Concert Pasărea Rock: Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan, Josef Kappl şi Mani Neumann au reaprins spiritul Phoenix

26 martie, 2014
pasarea rock jpeg

După mai mult de 40 de ani, Sala Palatului a răsunat din nou, ieri, pe ritmurile folk-rock ale fenomenului Phoenix. Şi cât de bine au reuşit aceşti Beatleşi ai României, reuniţi aseară în formula Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan

După mai mult de 40 de ani, Sala Palatului a răsunat din nou, ieri, pe ritmurile folk-rock ale fenomenului Phoenix. Şi cât de bine au reuşit aceşti Beatleşi ai României, reuniţi aseară în formula Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan, Josef Kappl, aka Pasărea Rock, şi avându-l ca invitat special pe Mani Neumann, să reînvie timp de două ore atmosfera hippie din jurul fenomenului rock al anilor 70!

Poate că unii dintre spectatori ar fi vrut să-l vadă lângă ei şi pe Nicu Covaci sau poate că alţii ar fi dorit să audă şi alte hituri Phoenix, pe care cei trei nu au dreptul să le cânte, dar ceea ce este sigur este că aseară, la Sala Palatului, s-a auzit atât de bine vocea Phoenix, cea a lui Mircea Baniciu. O voce care a cântat cu aceeaşi vigoare hituri vechi precum Nunta, Mugur de fluier, Calandrinon, Canar, Muzica şi muzichia, Andrii Popa sau mai noi, precum Pasărea rock sau Praznic năpraznic.

image

Un spectacol în urma căruia atât artiştii de pe scenă, care au apărut la începutul concertului în portul marcă înregistrată Phoenix, cu tradiţionala ie, cât şi acea parte din spectatori care a trăit şi apogeul trupei au fost încântaţi că au avut prilejul să-şi retrăiască tinereţea. Şi, chiar dacă, spre deosebire de aceiaşi ani 70, la Sala Palatului nu s-a mai lăsat cu scaune rupte din cauza entuziasmului tinereţii, spectatorii s-au dezlănţuit spre sfârşit, chemându-i pe artişti pentru două bisuri.

Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă de pe albumul Cantafabule, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu ai celui mai titrat album rock românesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan, spiritul viu şi energia unei trupe fenomen. Proiectul este întregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitară electrica, Marius Batu – chitară acustică şi backing vocal. Invitat special: Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”.

Noi sperăm, aşa cum o face şi maestrul Ovidiu Lipan şi aşa cum ne-a mărturisit într-un interviu, ca foştii Phoenix să aibă timp să se împace şi să-i vedem în formulă completă, pe scenă.Recente pe Ok! Magazine

untold 2023 jpeg
carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg