Cele mai şocante şi cele mai emoţionante momente din istoria Oscarurilor

19 februarie, 2019
14 gettyimages 162784842 jpg jpeg

Ceremonia de acordare a celor mai importante premii din cinematografie este urmărită în întreaga lume, având în vedere superstarurile hollywoodiene care sunt prezente la eveniment şi filmele care intră, an de an, în competiţie. Înainte de cea de-a 91-a ediţie organizată de Academia Americană de Film, să trecem în revistă cele mai importante momente din istoria Oscarurilor!

1940: Hattie McDaniel este primul câştigător de culoare al unui Oscar

image

Când Mammy din Pe aripile vântului a câştigat Oscarul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, a trebuit să stea în spatele sălii din cauza segregaţiei rasiale. “Sper că voi continua să-mi reprezint cum trebuie rasa, dar şi industria cinematografică în care activez”, a spus Hattie în discursul ei susţinut atunci când a primit statueta. Din acel moment, au mai trecut 51 de ani până o persoană de culoare să fi câştigat din nou Oscarul. Woopie Goldberg a fost premiată pentru rolul său din Ghost.  

1964: Sidney Poitier devine primul negru care câştigă la categoria Cel mai bun actor

image

Actorul a primit statueta în momentul în care în toate cele 50 de state americane era ilegală căsătoria intrarasială, iar sărutul pe care actriţa Anne Bancroft i l-a dat câştigătorului atunci a fost considerat ofensator. Lăsând deoparte comentariile de prisos, au trecut nu mai puţin de 38 de ani până să mai câştice un actor de culoare la această catagorie. A fost vorba despre Denzel Washington.  

1969: Barbra Streisand şi Katharine Hepburn împart premiul pentru Cea mai bună actriţă

image

“Bună, superbo!”, i-a spus Streisand statuetei atunci când a primit-o pentru prestaţia sa din Funny Girl. Barbra a avut un punctaj la egalitate cu cel al lui Hepburn (fiecare actriţă primind 3.030 de voturi), fiind pentru a treia oară în istorie când se întâmplase aşa ceva. După aceea a mai fost încă de trei ori egalitate la voturi.

1973: Marlon Brando refuză Oscarul

image

Actorul a fost primul care s-a folosit de notorietatea sa şi de audienţa show-ului pentru a-şi face cunoscute opiniile politice. Brando, care câştigase la categoria Cel mai bun actor, cu rolul său din Naşul, n-a fost prezent la ceremonie şi a trimis, din partea lui, o indiancă nativă care să-i transmită mesajul: “Nu poate accepta acest premiu, iar motivul este tratamentul îndurat de indienii americani în industria cinematografică.”

 

1988: Cher face senzaţie!

image

În momentul în care artista s-a urcat pe scenă, pentru a-şi primi premiul pentru rolul ei din Moonstruck, nimeni nu mai observa altceva  decât ţinuta ei extravagantă. Era vorba despre o creaţie Bob Mackie, care a uimit întreaga audienţă.

2002: Halle Berry intră în istorie

image

A făcut senzaţie în filmul Monster's Ball, unde a făcut dovada întregului ei talent, însă la fel de extraordinară a fost actriţa şi atunci când a urcat pe scenă pentru a-şi primit premiul. “Acest premiu nu este doar despre mine. Îl dedic fiecărei femei de culoare care are acum şansa de a câştiga un Oscar, având în vedere că această oportunitate este acum posibilă pentru ea”, a declarat Halle. Berry rămâne în continuare singura femeie de culoare din istorie care a câştigat un Oscar la categoria Cea mai bună actriţă într-un rol principal.  

 

2009: Heath Ledger câştigă Oscarul post-mortem

image

Trecerea în nefiinţă a actorului în 2008, când a suferit o supradoză, a şocat întregul Hollywood. Şapte luni mai târziu, familia sa a primit Oscarul, în numele lui, pentru prestaţia sa incredibil de convingătoare din The Dark Knight.

image

 

2013: Jennifer Lawrence cade pe scenă

image

Este cunoscută deja pentru stângăcia ei de pe covorul roşu, unde a căzut de câteva ori în văzul celor prezenţi şi al telespectatorilor, însă căzătura ei de la Oscarurile din 2013 a rămas în memoria colectivă. În drum spre scenă, unde şi-a ridicat premiul pentru prestaţia sa din Silver Lining Playbook, Jennifer s-a împiedicat de rochie şi a picat la podea, spre groaza celor din jurul ei.

image

2014: Ellen DeGeneres face cel mai tare selfie din istorie

image

Când îi ai în cadru pe Brad Pitt, Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Jared Leto şi Angelina Jolie, care pozează toţi împreună, fotografia ta va fi cu siguranţă de mare succes! Şi aşa a şi fost, imaginea respectivă fiind admirată de nu mai puţin de 37 de milioane de oameni din întreaga lume.

2016: Leonardo DiCaprio câştigă în sfârşit!

image

După şase nominalizări şi 27 de ani petrecuţi la Hollywood, actorul ia, în sfârşit, acasă statueta, pentru rolul făcut în The Revenant. Fiind conştient de faptul că toate privirile sunt îndreptate asupra lui, Leo a atras atenţia asupra unui aspect deloc îmbucurător – încălzirea globală, subiect care-i captează atenţia actorului de ani de zile.  

2017: Faye Dunaway şi Warren Beatty prezintă ca Cel mai bun film La La Land în loc de Moonlight

image

Timp de două minute şi 23 de secunde, La La Land a fost Cel mai bun film al anului, iar producătorii Jordan Horowitz, Marc Platt şi Fred Berger ajunseseră chiar să-şi susţină discursurile lor de mulţumire, când au fost întrerupţi şi li s-a spus că s-a făcut o gravă greşeală. Prezentatorilor li se dăduse plicul greşit.

“Nici măcar în visele mele, nu credeam posibil acest lucru”, a declarat regizorului filmului  Moonlight, Barry Jenkins, absolut uimit de tot ceea ce tocmai se întâmplase.Recente pe Ok! Magazine

De ce trebuie să ții cont atunci când faci sport pilates jpg
sufragerie jpg
cadou2 jpg
S1 PNG
cadou832 jpg
Dorința ta de a ți achiziționa noi articole vestimentare crește odată cu venirea iernii Iată ce nu ar trebui să ți lipsească din garderobă în sezonul rece jpg
Ești dezamăgit de industria alimentară Află ACUM ce poți face pentru a avea o alimentație sănătoasă! jpg
fuste5 jpg
moda66 jpg
locuinta jpg
Scarlett Johansson, Profimedia (1) jpg
musk2 profimedia jpg
adela popescu8fb jpg
oana roma 8 fb jpg
anda adam fb jpg
carte5 jpg
telefon71 jpg
Dana Rogoz Instagram PNG