceanul Atlantic, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. O ficţiune excelentă despre submarinul U-96 şi echipa sa.

Die Welle (2008)

Atunci când profesorul lor, Rainer, le dă studenţilor sarcina de a crea un stat dictatorial, aceştia îşi iau rolurile în serios şi situaţia scapă de sub control. A te juca cu focul poate fi întotdeauna periculos, iar oamenii, când sunt lăsaţi să facă ce şi-ar imagina dacă ar controla totul, pot distruge şi deveni dictatoriali foarte uşor.Recente pe Ok! Magazine

tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg
varciu28 jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg
bobonete jpg
pel jpg
ioana42 jpg
Demi Moore și Bruce Willis (2) jpg
Gabi Oțil jpg