Cele mai controversate filme din toate timpurile

15 mai, 2015

Controversa este un produs inevitabil în artă, mai ales în filme, din cauza dimensiunii şi domeniilor de aplicare, acestea având capacitatea de a crea controverse pe scară largă, mai mult decât alte forme de artă.

Unele filme controversate au fost interzise, iar regizorii au fost chiar arestaţi, altele au primit premii anti-umane, iar unele sunt undeva la mijloc. Unele au creat controverse masive, care încă mai dăinuie, fiind criticate pentru reprezentările excesive de sex şi violenţă, altele criticate pe probleme rasiale sau religioase. În timp ce controversele asociate cu unele filme au dispărut, altele încă au rămas la fel de aprinse.

Lars von Trier are probabil o listă personală de controverse, dar poate cel mai controversat film al său este filmul Antichrist. Filmul prezintă drama unui cuplu fără nume, care se pierde undeva în pădure să-şi plângă moartea copilului lor. În pădure, lucrurile nu se îndreaptă deloc, din contră, cuplul începe să se tortureze reciproc, întâi psihologic, apoi fizic, filmul prezentând necesităţile primare contra raţiunii, ştiinţă contra natură, bărbat contra femeie. Filmul a fost, de asemenea, criticat pentru excesul de sex, dar şi pentru mutilare genitală pe ecran.

Premiera filmului în 2009 la Cannes a produs multe controverse, von Trier fiind considerat un posibil misogin (deşi a spus că s-a identificat mai mult cu personajul feminin, decât cu cel masculin). Juriul de la Cannes a creat un premiu special anti-umanitar pentru filmul lui von Trier.

Cele mai controversate filme din toate timpurile – Codul lui Da Vinci

Deşi cartea a fost un adevărat succes, filmul făcut după cartea lui Dan Brown, The Da Vinci Code , nu a fost cea mai bună idee. Acesta a provocat multe proteste şi boicoturi în ceea ce priveşte subiectul religios al filmului, adică faptul că Iisus Hristos a fost căsătorit şi a avut copii.

Filmul a fost interzis în Pakistan, Samoa, Liban şi Sri Lanka şi a fost criticat şi protestat de multe organizaţii religioase, în special catolice, deşi filmul a fost de la bun început considerat ficţiune.

Un alt film controversat al timpurilor este şi Exorcistul, filmul care prezintă o fetiţă demonizată a produs multe controverse, iar înainte de a ieşi film, multe cinematografe l-au respins pe motivul că este o poveste prea stresantă pentru unii oameni.

Când a ieşit filmul, multe oraşe l-au interzis, iar evanghelistul Billy Graham a susţinut că un anume demon trăieşte în film, iar că tânăra actriţă, Linda Blair, ar fi satanistă. Zvonurile despre accidentele din timpul filmărilor şi apariţiilor stranii, împreună cu moartea unor oameni implicaţi în producţia filmului, au dus la convingerea că ceva malefic se întâmplă în acest film. Bineînţeles, toate acestea au dus la un interes fantastic asupra filmului, astfel că a devenit unul dintre cele mai bune filme de groază din toate timpurile.

Un film controversat, care a dispărut de pe piaţă, cel mai probabil pentru totdeauna, este Song of the South, un film acuzat şi criticat de multe organizaţii afro-americane, din cauza faptului că filmul ar glorifica viaţa celor de pe plantaţie, ar susţine sclavia celor de culoare, prezentând anumite aspecte ale vieţii afro-americanilor într-o manieră ofensatoare.

Primul film major, super cunoscut, în care violenţa, crima şi pasiunea dragostei se îmbină este Bonnie and Clyde. Faptul că infracţionalitatea este pusă sub semnul iubirii a fost principala sursă de controverse a filmului. Apoi, faptul că cei doi au fost exterminaţi într-un mod foarte violent, a reprezentat o altă sursă de controverse, mai ales în acele vremuri ale Americii.

Cele mai controversate filme din toate timpurile – Cannibal Holocaust

Filmul care are scris pe copiile DVD “cel mai controversat film făcut vreodată” este filmul Cannibal Holocaust, film acuzat de violenţă brutală asupra animalelor şi oamenilor din film. Autorităţile italiene au vrut să-l condamne la pedeapsa cu moarte pe Deodato, deoarece au crezut că actorii din film au murit. Violenţa împotriva oamenilor s-a dovedit a fi trucată, dar cea împotriva animalelor nu, ceea ce a dus la o controversă imensă.

A Clockwork Orange, filmul lui Stanley Kubrick, condamnat de Biserica catolică, interzis timp de 27 de ani în Marea Britanie, este sigur unul dintre cele mai controversate filme din toate timpurile. Câteva crime reale au fost asociate cu filmul, incluzând un viol, în care atacatorii cântau Singing in the Rain, melodia atacatorilor din film. Familia lui Kubrick a trecut prin proteste şi ameninţări după apariţia filmului, din partea unui public furios, dar totuşi, a rezistat controverselor, fiind considerat un film modern.

Un alt film foarte controversat este şi va rămâne mult timp, The Passion of Christ, care pe lângă violenţa pe care o prezintă, a fost acuzat ca fiind total antisemit, că blamează comunitatea de evrei care ar fi responsabili cu moartea lui Iisus.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg