Cinci ponturi pentru hidratarea corectă a pielii

29 ianuarie, 2024

Hidratarea corectă joacă un rol esențial în menținerea pielii sănătoase, elastice și luminoase.

Hidratarea pielii jpg

Nu numai că hidratarea te ajută să ai pielea fermă și rezistentă cât mai mult timp, dar contribuie și la minimizarea unor probleme ale pielii, precum un nivel ridicat de sebum, care poate duce la acnee, sau uscăciune și prurit (mâncărime excesivă).

Când pielea este bine hidratată, riscul de a dezvolta linii fine și riduri este mai mic. Dincolo de faptul că este una dintre cele mai eficiente modalități de îngrijire a pielii și este un pas care nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică, hidratarea este, de asemenea, simplă, cu atât mai mult cu cât există pe piața dermatocosmeticelor creme de fata hidratante pentru orice tip de ten, iar un stil de viață echilibrat te ajută să îți menții sănătatea întregului organism, nu doar a pielii.

Iată câțiva pași simpli pe care îi poți face pentru a-ți menține pielea hidratată în fiecare zi:

Alege produse de îngrijire potrivite nevoilor pielii

Există câteva ingrediente care ajută la atragerea și reținerea apei în piele, pe care e bine să le introduci în rutina zilnică de îngrijire. Acidul hialuronic, glicerina și ceramidele se numără printre cele mai populare ingrediente hidratante din produsele cosmetice.

Când alegi produsele hidratante, nu pierde din vedere nici tipul de ten. Poți opta pentru creme de fata pentru ten mixt, dacă ai pielea grasă în zona T (frunte, nas, bărbie) și uscată sau normală în zona obrajilor. Dacă tenul tău este unul predispus la acnee, atunci crema hidratantă aleasă trebuie să aibă o textură mai lejeră, astfel încât să-i ofere pielii grase hidratarea de care are nevoie, fără a încărca excesiv tenul. Pentru a lua cea mai bună decizie, poți cere ajutorul unui specialist.

Consumă suficiente lichide

De câte ori n-ai auzit, prin reclame sau prin cabinetele medicilor, că trebuie să consumi cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi, pentru a-ți menține sănătatea? Ei bine, și pielea are nevoie de apă pentru a fi hidratată din interior și astfel să poată să-și îndeplinească rolul: acela de a asigura protecție organismului.

Cu toate că rutina de îngrijire este importantă și folosirea produselor cosmetice hidratante este o etapă esențială, pielea are nevoie de hidratare și din interior. Asigură-te că bei cel puțin doi litri de apă și limitează consumul băuturilor care deshidrateaza pielea, precum cafeaua și băuturile alcoolice.

Totodată, pentru a preveni pielea uscată și aspectul tern, include în dieta ta alimente bogate în apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete. Pepenele, castraveții și roșiile sunt excelente pentru a-ți hidrata pielea din interior.

Evită băile lungi și apa fierbinte

Oricât de mult ți-ai dori să stai minute în șir sub un jet de apă fierbinte, mai ales în timpul iernii, trebuie să știi că acest obicei are efecte negative asupra pielii.

Deși băile lungi pot părea relaxante, ele pot îndepărta uleiurile naturale ale pielii. Optează pentru dușuri scurte și evită apa fierbinte, deoarece aceasta poate duce la uscarea excesivă a pielii.

Aplică produse cosmetice pe piele imediat după baie

Pentru a obține cele mai bune rezultate, aplică produsele cosmetice hidratante imediat după baie. Pielea absoarbe mai bine cremele și serumurile hidratante atunci când este ușor umedă. Aplică o loțiune hidratantă imediat după duș, pentru a sigila apa în celule și pentru a-ți menține pielea catifelată.

Uleiurile naturale, precum uleiul de jojoba, uleiul de migdale și uleiul de cocos, pot fi adăugate în rutina ta de îngrijire, pentru a oferi hidratare suplimentară și pentru a întări bariera naturală a pielii. Însă, ține cont de faptul că produsele pe bază de uleiuri nu sunt recomandate persoanelor care au pielea grasă, întrucât acestea pot crește producția de sebum, uleiul natural al pielii, ducând la erupții acneice.

Protejează-ți pielea de radiațiile ultraviolete

Radiațiile ultraviolete reprezintă principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii. Expunerea prelungită la soare poate deshidrata pielea și, când pielea este uscată, riscul de apariție a liniilor fine și a ridurilor este mai mare. Folosește întotdeauna o cremă cu factor de protecție solară cu SPF de cel puțin 30 și spectru larg de acoperire, pentru a preveni pierderea de apă și pentru a proteja pielea împotriva daunelor solare.

Hidratarea corectă este un pas esențial în rutina zilnică de îngrijire, pentru a menține pielea sănătoasă și vibrantă. Asigură-te că ai un stil de viață echilibrat și folosești produsele cosmetice corecte pentru nevoile și tipul de ten, astfel încât să te poți bucura de o piele frumoasă și bine hidratată în fiecare zi.

Sursă foto: Freepik



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg