Cinci direcții inovatoare în domeniul resurselor umane

30 aprilie, 2024

Mediul de afaceri se află într-o perioadă de schimbări profunde, modificări ce au pătruns și în ceea ce privește rolul departamentului de resurse umane.

Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg

Componenta aceasta s-a transformat într-o adevărată axă centrală a strategiei organizaționale, trecând de la simpla gestionare a aspectelor administrative și de personal la introducerea unor elemente inovatoare, care să contribuie la dezvoltarea companiilor. Preocuparea din urmă are drept rol redefinirea modului în care sunt recrutați, dezvoltați și reținuți angajații. 

Profesioniștii din domeniul resurselor umane sunt încurajați să exploreze și să adopte direcții inovatoare pentru păstrarea relevanței în contextul dezvoltării erei digitale. Trecerea la noua abordare a domeniului resurse umane este ușurată prin colaborarea companiilor cu firme specializate în servicii de consultanță în resurse umane, cum ar fi Mazars în România, care pune la dispoziția colaboratorilor cele mai moderne și mai viabile soluții și instrumente ce pot fi folosite pentru dezvoltarea companiilor private și a instituțiilor publice.

Iată care sunt aceste direcții noi în domeniul HR!

Iată care sunt aceste direcții noi în domeniul HR jpg

1.O direcție inovatoare, tot mai utilizată de către firmele mici, mijlocii sau mari ce activează în România este cea a încheierii unui parteneriat strategic cu o firmă specializată în consultanță HR. Accesul la expertiză externă și la resurse specializate pentru demersuri variate, cum ar fi recrutarea de personal, strategiile de compensare și beneficii sau gestionarea performanței, oferă idei proaspete, perspective obiective și soluții personalizate pentru atingerea țelurilor organizaționale.

2.O direcție nouă, cu șanse mari de succes este legată de folosirea unor tehnologii emergente, precum inteligența artificială și analiza datelor în vederea realizării unor instrumente noi pentru recrutarea și selecția personalului. Cu ajutorul acestor instrumente se poate face identificarea eficientă a candidaților potriviți și chiar se poate prezice succesul lor în funcție de criteriile complexe precizate.

3.Dezvoltarea continuă a angajaților este un demers modern în domeniul resurselor umane. Accentul se pune din acest punct de vedere pe învățarea personalizată și adaptabilă a angajaților. Companiile oferă acestora posibilitatea de a-și dezvolta competențele și abilitățile în funcție de nevoile comune. Prin această abordare, angajații sunt încurajați să se perfecționeze, dar, în același timp, să realizeze importanța pe care o au în cadrul organizației.

Foto: Unsplash.com



Recente pe Ok! Magazine

Cum să îți creezi biroul perfect dacă lucrezi de acasă jpg
Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg