Cinci tipuri de informații ce pot fi obținute prin verificarea firmei după CUI
Succesul în afaceri depinde nu doar de calitățile manageriale ale administratorilor, ci și de informațiile pe care aceștia le au în legătură cu partenerii de afaceri cu care desfășoară activități economice semnificative.
De foarte multe ori, obținerea informațiilor utile este complicată, majoritatea antreprenorilor încercând să țină departe de ochii lumii acele elemente care ar putea să le demonstreze caracterul îndoielnic sau relațiile deficitare cu instituțiile statului sau cu alți parteneri de afaceri.
Adeseori, singura informație de care dispune un manager aflat într-o astfel de situație este codul unic de înregistrare al unei firme. Acest element este unic pentru fiecare firmă în parte și prin utilizarea lui pot fi obținute o varietate de informații utile prin accesarea unor platforme specializate, existente în mediul online. Pe site-ul termene.ro poate fi realizată cu ușurință verificarea firmei după CUI, obținându-se o diversitate de informații cu utilitate maximă în selectarea partenerilor de afaceri serioși, care doresc să colaboreze pentru succesul tuturor părților implicate.
Iată care sunt informațiile ce pot fi obținute prin verificarea firmei după CUI!
1.Informațiile generale despre companie pot reprezenta o metodă ideală de a afla cine se află în spatele afacerii, cine vor fi realii parteneri viitori, în ce domeniu activează și care este harta acționariatului. În acest mod pot fi descoperite toate conexiunile dintre firmele viitorilor parteneri, ceea ce poate reprezenta o utilă sursă de informații. Acest element este nu doar util, ci și obligatoriu din punct de vedere legal în vederea prevenirii spălării banilor conform legislației în vigoare.
2.Informațiile financiare despre firmele cu care se va intra în parteneriat arată sănătatea respectivului business. Valoarea profitului din ultimii ani, cifra de afaceri, eventualele creanțe față de alte firme sau de instituțiile statului pot cântări greu în decizia intrării sau nu în parteneriat. O informare inițială în acest sens poate reprezenta o șansă de a renunța la o afacere cu potențial de pierdere, demonstrat de cifrele ce pot fi consultate în acest mod.
3.Informațiile juridice sunt cele care evidențiază existența unor procese pe rol sau a unora încheiate de puțin timp și care pot arăta problemele legale în care se află firma, caracterul onest sau mai puțin onest al administratorilor și riscurile la care se expune pentru viitorul apropiat respectiva companie.
4.Capacitatea de plată a partenerilor este importantă, pentru că în acest fel se poate decide care este termenul pe care partenerul îl are pentru a-și plăti datoriile. În cazul în care se observă un comportament îndoielnic în acest sens se poate solicita plata în avans sau la livrare, pentru a nu apărea situații în care banii nu pot fi recuperați decât în urma unui proces lung și costisitor.
5.Tot printr-o astfel de căutare pot fi obținute informații utile despre expunerea politică a persoanelor implicate. Acest element este unul cu risc crescut și, din acest motiv, orice informație despre gradele de rudenie ale administratorilor cu persoane publice implicate în politică poate fi utilizată pentru luarea unei decizii corecte.
În concluzie, verificarea firmei după CUI poate să ofere celor interesați numeroase informații utile, care să minimizeze șansele de insucces ale unei relații de afaceri cu potențiali parteneri.
Sursa foto: unsplash.com