Cele mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii. Sume fabuloase pentru 3-4 minute de spectacol 

3 iunie, 2015

Cei mai mulţi dintre noi am crescut cu canalul MTV şi ne-am bucurat de cele mai frumoase videoclipuri. Dar câţi dintre noi s-au întrebat care dintre videoclipuri au fost cele mai scumpe? Află în acest articol dacă videoclipul adolescenţei tale este pe lista celor mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii.

În ultimele două decenii, sumele pentru producerea videoclipurilor au scăzut, cu toate acestea există în istoria muzicii videoclipuri extrem de scumpe, făcute pentru câteva minute de spectacol. Iată 5 dintre cele mai scumpe videoclipuri făcute vreodată.

Cele mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii - piesa lui Axl Rose, Estranged

Piesa Estranged de la Guns N Roses a costat 4 milioane de dolari. 9 minute de spectacol rock, iar piesa se pare că este una dintre părţile trilogiei muzicale, care include şi Don’t Cry şi November Rain.

Pe parcursul videoclipului se poate vedea motivul iluziei şi deziluziei, semn că solistul trecea prin momente grele atunci când a filmat acest videoclip. În realitate Axl Rose se despărţea de prietena sa de la acea vreme. Poate de aceea videoclipul a inclus multe momente care duc cu gândul la separare şi detaşare.

Ca orice videoclip rock care se respectă, are scene cu trupa în diverse concerte şi scene bine gândite. Scene cu Axl care sare de pe un petrolier din mijlocul oceanului să înoate cu delfinii fac ca acest videoclip să reprezinte exact atmosfera anilor ’90.

Cele mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii - Bed Time Story, Madonna, al treilea cel mai scump videoclip din istorie

Alt videoclip care a uimit cu costurile imense, 5 milioane de dolari costul producţiei, estimat la aproximativ 9.51 milioane de dolari în 2015 este Bed Time Story, Madonna, 1995. Un videoclip complex, cu multe efecte digitale, la care s-a muncit câteva săptămâni bune înainte de a fi scos.

Prima oară a fost scos în circulaţie pe postul Z100, chiar dacă aproape toate videoclipurile divei pop au fost scoase pe MTV sau VH1. Madonna a recunoscut că s-a inspirat din pictura suprarealistă a pictorilor ca Leonora Carrington, Remedios Varo şi Frida Kahlo.

Madonna nu s-a oprit la un singur videoclip printre cele mai scumpe, căci Express Yourself (1989) este următorul cel mai scump videoclip din istoria muzicii. Costurile la care s-a ridicat producţia lui este de 5 milioane de dolari, estimat la aproximativ 9.5 milioane de dolari în 2015. Video-ul a fost regizat de bine cunoscutul regizor de filme David Fincher, omul care a realizat filme ca Se7en, Fight Club sau The Social Network. Premiera a avut loc pe 17 mai 1989 la MTV şi a fost timp de trei săptămâni la MTV exclusive, fiind dat în fiecare oră pe programul de muzică TV.

Subiectul se centrează pe Madonna, prezentată ca o femeie strălucitoare, dar şi o masochistă de excepţie, înconjurată de bărbaţi arătoşi. În final, alege unul din ei, rolul fiind jucat de modelul Cameron Alborzian. Pe vremea când s-a filmat videoclipul, Madonna se întâlnea cu actorul Warren Beatty, căruia i-a cerut să joace rolul bărbatului ales în video. Acesta a refuzat subtil şi mai târziu a declarat că Madonna, în acest video, a vrut să îşi arate cu orice preţ dibăcia în ceea ce priveşte viaţa sa sexuală, iar el nu a vrut să facă parte din acest show.

Următorul cel mai scump videoclip în valoare de 6.1 milioane de dolari, estimat astăzi la aproximativ 8 milioane de dolari este Die Another Day, Madonna, 2002. Videoclipul a fost regizat de Traktor, director de publicitate suedez cunoscut pentru reclamele TV. A fost filmat între 22 şi 27 august 2002 în studiourile centrale Hollywood, California. Videoclipul este inspirat din seria de filme Bond, în care Madonna se luptă cu o altă personalitate a sa într-o cameră de tortură. Prima sa apariţia a fost pe 22 octombrie 2002 la MTV.

Cele mai scumpe videoclipuri din istoria muzicii - cel mai scump videoclip din istoria lumii, regele pop şi sora lui într-o navă spaţială

Cel mai scump videoclip realizat vreodată este cel al fraţilor Jackson, Michael şi Janet, Scream, 1995. În valoare de 7 milioane de dolari, estimaţi la aproximativ 10 milioane de dolari astăzi. Fraţii Jackson într-o navă spaţială, activităţi futuristice, muzică şi urlete, pe scurt despre asta este videoclipul. Videoclipul a primit multe premii muzicale, printre care Best Short Form Music Video la Premiile MTV 1995.Recente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg