CINCI pași simpli prin care să dai un refresh total locuinței tale

26 aprilie, 2023

O locuință curată, dar care își menține aerul proaspăt pe un timp îndelungat, poate să îți ofere o stare de bine!

CINCI pași simpli prin care să dai un refresh total locuinței tale jpg

Însă, uneori, curățenia generală într-o casă mare ar putea să dureze mult, de aceea este esențial să împarți cât mai eficient activitățile casnice pe care le ai de îndeplinit și să ai aparatura și instrumentele necesare. Covoarele, podeaua, perdelele, geamurile sau piesele  de mobilier sunt cele care au nevoie de o curățare corespunzătoare, pentru că acestea sunt „atacate” constant de praf sau alte depuneri. În cele ce urmează, vei descoperi câțiva pași simpli și rapizi pe care să îi urmezi, pentru a oferi un refresh spațiului în care locuiești.

Iată câțiva pași pe care să îi urmezi, atunci când vrei să faci o curățenie generală în casa ta:

  • Atunci când vrei să faci o curățenie în toată locuința, trebuie să ai în vedere mai multe aspecte. În primul rând, covoarele și podelele trebuie să strălucească, pentru că praful se așterne pe ele, prima oară. Podelele, indiferent de materialul din care sunt fabricate, trebuie să fie curățate corespunzător. Pentru acest proces, poți să utilizezi un aspirator de la Altex.ro care să colecteze praful și toate reziduurile care s-au depus pe parchet sau gresie. De asemenea, covoarele trebuie aspirate cu grijă, pentru a nu deteriora materialul din care sunt fabricate. În funcție de modul în care faci curățenia, există aspiratoare cu sau fără sac, verticale, cu spălare și filtrare prin apă. De asemenea, mai există opțiunea unui aspirator robot, care va colecta singur particulele depuse pe podea.
  • Pe de altă parte, atunci când vrei să cureți geamurile, trebuie să acorzi atenție la materialul din care este fabricat (de exemplu, vitraliul se poate curăța diferit față de un geam normal). Pentru acest proces, există și un aparat electrocasnic pe care îl poți utiliza, pentru a-ți ușura munca. Este vorba despre aspiratorul special conceput pentru curățarea geamului. Acesta poate fi utilizat și pe altfel de suprafețe din casă. De exemplu, poți curăța și masa din sticlă.
  • Totodată, un alt pas important peste care nu trebuie să treci, atunci când faci ordine în locuință, este ștersul prafului. Particulele vor intra în casă și se vor depune pe suprafețe, chiar și în condițiile în care nu ții geamurile deschise. De aceea, piesele de mobilier trebuie curățate corespunzător, cu soluții profesionale. Nu uita să folosești o lavetă moale, pentru a nu lăsa urme pe mobilă și pentru a nu o deteriora.
  • De asemenea, așternuturile trebuie schimbate o dată la șapte zile, aspect recomandat chiar și de specialiști. În primul rând, lenjeria de pat absoarbe transpirația și diverse particule și bacterii, motiv pentru care este indicat să o speli săptămânal. Urmează instrucțiunile de curățare și uscare de pe etichetă, pentru a avea așternuturi proaspete! În același sens, și hainele trebuie să fie depozitate în dulapuri lipsite de praf sau umezeală.
  • După ce ai curățat podelele, perdelele, geamurile, piesele de mobilier, așternuturile, dar ai dezinfectat și baia, poți împrospăta aerul din încăperi cu o soluție pulverizatoare specială. Ori, dacă vrei să fie totul cât mai natural, poți apela la un truc. De exemplu, poți pune în fiecare cameră câte o jumătate de lămâie, pentru ca aerul să fie împrospătat.

Pașii pe care ar trebui să îi urmezi nu sunt grei, însă ar putea să îți ocupe mai mult timp. De aceea, ar fi indicat să ai aparatura electrocasnică necesară care să te ajute să faci totul mai rapid și ușor. După ce ai curățat totul din jur, asigură-te că aerisești încăperile cel puțin două ore pe zi. În acest mod, aerul din locuința ta va fi fresh!

Sursă foto: Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg
Reghe el (1) jpg