Chef Florin Dumitrescu, cea mai reușită rețetă de papanași. Cum îi prepari acasă, ca să iasă delicioși

25 octombrie, 2024

Este desertul cel mai iubit al românilor. Papanașii se pot prepara în multe moduri, iată însă care este propunerea delicioasă a celebrului chef Florin Dumitrescu.

FotoJet Chef Papanasi jpg

Fiecare are liber la asamblarea desertului. Anumite persoane preferă gogoși mari cu capac biluță, înecate în smântână și dulcețuri din fructe de pădure, alții nu se mai complică și prepară doar gogoșele mici, rotunde.

Chef Florin Dumitrescu ne învață să pregătim desertul acesta cu specific românesc pe etape, chiar în confortul casei noastre.

Iată cum.

Într-un bol punem o lingură de bicarbonat de sodiu pe care o ”stingem” cu zeamă de lămâie, după care adăugăm 500 g brânză proaspătă de vaci, grasă, fără mult zer. Această compoziție se bate la mixer, cu o viteză scăzută.

Apoi, în alt bol, spargem trei ouă. Adăugăm ouăle peste brânză, trei linguri de zahăr, după care adăugăm 200 g făină. Mixăm în continuu până ce toate ingredientele s-au încorporat într-un aluat.

Urmează apoi pregătirea vasului în care se vor prăji papanașii. Atenție, este nevoie de baie de ulei, așadar puneți la încins în tigaie 1 l de ulei de floarea soarelui.

Chef Florin Dumitrescu propune ca toată compoziția să fie sub aspect de biluțe de papanași, motivând că lui personal nu îi plac papanașii grași, care sunt întâlniți în restaurante.

Așadar, Chef Florin a modelat aluatul obținut atât de simplu în biluțe mici, pe care le-a prăjit în baia de ulei până ce au devenit aurii.

Potrivit specialistului, aluatul nu trebuie să fie nici foarte moale, nici foarte tare, ci doar ușor lipicios.

Cu ajutorul a două linguri, se vor forma biluțele. Sau la mână, dacă doriți. Dar chef spune că mai bine cu lingurile, căci așa se lucrează mai curat și mai igienic decât dacă ne folosim mâinile.

Biluțele se pun direct în uleiul încins cu lingura.

Gogoșelele se scot pe un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces. Apoi se ornează cu smântână și dulceață, după preferință.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png