Cine e Gloria Rădulescu, românca din serialul italian "Pasiune toscană"?

25 aprilie, 2018
Gloria Radulescu romanca din serialul italian Pasiune toscana (4) jpeg

Interpreta Fiammei Astori, noul personaj din serialul difuzat la Prima TV, îşi dezvăluie povestea de viaţă, demnă de o telenovelă.

image

Al patrulea sezon al serialului italian "Pasiune toscană", difuzat la Prima TV de luni până vineri de la ora 17.00, a debutat cu noi personaje, printre care şi Fiamma Astori, personaj interpretat de actriţa de origine română, Gloria Rădulescu.

Frumoasa actriţă este născută la Roma dintr-un tată român şi o mamă italiancă şi şi-a descoperit pasiunea pentru teatru în anii de liceu. Poate părea ciudat, dar Gloria a păşit pentru prima oară pe meleagurile ţării acum un an, motivul vizitei în România fiind acela de a-l căuta pe tatăl ei: „Nu ştiam prea multe despre tatăl meu. Ştiu că s-a născut lângă Bucureşti şi că a părăsit România în perioada comunismului pentru a-şi găsi fericirea în Italia. Şi aşa a fost, a întâlnit-o pe mama, s-au căsătorit şi ne-am născut eu şi fratele meu.” – ne povesteşte ea.

Iată care este povestea ei.

Povesteşte-ne puţin despre tine, povestea ta şi drumul către actorie. M-am născut la Roma, dintr-o mamă italiană, originară din Napoli, şi un tată român. La vârsta de 4 ani ne-am mutat într-un mic orăşel din Puglia unde am crescut şi mi-am finalizat studiile. Am iubit dintotdeauna arta în toate formele ei… de la pictură la poezie, de la muzică la dans… până la primul meu contact cu teatrul care a avut loc în anii de liceu. Iniţial am fost pasionată de textele lui Pirandello. Ceea ce mă atrăgea cel mai tare era conceptul de a purta o mască în fiecare zi, lucru pe care societatea deja ni-l impune zi de zi. Dar munca unui actor este diferită, intri cu adevărat în viaţa altora îndepărtându-te de a ta, prin introspecţie. Aşa am decis să frecventez cursurile lui  Francesco Martinelli la „Teatrul Molliche” şi apoi am aprofundat tehnicile de dicţie şi recitare la „Teatroficio 22”, regizat de Claudia Lerro. În 2014, am intrat la una din cele mai importante şcoli de cinema din Italia, la „Centrul Experimental al Cinematografiei” din Roma, al cărui director artistic este Giancarlo Giannini. Am încheiat cursurile cu cele mai mari note şi am avut norocul, dar şi hotărârea de a începe imediat munca pe platourile de filmare, cu regizori celebri. Între două roluri sunt perioade de aşteptare, dar am învăţat să le gestionez. Studiez, mă informez, devorez filmele, încerc să îmi cultiv curiozitatea şi să mi-o menţin activă, aşa cum fac copiii.

Ştim că ai fost una din finalistele Miss Italia în 2012. A fost acesta startul carierei tale?

De fapt, experienţa de la Miss Italia a început ca un joc. Mama mea a vrut să mă înscriu, era dorinţa ei mai mult decât a mea. Am decis să particip, fără să iau totul în serios, dar treptat, cu cât participam mai mult la concursuri regionale, eram selectată pentru etapele următoare şi premiată cu diverse premii. Aşa că m-am trezit în cadrul programului transmis pe Rai1 şi apoi în finală printre cele mai frumoase zece fete din Italia. A fost o rampă de lansare în modă, lucrând ulterior câţiva ani ca model, dar nu a determinat începutul carierei mele în actorie. Asta a venit în urma angajamentului, perseverenţei, studiului, conştientizarea dorinţei de a face din actorie o profesie. Am descoperi pur şi simplu pasiunea pentru teatru şi am lăsat totul, m-am mutat la Roma unde ştiam că mă pot pregăti cel mai bine. Şi aşa a fost…

image

Cum ai obţinut rolul Fiammei din „Pasiune toscană”?

Clasic, am fost la audiţie după ce m-am consultat cu agenţia mea. Am încercat să construiesc personajul Fiammei Astori într-un mod excelent şi am avut grijă în al doilea rând de ţinută, care este complet diferită de cea personală. Odată ce am trecut de prima fază, am ajuns la aşa-zisul callback ... şi apoi, ce pot să spun? M-au ales pe mine…

Spune-ne puţin despre Fiamma Astori. Cum e ea? E diferită de Gloria Rădulescu? Ţi-a fost greu să o interpretezi?

Fiamma este o fată care acţionează din instinct, vulnerabilă şi hotărâtă ... sigură de frumuseţea pe care o foloseşte aproape ca o "armă" pentru a obţine ceva. Gloria este complet opusă, mai reflectivă, mai atentă la tot ceea ce se întâmplă în jurul ei, înţelegătoare şi mai presus de toate îşi foloseşte abilităţile sale artistice, sensibilitatea sa, pentru a-şi lăsa amprenta sau pur şi simplu pentru a obţine stimă. Trebuie să depăşim conceptul acestei noi ere unde aparenţa a devenit mai importantă decât a fi. Spun asta pentru că personajele şi oamenii nu ar trebui niciodată judecaţi ... şi sigur, da, interpretarea Fiammei a fost dificilă, dar stimulantă ... mi-a lăsat cu siguranţă ceva...

Cât de important a fost acest rol în cariera ta? A definit-o?

A fost la fel de important ca toate personajele pe care le-am jucat până acum. Toate mi-au lăsat ceva, iar datorită lor am învăţat să văd lucrurile dintr-un unghi diferit ... şi asta e frumuseţea jobului nostru, înveţi să te desprinzi de obişnuit şi asta te ajută că creşti. Nu ştiu dacă acest rol a reuşit să îmi definească cariera şi nici nu ştiu dacă sunt o mare actriţă sau un mare artist. Ştiu doar că în mine sunt atât de multe înfăţişări, atât de multe femei ... Trebuie să le întâlnesc ... pentru a le oferi şansa de a lăsa un mesaj.

espre proiectele tale artistice, de televiziune actuale.

La scurt timp după difuzarea în Italia a sezonului 4 „Pasiune toscană”, mulţi m-au sprijinit şi  urmărit într-un episod jucat în seria „Don Matteo11” în regia lui Jan Michelini. În prezent lucrez cu trei colegi de la acest proiect la un serial online, numai cu personaje feminine intitulat „Prime donne - Donne sull'orlo di un primo appuntamento”, graţie unei campanii de crowdfunding şi datorită suportului financiar al Infinity Mediaset şi regizat de James Spaconi. Fiecare episod se concentrează pe un personaj feminin care se luptă cu prima ei întâlnire, este un test între anxietate şi frustrare într-o încercare nereuşită de a arăta cea mai bună parte a ei. Este un proiect născut dintr-o idee şi dorinţa de a crea ceva nou. În curând voi fi în Puglia pentru filmările unei producţii independente în care voi apărea în rolul de Camillei.  Iar pentru restul aştept răspunsurile de la audiţii.

image

Dacă ar fi să faci o schimbare profesională, ce altceva ţi-ar fi plăcut să faci?

Când eram copil spuneam că aş vrea să mă fac veterinar. Îmi place natura şi fiecare specie de animal. Sunt de asemenea un ecologist. Mă simt responsabilă când vine vorba de topirea gheţarilor sau încălzirea globală şi m-am săturat de indiferenţa oamenilor.

Dacă ar fi să îmi imaginez o altă profesie în afară de veterinar, aş fi arhitect, designer interior. Îmi place foarte mult să mă ocup de decorarea casei, îmi place bunul gust şi să combin diferite stiluri. Îmi place contrastul, dar trebuie să ştii cum să o faci.

Un vis al meu este acela de a putea scrie şi publica unul din romanele mele sau basme pentru copii cu ilustraţii. Mă gândesc la asta din când în când.

Ştim că tatăl tău este român. Povesteşte-ne puţin despre el, de unde e şi cum este relaţia ta cu el.

Nu ştiu prea multe despre tatăl meu. Ştiu că s-a născut lângă Bucureşti şi că a părăsit România în perioada comunismului pentru a-şi găsi fericirea în Italia. Şi aşa a fost, a întâlnit-o pe mama, s-au căsătorit şi ne-am născut eu şi fratele meu. Imediat după ce am împlinit 4 ani, s-a hotărât să ne părăsească. Şi de când a plecat nu l-am mai văzut sau auzit vreodată. Am întrebat mereu despre viaţa lui şi cum era el, dar nimeni nu ştia nimic despre el. Cu timpul am pastrat amintirea lui prin poveştile mamei şi fotografiile cu el, dar cu dorinţa constantă de a-l cunoaşte.

Cunoşti ceva despre România? Ai fost vreodată în vizită?

Da, am venit anul trecut în ianuarie pentru prima dată în România din motivele de care am vorbit înainte şi am descoperit prin intermediul unui avocat diverse informaţii despre tatăl meu, inclusiv adresa lui. Nu m-am gândit de două ori, i-am cerut unui prieten să mă însoţească şi să mă ajute cu limba. Am cumpărat două bilete şi am plecat acolo, la uşa lui. Aşteptările erau mari. Din păcate nu mai trăia în acel apartament, am aflat de la noii chiriaşi. În timp ce încercam să ne gândim ce e de făcut, administratorul clădirii ne-a întrebat pe cine căutăm, i-am spus totul şi chiar i-am arătat o fotografie. Atunci am aflat cu tristeţe că tatăl meu s-a prăpădit cu un an înainte din cauza unui atac de cord. Cine se aştepta la asta? O viaţă de aşteptare, o dorinţă nebună de a-l cunoaşte şi, în schimb, totul s-a năruit din nefericire. M-am simţit pierdută şi vinovată de faptul că nu am venit mai devreme, dar viaţa, ştii, îţi oferă alte priorităţi uneori şi alte angajamente ... şi timpul curge neîndurător...

Am  căutat imediat cimitirul unde a fost înmormântat ca să îmi iau la revedere. Am stat în faţa mormântului tatălui meu multe ore. Am vorbit despre multe lucruri din viaţa mea ca actriţă, ce mi-a lipsit... şi în inima mea l-am iertat. Da, pentru că trebuie să iertăm ca să iubim mai mult. Şi să nu judecăm oamenii, să îi înţelegem pentru că toată lumea are o poveste în spate şi de acolo alegerile personale. Cred că de-a lungul timpului toată lumea se poate îmbunătăţi ... cu puţină dragoste şi înţelegere.

image

?

Sunt foarte îndrăgostită, dar am ales să îmi ţin viaţa personală privată. Vreau să vorbesc despre mine şi despre munca mea, cel puţin în acest moment.

Sunt senină şi în mod constant în căutarea fericirii zilnice . Da, îmi place să mă gândesc la aici şi acum, să mă simt bine astăzi şi să nu întreb prea multe despre mâine. Nu organizez nimic şi am ales să las fluxul natural al lucrurilor. Cresc prin rugăciune şi fapte bune. Vreau ca oamenii să ştie asta... înainte de toate vin din nimic, dintr-o familie umilă, dar cu suflet şi inimă totul vine... pentru toată lumea.

Ai vreun mesaj pentru românii care iubesc „Pasiune toscană”?

Aş vrea să le mulţumesc pentru suport, datorită vouă munca noastră continuă. Sunteţi într-adevăr mulţi şi sunt recunoscătoare pentru asta. Între timp, vă urez să aveţi o viziune bună asupra vieţii şi veţi vedea frumuseţea.

image

Gloria Rădulescu are mai multe proiecte în desfăşurare, însă mărturiseşte că este mândră de faptul că a fost aleasă pentru a interpreta rolul Fiammei Astori în serialul Pasiune toscană, şi îi invită pe telespectatorii români să urmărească în continuare povestea italiană de luni până vineri, de la ora 17.00, la Prima TV.Recente pe Ok! Magazine

Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
andreea banica4 fb jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg
Barack Obama si Michelle, 30 de ani de casnicie   Instagram  (1) jpg
team building PR jpg
manuela2 fb jpg
tendinte hair 2023 jpg
Cătălin Măruță și copiii, Instagram (4) jpg
cristina ich2 webp