Cine este Miryam, cea care va cânta cu Ovidiu Anton la Eurovision?

21 martie, 2016
miriam 2 jpeg

Cântăreaţa româncă de origine arabă Miryam, care provine din cea mai bogată şi cunoscută familie din Palestina, nu este deloc străină de Eurovision şi face parte de doi ani de zile din echipa lui Ovidiu Anton, cu care se cunoaşte de opt ani. De fapt, Miryam este şi cea care îl va însoţi pe acesta la Stockholm (Suedia), pentru a urca alături de el pe scena de la Eurovision.

Miryam

„Îmi doresc ca lumea să ştie că, pe lângă calităţile fizice, fără modestie, am şi calităţi vocale, chiar foarte bune, putând să demonstrez acest lucru oriunde şi oricând,  şi că eu fac parte de doi ani de zile din echipa lui Ovidiu Anton, în acest proiect frumos, Eurovision. De altfel, este pentru a doua oară când îl însoţesc pe Ovidiu Anton la Eurovision, după succesul de anul trecut cu piesa “Still alive!”- locul 3 în selecţia naţională 2015 “, spune Miryam.

Miryam a încercat să participe şi singură la selecţia naţională de anul acesta, cu o piesa compusă de doi compozitori din Suedia, însă melodia ei nu a fost aleasă între cele 12 piese cele mai bune, care au mers mai  departe în concurs.

Solista a terminat Liceul de Arta, cu specializare  vioară, dar şi Conservatorul la vioară şi canto- jazz.

Miryam  Anabtawi (acum Rădulescu, după soţ) s-a născut în România, dar  are strânse legături cu civilizaţia arabă,  tatăl său biologic fiind palestinian.