Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice
Persoanele juridice sunt implicate în activități ce presupun realizarea de investiții însemnate, supuse diferitelor tipuri de riscuri ce provoacă deseori pierderi financiare.
O astfel de situație poate pune în pericol atingerea obiectivelor sau chiar să ducă la faliment. Din fericire, antreprenorii au la dispoziție o serie de instrumente prin care pot fi manageriate riscurile. Printre opțiunile avute la dispoziție se remarcă asigurările diverse, ce pot fi utilizate cu succes prin colaborarea cu firmele specializate, ce pun la dispoziție aceste servicii.
Asigurările sunt binevenite în orice afacere, deoarece în schimbul plății unor sume accesibile se pot acoperi numeroase riscuri. În cazul în care apar evenimente nedorite, firma de asigurări preia pierderea, recompensând financiar antreprenorul. O companie care s-a remarcat prin seriozitate și promptitudine în îndeplinirea obligațiilor este Asirom.ro, ce oferă clienților (persoane juridice) o gamă variată de asigurări, prin intermediul cărora se poate obține o protecție completă împotriva unor evenimente.
Iată asigurările ce aduc avantaje persoanelor juridice!
Poză de Tierra Mallorca pe Unsplash.com
- Majoritatea firmelor au la dispoziție o flotă de autovehicule absolut necesare pentru desfășurarea activităților zilnice. Din păcate, România este o țară în care accidentele mai mult sau mai puțin grave au loc cu o frecvență crescută, un astfel de eveniment putând duce la pierderi financiare grave. În vederea protejării investiției majore pentru realizarea flotei de mașini poate fi folosită varianta CASCO a asigurărilor auto ce acoperă o gamă variată de riscuri. Această poliță este superioară RCA, deoarece oferă despăgubiri, chiar și în cazul în care vinovat de producerea accidentului este șoferul mașinii.
- Antreprenorii își pot pune la adăpost proprietățile în fața unor riscuri precum incendii, cutremure, alunecări de teren, inundații sau furturi cu ajutorul asigurărilor de proprietate. Prin intermediul acestor polițe sunt protejate nu doar clădirile în sine, ci și utilajele aflate în interior sau chiar mărfurile depozitate pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă de timp.
- Asigurarea de răspundere profesională este utilă în special antreprenorilor care oferă servicii unor terțe persoane. În cazul în care au loc acuze de neglijență profesională, erori sau omisiuni în prestarea de servicii sau în furnizarea de produse, persoanele juridice pot scăpa de răspunderea asumată prin semnarea contractului, riscurile fiind preluate de societatea de asigurări. Polița acoperă nu doar daunele apărute în derularea contractului, ci și eventualele cheltuieli legale ivite ulterior.
- Asigurarea împotriva fraudei și a infracțiunilor cibernetice este un instrument de utilitate maximă în condițiile în care aceste evenimente nedorite apar cu o frecvență tot mai crescută. Prin preluarea riscurilor de acest gen de către o firmă de asigurări pot fi evitate pierderi financiare semnificative ce pot apărea în cazul fraudelor financiare, furtului de identitate sau a pierderilor de date.
- Atragerea unor angajați valoroși este o sarcină tot mai dificilă, pe care antreprenorii o întâlnesc în mod frecvent. Un element ce încurajează angajarea este reprezentat de oferirea unor beneficii suplimentare, cum ar fi asigurările de sănătate private. Prin intermediul lor se obține reținerea talentelor și menținerea unei stări de sănătate optime a angajaților.
În concluzie, persoanele juridice care își desfășoară activitatea în România pot beneficia în mod vizibil de folosirea diverselor tipuri de asigurări pentru a se pune la adăpost de riscuri ce ar putea să le pună în pericol afacerea.