Cine este Salvador Sobral, câştigătorul Eurovision 2017 VIDEO

15 mai, 2017
Salvador Sobral 2 jpeg

Reprezentantul Portugaliei a reuşit să sensibilizeze publicul, în finala de la Kiev, nu doar cu piesa lui, ci şi cu povestea sa emoţionantă.

image

24 de ţări s-au luptat pentru marele trofeu în Marea Finala a concursului Eurovision din acest an. Marele trofeu a fost câştigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, care a venit cu o propunere muzicală atipică pentru Eurovision, un fado interpretat în maniera clasică, cu un touch extrem de sensibil.

Povestea de dragoste din versurile piesei „Amar Pelos Dois” se încheie cu un mesaj puternic: „dacă inima ta nu vrea să sufere, inima mea poate iubi pentru amândoi”.

Sensibilitatea interpretării lui Salvador Sobral ascunde, însă, şi o mare suferinţă. Acest foarte talentat artist are mari probleme de sănătate, fapt pentru care ar avea nevoie de un transplant de cord. Problemele cu inima l-au împiedicat să vină din timp la Kiev şi să participe la repetiţiile iniţiale, întrucât nu poate călători în afara ţării mai mult de 2 săptămâni fără echipa sa medicală.

Salvador Sobral a atras atenţia încă de la începutul participării sale, datorită tricoului pe care l-a purtat la un moment dat şi pe care scria "SOS refugiaţii". Însă, în timp ce publicul l-a aplaudat pentru aceasta iniţiativă, membrii European Broadcast Union i-au cerut să nu mai poarte astfel de haine cu mesaje, deoarece, în opinia lor, cuvintele pot fi interpretate politic.

"Acesta nu este un mesaj politic - este umanitar şi este în esenţă un mesaj uman", a spus artistul pentru blogul Wiwibloggs.

Salvador Sobral, revelaţia acestui Eurovision.

Cu toate acestea, artistul are 27 de ani a participat la concursul muzical portughez Idolos, unde a obţinut locul 7, iar anul trecut a lansat primul său album, "Excuse Me".

Născut pe 28 decembrie 1989 la Lisabona, Salvador e sprijinit tot timpul de sora sa Luisa, cea care a şi compus, de altfel, superba piesă câştigătoare şi cea alături de care a interpretat cântecul "Amar Pelos Dois" pe scena Eurovisionului, după anunţarea victoriei sale.

Salvador şi Luisa Sobral

"Trăim într-o lume în care facem muzică de care ne debarasăm rapid, muzică de tip fast food, fără niciun conţinut, iar ăsta e victoria muzicii făcută de oameni care vor să transmită într-adevăr ceva. Muzica nu e un artificiu, muzica înseamnă trăire. Haideţi să încercăm să schimbăm asta şi să aducem înapoi muzica!", a fost mesajul lui din final.Recente pe Ok! Magazine

tinutele de vara la control BSB Otniela Sandu, Lili Sandu, Alexia Eram jpg
3 maria buza jpg jpeg
anticariat jpg
alegere parchet jpg
Elon Musk (2) jpg
andre6 jpeg
Marc Anthony și Nadia Ferreira jpg
rogoz8 jpg
rih3 jpg
roma4 jpg
roc4 jpg
varciu28 jpg
Lili Sandu mama alcool dupa ce a nascut (5) jpg
bobonete jpg
pel jpg
ioana42 jpg
Demi Moore și Bruce Willis (2) jpg
Gabi Oțil jpg