Combină plaja cu frumusețea muntelui: 3 destinații care le includ pe amândouă

3 mai, 2022
plaja1 jpg

Planificarea unei vacanțe este un moment plin de entuziasm, până în clipa în care nu te poți decide între o plajă superbă, unde ai ocazia să faci scufundări și să savurezi un cocktail delicios, sau o stațiune montană, care îți oferă posibilitatea drumețiilor și peisajelor unice.

Dacă ești în această situație, află că vara aceasta nu trebuie să mai faci compromisuri. Îți prezentăm 3 destinații turistice în care o să regăsești atât plaja, cât și muntele, mâncare delicioasă și atracții care o să te facă să revii cu siguranță.

1.Antalya, Turcia. Este o destinație preferată de mulți români, fiind pe locul 5 în topul orașelor din această țară. Ce nu știai probabil este că, pe lângă plajele populare, precum Lara Beach, care îndeplinește standardele Blue Flag, vei putea explora și Munții Taurus, de unde vei avea o priveliște impresionantă asupra orașului. Dacă vrei să scapi de grija organizării, Karpaten.ro îți oferă concedii în Antalya, ce includ zborul din mai multe orașe din țară, precum și variante all inclusive sau premium all inclusiv. Tot aici vei putea să descoperi arhitectura conservată a vechiului oraș Kaleiçi, flăcările misterioase ce ard fără oprire și acvariul de lângă plaja Konyaalti, care are cel mai mare tunel subacvatic din lume. Muntele este completat de Cascada Duden de Jos, care se varsă chiar în Marea Mediterană.

plaja2 jpg

1. Gran Canaria, Spania. Un alt loc în care natura se îmbină perfect este insula Gran Canaria. San Bartolomé de Tirajana o să fie punctul de plecare pentru cei care îndrăgesc muntele și vor să descopere o experiență altfel. Atracțiile de aici te vor face să trăiești într-un film western, iar parcul tematic Hangar 37 te va transporta direct în jocul tău video preferat. Pentru că am promis și plaje însorite, cea mai bună alegere este Las Palmas de Gran Canaria, unde te poți plimba cu iahtul, poți face surfing, sau te poți delecta cu un platou cu fructe de mare.

2. Makarska, Croația. Vei avea nevoie de cel puțin 7 zile să descoperi acest loc fascinant, și cu siguranță vei simți întotdeauna nevoia de a prelungi șederea. De această dată îți recomandăm Nugal Beach, o plajă naturală, fără prea mult spațiu și facilități, situată chiar la poalele stâncilor. O să fie nevoie să mergeți câteva minute pe jos pentru a putea avea acces aici, dar va merita fără îndoială. De partea cealaltă a preferințelor, trebuie să organizezi o drumeție la Biokovo Nature Park. Traseele sunt de diferite dificultăți, iar plantațiile de măslini te vor urmări pretutindeni.

Așadar, pregătește-ți costumul de baie, dar nu uita nici de bocancii de drumeție, pentru că vara această te așteaptă o aventură pe cinste. 

Sursă foto: pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg