Concert Pasărea Rock: Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan, Josef Kappl şi Mani Neumann au reaprins spiritul Phoenix

26 martie, 2014
pasarea rock jpeg

După mai mult de 40 de ani, Sala Palatului a răsunat din nou, ieri, pe ritmurile folk-rock ale fenomenului Phoenix. Şi cât de bine au reuşit aceşti Beatleşi ai României, reuniţi aseară în formula Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan

După mai mult de 40 de ani, Sala Palatului a răsunat din nou, ieri, pe ritmurile folk-rock ale fenomenului Phoenix. Şi cât de bine au reuşit aceşti Beatleşi ai României, reuniţi aseară în formula Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan, Josef Kappl, aka Pasărea Rock, şi avându-l ca invitat special pe Mani Neumann, să reînvie timp de două ore atmosfera hippie din jurul fenomenului rock al anilor 70!

Poate că unii dintre spectatori ar fi vrut să-l vadă lângă ei şi pe Nicu Covaci sau poate că alţii ar fi dorit să audă şi alte hituri Phoenix, pe care cei trei nu au dreptul să le cânte, dar ceea ce este sigur este că aseară, la Sala Palatului, s-a auzit atât de bine vocea Phoenix, cea a lui Mircea Baniciu. O voce care a cântat cu aceeaşi vigoare hituri vechi precum Nunta, Mugur de fluier, Calandrinon, Canar, Muzica şi muzichia, Andrii Popa sau mai noi, precum Pasărea rock sau Praznic năpraznic.

image

Un spectacol în urma căruia atât artiştii de pe scenă, care au apărut la începutul concertului în portul marcă înregistrată Phoenix, cu tradiţionala ie, cât şi acea parte din spectatori care a trăit şi apogeul trupei au fost încântaţi că au avut prilejul să-şi retrăiască tinereţea. Şi, chiar dacă, spre deosebire de aceiaşi ani 70, la Sala Palatului nu s-a mai lăsat cu scaune rupte din cauza entuziasmului tinereţii, spectatorii s-au dezlănţuit spre sfârşit, chemându-i pe artişti pentru două bisuri.

Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă de pe albumul Cantafabule, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu ai celui mai titrat album rock românesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan, spiritul viu şi energia unei trupe fenomen. Proiectul este întregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitară electrica, Marius Batu – chitară acustică şi backing vocal. Invitat special: Mani Neumann, supranumit „violonistul diavolului”.

Noi sperăm, aşa cum o face şi maestrul Ovidiu Lipan şi aşa cum ne-a mărturisit într-un interviu, ca foştii Phoenix să aibă timp să se împace şi să-i vedem în formulă completă, pe scenă.Recente pe Ok! Magazine

con30 jpg
ioana5 jpg
patut2 jpg
nemes JPG
simona20 jpg
Jill Biden garderoba cu rochii florale  (1) 4 iulie jpg
erol1 jpg
alberts14 jpg
negru83 jpg
gradina jpg
crisan jpg
Brian Austin Green și Sharna Burgess jpg
Julia Roberts și George Clooney jpg
Kim 80 jpg
mihai9 jpg
clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg