Cele mai bune filme psihologice din toate timpurile

30 iunie, 2015

E un gen cinematografic mai puţin gustat decât comediile ori filmele de acţiune, dar are un public constant, fidel, doritor de suspans, mister, fiori şi un altfel de-a povesti şi de-a face artă.

E un gen cinematografic mai puţin gustat decât comediile ori filmele de acţiune, dar are un public constant, fidel, doritor de suspans, mister, fiori şi un altfel de-a povesti şi de-a face artă.

O intrigă neobişnuită, cu o poveste ce se derulează în alt ritm decât în cel în care te-ai aştepta, care se joacă cu mintea ta, cu mai multe întorsături de situaţie, cu o doză mare de suspans pe toată durata sa. Aşa ar suna definiţia unui adevărat thriller psihologic, care transformă o simplă peliculă într-o producţie memorabilă.

Iată care sunt cele mai bune filme psihologice din toate timpurile

5. Shutter Island

„A fost una din cele mai intense, tulburătoare experienţe de filmare pe care le-am avut, atunci când am explorat lumea spitalelor de bolnavi mintali. A fost cu adevărat foarte traumatic, şi nu spun adesea asta despre un film. Am fost în locuri şi am dezgropat anumite lucruri despre care nu credeam că sunt capabil. E ca şi cum ai săpa în mai multe straturi succesive: mergi tot mai adânc şi mai adânc“, a spus Leonardo di Caprio, pentru “Parade” despre controversatul film al lui Martin Scorsese.

Sinopsis: Filmul prezintă ancheta unui detectiv, Teddy Daniels (Leonardo Di Caprio), care împreună cu partenerul său, Chuck (Mark Ruffalo), investighează dispariţia unei paciente dintr-un sanatoriu pentru deţinuţi bolnavi psihic, de pe mica insulă Shutter. Pe măsura ce Teddy şi Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată Shutter Island. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-şi piardă minţile...

4. Black Swan

Complex, captivant şi impresionant, este filmul prin care „Darren Aronofsky explorează setea de perfecţiune în ceea ce poate fi considerat un film aproape perfect”, scrie Matt Neal de la publicaţia “The Standard”. Natalie Portman a oferit „cea mai bună interpretare a carierei sale” (Variety) în rolul Ninei, o balerină extrem de talentată dar şi periculos de tulburată, aflată pe punctul să devină un mare star.

Sinopsis: Forţată să îşi depăşească limitele – şi chiar mai mult de atât – de către aclamatul director de teatru Thomas Leroy (Vincent Cassel) şi sub ameninţarea unei rivale seducătoare (Mila Kunis), fragila imagine a realităţii se pierde pentru Nina, iar acest lucru o transformă într-o fiinţă întunecat şi autodistructivă.

3. Mulholland Drive

„Filmul este hipnotic; suntem atraşi în poveste de parcă fiecare lucru duce la altul, iar acest lucru se întâmplă înainte ca personajele să înceapă să sfărâme şi să recombine totul”, a scris pentru Chicago Sun Times Roger Ebert.

După ce scapă dintr-un accident grav petrecut pe Mulholland Drive, misterioasa şi frumoasa Rita (

) se ascunde într-o clădire obscură, rănită, confuză, fără să îşi mai amintească măcar care îi este numele. Aici o întâlneşte pe Betty (

), care a s-a mutat la Hollywood pentru a-şi împlini visul de a deveni actriţă. Rita şi Betty vor fi atrase amândouă într-o lume a iluziilor, ale cărei elemente centrale par a fi o periculoasă cutie albastră, regizorul Adam Kesher (

) şi un misterios club de noapte, Silencio.

2. Tăcerea mieilor

E, poate, filmul cel mai comentat din istorie. Filmul cult, filmul care a schimbat pentru totdeauna faţa Hollywoodului şi care e unul dintre cele mai bune filme psihologice din toate timpurile. „Thriller-ul lui Jonathan Demme este materie artistică concentrată – subiect de tabloid tratat cu inteligenţă, grijă şi o gen de sensibilitate ciudată”, notează Terrence Rafferty pentru “New Yorker”.

Tânăra agentă FBI Clarice Starling (

) se ocupă de cazul unui criminal în serie. Pentru a înţelege tainele unei minţi criminale, Clarice apelează la doctorul psihiatru Hannibal Lecter (

), un deţinut psihopat. Însă pentru a obţine informaţiile necesare anchetei, aceasta trebuie mai întâi să câştige încrederea lui Lecter.

1. Se7en

Dacă nu ai văzut acest film al lui David Fincher, categoric trebuie să-l pui pe listă. Povestea se învârte în jurul unor crime atroce, inspirate de cele şapte păcate capitale, iar pe afiş se mai află Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, şi, încă necunoscut pe vremea aceea, Kevin Spacey... „Nu misterul identităţii este cel care îi dă lui Se7en puterea sa de atracţie – este modul în care Fincher ridică misterul la nivelul provocării morale”, scrie despre film Peter Travers, critic la revista “Rolling Stone”.

Acţiunea filmului se desfăşoară într-un oraş fără nume, în care doi detectivi de la Omucideri se află pe urma unui sadic criminal în serie, care îşi alege victimele după şapte păcate de moarte.

se află în rolul detectivului David Mills, un începător într-ale meseriei, optimist, dar cam naiv, al cărui partener este desemnat veteranul William Somerset (

). Împreună merg pe urmele criminalului şi sunt rând pe rând martorii crimelor sale oribile, care se adună rapid, fără să realizeze că li s-a pregătit o „surpriză” total neaşteptată şi cutremurătoare.



Recente pe Ok! Magazine

books gifts 524166 png
Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg