Cele mai grele roluri ale marilor actori

5 mai, 2016
the wrestler 578518l jpeg

Succesul îşi cere, şi el, sacrificiile lui, iar când vine vorba de spectacolul filmului, marile nume care şi-au lăsat amprenta sunt cele care şi-au sacrificat la un moment dat imaginea, viaţa personală sau chiar sănătatea. Cele mai grele roluri ale marilor actori de Hollywood sunt cele care i-au dat peste cap, într-un fel sau altul, şi pentru care au depus o muncă titanică. A meritat sau nu, ne-o pot spune doar ei!

Care sunt cele mai grele roluri ale marilor actori care-au devenit exemple de dăruire artistică?

Christian Bale în Maşinistul

Christian Bale a avut unul dintre cele mai solicitante roluri

Primul care ne vine în minte constant, când vine vorba de eforturi majore – în ceea ce priveşte cinematografia – este ambiţia personală a lui Christian Bale de a slăbi 30 kg pentru celebra interpretare din “Maşinistul”. Regizorul nu l-a sfătuit să facă asta, iar starul nici nu a fost supravegheat medical, recomandându-i-se doar ce vitamine şi minerale să ia. “Am fost intrigat de ceva dinlăntrul meu să văd dacă pot să trec dincolo de limita sigură”, ar fi spus Bale, care pe-atunci avea 30 de ani şi 60 de kg – o transformare timp de 4 luni, în care s-ar fi hrănit doar cu cafea, apă şi un măr pe zi.

Heath Ledger în The Dark Knight Rises

Heath Ledger a fost un actor foarte apreciat şi original

Altul care se numără printre cele mai grele rolului ale marilor actori este cel al regretatului Heath Ledger, care a trăit singur într-o cameră de hotel pentru rolul lui Joker – iconic, de altfel, în “The Dark Knight”. Din păcate, presiunea intrării în rol, după ce-a terminat filmările, a cauzat şi o supradoză accidentală de somnifere, pe 22 ianuarie 2008.

Robert de Niro în Raging Bull

RAGING BULL, Robert De Niro, 1980

Un clasic care se află cu graţie printre cele mai grele roluri ale marilor actori este cel al lui Robert de Niro, în „Raging Bull” în 1980, regizat de Martin Scorsese. Pentru acesta, actorul a luat Oscarul pentru rol principal. Dar s-a şi îngrăşat cu 31 kg, ajungând de la 66 la 97 kg – a fost atât de motivat de rolul boxerului, că şi-a însuşit antrenamentul acestuia.

Mickey Rourke în The Wrestler

Mickey Rourke a "fentat" regulile filmărilor

Un caz atipic este cel al lui Mickey Rourke, care a bifat şi el unul dintre cele mai grele roluri ale marilor actori – cel din “The Wrestler”, pentru care nu doar că a dezvoltat masă musculară de 15 kg şi s-a antrenat cu un wrestler profesionist cu luni de zile înainte de filmări. Dar Mickey a şi mimat “mimarea” unei răni: adică s-a tăiat în lame reale, fără să ştie echipa!

Johnny Depp în Edward Scissorhands

Depp a rostit doar 169 de cuvinte!

Adorabil! Dar cine ştia că unul dintre cele mai grele roluri ale marilor actori a însemnat şi o conexiune emoţională şi personală atât de puternică cu personajul, încât Depp a plâns ca un copil după ce-a citit scenariul? Mai important, a urmărit filmografia lui Charlie Chaplin pentru a studia ideea de-a emoţiona fără dialog. A vorbit 169 cuvinte în film şi a slăbit 11 kg.

FOTO www.cinemagia.roRecente pe Ok! Magazine

anvelope jpg
fereb jpg
ciclist profimedia 0672146974 jpg
cuza4 jpg
FotoJet (25) jpg
tori4 jpg
paul83 jpg
dana27 jpg
el83 jpg
Madalina Ghenea si Catrinel Menghia la Cannes 2022 jpg
cosmin9 jpg
victoria20 jpg
FotoJetLana jpg
laura73 jpg
apartament7 jpg
Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
nastase44 jpg
pantaloni9 jpg