Cine reprezintă Moldova la Eurovision

26 aprilie, 2016
Cine reprezintă Moldova la Eurovision jpeg

Întrucât România nu va putea să participe la concursul Eurovision de anul acesta, vă prezentăm reprezentanta Moldovei, o artistă îndrăgită. Lidia Isac va reprezenta Republica Moldova pe scena de la Stockholm, Suedia, la Eurovision Song Contest 2016.

Lidia Isac, reprezentanta Moldovei la Eurovision 2016, va cânta piesa "Falling Stars"

Lidia Isac a obţinut peste 8 mii de voturi din partea publicului şi 67 de puncte din partea juriului. Artista va cânta pe scena Eurovision în prima semifinală a concursului de muzică, ce se va desfăşura pe 10 mai. Dacă va trece de prima etapă, cântăreaţa va intra în finala celei de-a 61-a ediţie a concursului, care va avea loc pe 14 mai. Piesa primei etape se va numi Falling Stars, iar artista este mai mult decât nerăbdătoare şi încântată de apariţia sa la acest concurs.

Cine reprezintă Moldova la Eurovision - Lidia Isac, criticată şi susţinută în acelaşi timp

Ca de obicei, gurile rele nu s-au abţinut şi au început criticile la adresa tinerei interprete. Cu toate acestea, Lidia nu s-a descurajat, din contră, s-a arătat foarte deschisă să primească criticile constructive: "Este normal să existe controverse, unii critică, dar cel mai mult mă bucură că sunt şi păreri bune, atât în Republica Moldova, cât şi peste hotare", a declarat tânăra pentru trm.md. În plus, artista a promis fanilor săi că va face tot ce-i stă în puteri pentru a face un show impresionant, prin care să îşi promoveze ţara şi valorile.

Cine reprezintă Moldova la Eurovision - artista promite un show extraordinar şi efervescent, prin care să promoveze şi ţara sa natală

În vederea promovării piesei cu care va reprezenta Moldova la Eurovision, Lidia Isac va face un turneu în Europa, care include destinaţii ca Amsterdam, Londra, oraşe din România şi alte oraşe europene. Tânăra interpretă a dat deja câteva interviuri pentru posturile de televiziune ruseşti, întrucât aceasta s-a născut la Sank Petersburg, când părinţii erau studenţi.

Zilele trecute România a primit o veste proastă în ceea ce priveşte concursul Eurovision. Deoarece a acumulat datorii încă din 2007, România a fost eliminată din concurs, retrăgându-i-se calitatea de membru EBU (European Broadcasting Union). De asemenea, Televiziunea Română nu va putea să difuzeze desfăşurarea concursului de la Stockholm.

Cine reprezintă Moldova la Eurovision - Ovidiu Anton, care a primit invitaţia de a cânta alături de artista moldoveancă, a refuzat gestul unic într-un mod profesional

Ovidiu Anton, care ar fi trebuit să reprezinte România la Eurovision, a refuzat frumos gestul Lidiei

Ovidiu Anton, cel care ar fi trebuit să reprezinte ţara noastră la concurs a fost invitat de Lidia Isac să participe alături de ea pe scena Eurovision. Despre acest lucru Ovidiu Anton a declarat: "Mă înclin în faţa fraţilor din Moldova pentru acest gest extraordinar, dar nu vreau să afectez în vreun fel prestaţia Lidiei Isac", conform trm.md. Mai mult, televiziunea Moldova 1 a emis un mesaj de solidaritate Televiziunii Române, prin care a descris decizia eliminării României din concurs ca "un moment neplăcut".