Chef Florin Dumitrescu, cea mai reușită rețetă de papanași. Cum îi prepari acasă, ca să iasă delicioși

25 octombrie, 2024

Este desertul cel mai iubit al românilor. Papanașii se pot prepara în multe moduri, iată însă care este propunerea delicioasă a celebrului chef Florin Dumitrescu.

FotoJet Chef Papanasi jpg

Fiecare are liber la asamblarea desertului. Anumite persoane preferă gogoși mari cu capac biluță, înecate în smântână și dulcețuri din fructe de pădure, alții nu se mai complică și prepară doar gogoșele mici, rotunde.

Chef Florin Dumitrescu ne învață să pregătim desertul acesta cu specific românesc pe etape, chiar în confortul casei noastre.

Iată cum.

Într-un bol punem o lingură de bicarbonat de sodiu pe care o ”stingem” cu zeamă de lămâie, după care adăugăm 500 g brânză proaspătă de vaci, grasă, fără mult zer. Această compoziție se bate la mixer, cu o viteză scăzută.

Apoi, în alt bol, spargem trei ouă. Adăugăm ouăle peste brânză, trei linguri de zahăr, după care adăugăm 200 g făină. Mixăm în continuu până ce toate ingredientele s-au încorporat într-un aluat.

Urmează apoi pregătirea vasului în care se vor prăji papanașii. Atenție, este nevoie de baie de ulei, așadar puneți la încins în tigaie 1 l de ulei de floarea soarelui.

Chef Florin Dumitrescu propune ca toată compoziția să fie sub aspect de biluțe de papanași, motivând că lui personal nu îi plac papanașii grași, care sunt întâlniți în restaurante.

Așadar, Chef Florin a modelat aluatul obținut atât de simplu în biluțe mici, pe care le-a prăjit în baia de ulei până ce au devenit aurii.

Potrivit specialistului, aluatul nu trebuie să fie nici foarte moale, nici foarte tare, ci doar ușor lipicios.

Cu ajutorul a două linguri, se vor forma biluțele. Sau la mână, dacă doriți. Dar chef spune că mai bine cu lingurile, căci așa se lucrează mai curat și mai igienic decât dacă ne folosim mâinile.

Biluțele se pun direct în uleiul încins cu lingura.

Gogoșelele se scot pe un prosop de hârtie, care va absorbi uleiul în exces. Apoi se ornează cu smântână și dulceață, după preferință.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

pexels pavel danilyuk 7674645 jpg
Care sunt cele mai recomandate suplimente pentru păr în 2025 jpg
OKMAGAZINE pexels liliana drew 9462141 jpg
Separator de Hidrocarburi
secretist 4 jpg
spa acasa jpg
e140515367e8608553362fa16dd198ceb7 jpg
1765781714 ybNZ jpg
stylish lady great mood leaned window with black wooden frame girl dressed jeans hat red jacket posing jpg
RM 1920x1005 FB Event png
Revelion la Marriott  jpg
barman pentru o seara petrecere acasa jpg
Cum alegi corect destinația pentru nunta pe plajă ghid practic care îți economisește timp, bani și stres jpg
Cum gestionezi corect răceala și îți întărești organismul ghid complet pentru sezonul rece jpg
P112764 jpg
cum sa construiesti o trusa de machiaj compacta jpg
16 9 1 png
e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg