Chef Florin Dumitrescu, cea mai reușită rețetă de papanași. Cum îi prepari acasă, ca să iasă delicioși
Este desertul cel mai iubit al românilor. Papanașii se pot prepara în multe moduri, iată însă care este propunerea delicioasă a celebrului chef Florin Dumitrescu.
Fiecare are liber la asamblarea desertului. Anumite persoane preferă gogoși mari cu capac biluță, înecate în smântână și dulcețuri din fructe de pădure, alții nu se mai complică și prepară doar gogoșele mici, rotunde.
Chef Florin Dumitrescu ne învață să pregătim desertul acesta cu specific românesc pe etape, chiar în confortul casei noastre.
Iată cum.
Într-un bol punem o lingură de bicarbonat de sodiu pe care o ”stingem” cu zeamă de lămâie, după care adăugăm 500 g brânză proaspătă de vaci, grasă, fără mult zer. Această compoziție se bate la mixer, cu o viteză scăzută.
Apoi, în alt bol, spargem trei ouă. Adăugăm ouăle peste brânză, trei linguri de zahăr, după care adăugăm 200 g făină. Mixăm în continuu până ce toate ingredientele s-au încorporat într-un aluat.
Urmează apoi pregătirea vasului în care se vor prăji papanașii. Atenție, este nevoie de baie de ulei, așadar puneți la încins în tigaie 1 l de ulei de floarea soarelui.
Chef Florin Dumitrescu propune ca toată compoziția să fie sub aspect de biluțe de papanași, motivând că lui personal nu îi plac papanașii grași, care sunt întâlniți în restaurante.
Așadar, Chef Florin a modelat aluatul obținut atât de simplu în biluțe mici, pe care le-a prăjit în baia de ulei până ce au devenit aurii.
Potrivit specialistului, aluatul nu trebuie să fie nici foarte moale, nici foarte tare, ci doar ușor lipicios.
Cu ajutorul a două linguri, se vor forma biluțele. Sau la mână, dacă doriți. Dar chef spune că mai bine cu lingurile, căci așa se lucrează mai curat și mai igienic decât dacă ne folosim mâinile.
Biluțele se pun direct în uleiul încins cu lingura.
Gogoșelele se scot pe un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces. Apoi se ornează cu smântână și dulceață, după preferință.
Foto: Facebook