Cinci sfaturi despre cum să creezi mai multe ținute doar cu hainele pe care le ai în dulap

16 august, 2024

Ai un dulap plin cu haine, dar nu poți realiza ținute pe placul tău? Te confrunți des cu această problemă deoarece piesele vestimentare pe care le deții sunt greu de asortat.

Femeie aranjând dulapul de haine 2172729733 jpg

Dacă în garderoba ta ai foarte puține haine în culori neutre, pe care să le poți asorta cu ușurință, atunci crearea ținutelor îți poate da bătăi de cap.

Însă, nu trebuie să recurgi imediat la a cumpăra haine noi. Poți să realizezi diverse outfituri doar cu hainele pe care le ai în dulap, dacă ai în vedere câteva trucuri. Iată 5 sfaturi care îți pot fi utile.

Accesorizează fiecare ținută

Deși la prima vedere nu pare un detaliu important, în realitate, accesorizarea potrivită poate transforma o ținută simplă și banală într-una de efect. Alege pentru fiecare ținută câteva elemente care ar putea să aducă un plus de stil. Accesorizează în mod strategic, astfel încât să nu încarci vestimentația.

De asemenea, atunci când adaugi bijuteriile, alege culorile acestora în asentiment cu nuanța pieselor vestimentare. De exemplu, dacă ținuta este compusă dintr-o rochie mulată, de culoare maro, optează pentru o pereche de cercei aur, un lanț auriu simplu și câteva brățări rotunde în aceeași nuanță, pentru a crea o ținută unitară din punct de vedere cromatic.

Alege cu atenție baza ținutei

În crearea unei ținute, haina cu care începi joacă un rol esențial în realizarea outfitului potrivit. Pornește de la o piesă vestimentară într-o culoare atemporală și îți va fi mai ușor să asortezi restul pieselor. Dacă, de exemplu, pleci într-o vacanță și vrei să realizezi mai multe ținute într-un mod rapid și eficient, alege ca bază un top negru, simplu și confortabil. Astfel, vei fi inspirată să pregătești mai multe combinații pe care să le iei cu tine în călătorie.

Creează o balanță între piesele vestimentare alese

Dacă dressingul tău conține multe haine cu diverse imprimeuri sau stiluri, însă foarte puține piese vestimentare simple, în culori monocrome, încearcă să faci diverse combinații inspirate. Nu ai neapărată nevoie de multe haine basic pentru a crea ținute.

Așadar, poți alege pentru partea de jos a ținutei o pereche de pantaloni maro, simpli și să completezi cu un top care să aibă diverse imprimeuri. Optează pentru topuri al căror design conține nuanțe asortate cu pantalonii aleși.

Combină mai multe texturi

Crearea mai multor ținute folosindu-te doar de resursele pe care le ai în prezent, indiferent de natura lor, presupune să faci anumite combinații mai îndrăznețe. Asortarea acelorași materiale este cea mai sigură modalitate de a crea o ținută, însă te limitează dacă vrei să realizezi mai multe outfituri care să fie diferite.

Optează prin a combina diverse texturi care să se potrivească între ele. De exemplu, poți combina o pereche de pantaloni din piele cu un tricou din bumbac, un pulover tricotat cu o fustă din mătase, o pereche de pantaloni din in cu un top din bumbac sau poliester.

Ia în calcul eliminarea anumitor haine din garderobă

De cele mai multe ori, deși ai dulapul plin cu haine, nu poți crea ținute, deoarece multe dintre piesele vestimentare pe care le deții nu sunt potrivite pentru garderoba ta sau nu te mai avantajează. Dacă ai încercat în repetate randuri să porți o anumită haină, însă fără succes, este timpul să renunți la ea.

Așadar, efectuează o curățenie generală în dulap și renunță la hainele pe care nu le-ai mai purtat de ceva vreme. Pe această cale, vei putea face în același timp un inventar al hainelor pe care le ai și îți va fi mai ușor pe viitor să creezi diverse ținute.

În concluzie, poți realiza cu ușurință outfituri creative utilizând doar piesele vestimentare pe care le ai în dulap, dacă ai în vedere câteva trucuri. Aplică sfaturile din acest articol care te pot ajuta să construiești mai multe ținute fără a cumpăra haine noi.

Sursă foto: Shutterstock



Recente pe Ok! Magazine

Vocea României jpg
musical  jpg
Cum să te distrezi în Dubai fără să cheltuiești o avere jpg
Cum să eviți cele mai comune greșeli în alegerea patutului pentru copii jpg
okmagazine ro (3) jpg
mEfVefl   Imgur png
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
afis Timisoara Fashion Week jpeg
Top 3 investitii inteligente pentru afacerea ta in 2024 jpg
1 Perfection (VILLA BASTIDES) 0388 E (1) png
Singurele sucuri nutritive de care ai nevoie bune si pentru cei mici   iata care sunt! jpg
Relokat no brand photo jpg
avanpremiera filmului Ca fetele cu Maia Morgenstern si Adriana Trandafir (7) jpg
Ficatul gras  Factori de risc si metode de preventie jpg
Legatura dintre magneziu si tensiunea arteriala jpg
Anna Netrebko jpeg
4 jpg
Cornel Palade in Transilvanian Ninja 2 jpg