Charles Aznavour, la 90 de ani pe scenă

22 mai, 2014
1781332 702003116517831 1267227651 o jpeg

Legendarul cântăreţ francez îşi sărbătoreşte azi cea de-a 90-a zi de naştere pe o scenă berlineză şi spune că preferă să se gândească la următoarele sale concerte, cărţi şi cântece.

Legendarul cântăreţ francez îşi sărbătoreşte azi cea de-a 90-a zi de naştere pe o scenă berlineză şi spune că preferă să se gândească la următoarele sale concerte, cărţi şi cântece.

Ultimul "grand" al cântecului francez, al cărui ambasador în lume continuă să fie, Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranţi armeni, născut cu numele Charles Aznavourian, pe 22 mai 1924, la Paris, detestă atât ideea de a sufla în lumânările de pe tort, cât şi ideea retragerii sale din activitate.

"Petrecerile aniversare sunt pentru aceia care împlinesc 18 ani", a declarat artistul, recent, pentru presa germană. "Nu-mi pasă de aniversarea mea. Nu e nicio diferenţă între 89 sau 90 de ani. Sala de concerte era liberă în acea zi, aşa că am acceptat", a adăugat cântăreţul, actorul şi compozitorul francez.

Charles Aznavour, care şi-a început cariera în urmă cu 81 de ani, la vârsta de nouă ani, este unic în marea familie a industriei de divertisment.

El nu se mulţumeşte cu câteva apariţii rare, pentru a-şi pigmenta oarecum viaţa de pensionar care trăieşte confortabil, ci continuă să străbată lumea întreagă, făcând de fiecare dată săli pline la concertele sale.

image

După Berlin, artistul va cânta în această vară la Frankfurt, Londra, Varşovia, Barcelona şi Roma, iar apoi, în toamnă, la Moscova şi Anvers.

Cel mai recent album al său cu cântece originale, "Toujours", a fost lansat în 2011, iar Aznavour, care nu ezită să se înconjoare de garda tânără din muzica franceză, spune că scrie "versuri în fiecare zi, adeseori un cântec pe zi".

Pe scenă, cântăreţul impresionează încă prin vitalitatea sa aproape intactă şi a făcut doar câteva concesii în faţa vârstei sale înaintate: un prompter pentru a evita pauzele de memorie şi un fotoliu pentru aventualele accese de oboseală.

În acest moment, artistul francez lucrează la două romane şi la o continuare a memoriilor sale. Al treilea volum din ciclul său de memorii, "Tant que battra mon coeur", a fost publicat în toamna anului trecut.

Casa de discuri Universal lansează cu această ocazie o ediţie aniversară cu 90 de cântece ale legendarului artist, editate pe patru CD-uri, care cuprind unele dintre cele mai celebre piese lansate de Charles Aznavour: "La Bohème", "La Mamma", "Mes emmerdes", "Les Comédiens", "Emmenez-moi", "For me formidable".

O integrală ce regrupează toate înregistrările de studio ale cântăreţului, lansate între 1948 şi 2011, adică 32 de albume, va fi la rândul ei publicată în aceste zile.

Supranumit "Sinatra francez", Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a fi deveni celebru începând cu jumătatea anilor '50.

image

Ambasador al Armeniei în Elveţia şi reprezentant permanent al autorităţilor de la Erevan la ONU şi la UNESCO, Charles Aznavour a rămas foarte activ şi atunci când vine vorba de apărarea ţării de origine şi a memoriei strămoşilor săi.

Foto: pagina oficialăRecente pe Ok! Magazine

FotoJetBalerini barbati jpg
Idei de activităţi distractive pe care le poţi organiza alături de prieteni jpg
Andrei Aradits 4 jpg
ana morodan jpg
Mituri care au prins rădăcini în cunoașterea comună fără a avea vreun fundament jpg
featured image   sursa you tube jpg
deea dinu maxer jpeg
Ce înseamnă o dietă sănătoasă Beneficii, sfaturi și rețete care se prepară rapid min jpg
img okmag jpg
Jennifer Garner în oraș cu fiica cea mare, Violet Affleck, Profimedia (1) jpg
Angelina Jolie a luat prânzul cu David Mayer de Rothschild, unul dintre miliardarii lumii (2) jpg
Loredana Groza si sotul ei divorteaza Andrei Boncea a spus parerea despre pozele deocheate pe care le posteaza artista 740x419 jpg
Daniel Radcliffe și Erin Darke FOTO Profimedia
Aurelia, a treia fetita a lui Mark Zuckerberg (2) jpg
Rihanna Riri (1) jpg
cub sotia nosfe png
MAIN Poster 4x5 jpg
Herbalife  poza in deschiderea articolului jpg