Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile

4 septembrie, 2015
rp el laberinto del fauno 704208l 1024x768 jpg jpeg

Cinematografia spaniolă are cu se să se laude din plin. De la fabulosul Pedro Almodovar la Alejandro Amenabar şi Luis Bunuel, regizorii de seamă au oferit lumii întregic ele mai bune filme spaniole din toate timpurile, stârnind admiraţia criticilor şi fascinaţia publicului pentru peliculele lor faimoase la nivel internaţional. Care sunt aceste cele mai bune filme spaniole din toate timpurile şi cu ce s-au făcut ele remarcate?

 Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile: El Laberinto del Fauno (“Pan’s Labyrinth”)

image

Gândiţi-vă că această peliculă mexicano-spaniolă semnată de Guillermo del Toro, în 2006, a luat 3 Oscaruri şi încă 3 nominalizări, 3 premii BAFTA, 8 premii Goya şi a fost numit „unul din cele mai bune filme fantasy“ de Chicago Sun-Times. Povestea: o fetiţă timidă din timpul Războiului Civil spaniol, în 1944, fascinată de basme, îşi fabrică propria lume imaginară pentru a scăpa de violenţa tatălui ei vitreg, un căpitan de armată foarte sadic.

Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile: Viridiana

image

Una din cele mai remarcabile producţii spaniole este semnată de cel care avea să devină unul dintre cei mai originali regizori din istoria filmului, părintele suprarealistmului cinematic, Luis Bunuel. Întors în Spania după ani de exil în Franţa şi Mexic, produce “Viridiana”, povestea unei femei naïve şi pioase, interpretată de ilvia Pinal, care încearcă să facă numai lucruri bune, pe timpul vizitei sale la unchiul ei senzual, jucat de Fernando Rey. Bineînţeles, regăsim suprarealismul şi temele antiburgheze şi anticlerice, cât şi note de fetişism sexual. Finalul a fost rescris de Bunuel pentru a nu fi cenzurat şi a creat ceva mai inocent, dar plin de semnificaţie şi nebunie. Filmul a câştigat Palme D’Or în 1961, Vaticanul l-a considerat o blasfemie şi a fost interzis în Spania.

Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile: Mar Adentro (“The Sea Inside”)

image

O dramatică ecranizare premiată cu Oscar, cu Javier Bardem, Belen Rueda şi Lola Duenas, regizată de Amenabar, în 2004, care urmăreşte povestea lui Ramon Smpedro, un activist în favoarea eutanasiei şi a propriului drept la moarte. Campania sa din viaţa reală a durat 30 de ani.

Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile: Abre los ojos (“Open Your Eyes”)

Regizat tot de Alejandro Amenabar, de data aceasta filmul o are în centrul atenţiei pe soţia lui Javier Bardem, Penelope Cruz. Povestea: un tânăr foarte chipeş întâlneşte marea lui dragoste, dar suferă un accident teribil provocat de fosta lui iubită, care-l lasă desfigurat şi labil psihic.

Cele mai bune filme spaniole din toate timpurile: El espiritu de la colmena („The Spirit of the Beehive”)

image

O altă capodoperă spaniolă vine de la regizorul Victor Erice, în 1973. Ana este o tânără care confundă un soldat republican rănic cu monstrul lui Frankenstein, iar povestea ei este o critică puternică a izolării spaniole din timpul regimului lui Franco. Filmul este un portret cutremurător al imaginaţiei copilăreşti şi al inocenţei. Această temă va influenţa povestea lui Guillermo del Toro din Pan’s Labyrinth.

FOTO Cinemagia.roRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg