Cele mai frumoase discursuri de la Oscar

2 martie, 2016
cele mai frumoase discursuri de la oscar jpeg

Discursul lui Leonardo DiCaprio din 28 februarie  2016 ne-a făcut să ne întoarcem în timp şi să ne amintim de cele mai memorabile discursuri din toate timpurile de la Oscar. Iată doar câteva dintre acestea.

Leonardo DiCaprio a ţinut unul dintre cele mai memorabile discursuri de la Oscar

Un discurs emoţionant şi important pentru noi şi copiii noştri, aşa ar spune oricine a vizionat discursul lui DiCaprio la primirea Oscarului. Actorul a primit premiul pentru cel mai bun actor în rolul din The Revenant. Iată cu ce cuvinte a uiimit Leo publicul întreg: The Revenant a fost şi o poveste a relaţiei dintre om şi natură. Am făcut în mod colectiv ca anul 2015 să fie cel mai cald an înregistrat în istorie. Producţia a trebuit să se deplaseze spre extremitatea sudică a planetei pentru a găsi zăpadă. Încălzirea globală este ceva real, care se întâmplă acum. Aceasta este cea mai mare ameninţare, cu care se confruntă specia noastră, iar noi trebuie să lucrăm împreună şi să înceăm să mai amânăm. Trebuie să îi sprijinim pe leaderii din întreaga lume, care nu vorbesc în numele marilor poluatori, ci în numele întregii omeniri, pentru popoarele indigene ale acestei lumi, pentru milioane şi miulioane de oameni săraci care sunt cei mai afectaţi de toate acestea. Pentru copiii copiilor noştri şi pentru oamenii a căror voce a fost înecată de puteri avide".

Mai mutl decât un discurs, o stare de spirit, ce a declanşat emoţii puternice în sală şi aplauze nestăvilite a fost discursul lui Cuba Gooding Jr., când a câştigat Oscarul pentru rolul din Jerry Maguire în 1997. Deşi muzica de terminare a discursului începuse, Cuba nu a putut să se oprească din a mulţumi lui Dumnezeu, familiei şi oamenilor cu care a lucrat la film. Poţi viziona discursul aici.

Tom Hanks şi discursul pentru premiul Oscar luat pentru rolul din "Philadelphia"

Un alt discurs frumos şi memorabil a fost cel al lui Tom Hanks, din 1994, când a câştigat Oscarul pentru rolul din Philadelphia. Până atunci, actorul era cunoscut mai ales pentru rolurile sale de comedie, însă cu rolul avocatului homosexual care moare de SIDA acesta a schimbat părerea celorlalţi despre el. Discursul său este unul memorabil pentru faptul că la acea vreme Hanks a avut curajul să menţioneze doi homosexuali care l-au ajutat enorm pentru a juca excelent în rolul de homosexual. "Domnului Rawley Farnsworth, care a fost profesorul meu de dramă din liceu şi care m-a învăţat să joc bine rolul acesta, lui îi revine toată gloria. Apoi, unuia dintre colegii mei de la ora domnului Farnsworth, John Gilkerson. Le-am menţionat numele deoarece sunt doi dintre cei mai frumoşi homosexuali americani, doi oameni frumoşi şi eu am avut norocul să mă inspir de la ei de la o vârstă atât de fragedă".

Poate unul dintre cele mai emoţionante discursuri de la Oscar a fost cel al lui Marlon Brando, la cea de-a 45-a ediţie a premiilor Oscar, la care actorul nu s-a prezentat. În locul său a venit o femeie, care a şocat publicul spunând: Mă numesc Sacheen Littlefeather şi sunt apaşă. "Am misiunea să anunţ că Marlon Brando regretă că nu poate accepta premiul. El consideră că lumea filmului şi a televiziunii poartă o vină majoră pentru situaţia actuală a indienilor din America, fiindcă a oferit o imagine falsă a acestui popor, zugrăvindu-i pe indieni drept sălbatici, ostili, răi, mistificându-le deliberat şi consecvent trăsăturile de caracter. Brando ar fi preferat să participe la acest eveniment plăcut, dar consideră că prezenţa sa la Wounded Knee (rezervaţie indiană în care au avut loc incidente între indieni şi autorităţile federaţiei) este mai utilă în momentul de faţă".



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg