Copiii români, campioni internaționali la calcul mental

3 iunie, 2022

Copiii români antrenați la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku au ocupat, din nou, poziții de top în concursurile internaționale de soroban și aritmetică mentală.

calcul mental jpeg

La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Hurghada, Egipt, Antonia Popescu Burchi a obținut din nou titlul de Campion la categoria 10 ani. Toți ceilalți 6 participanți de la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku au urcat pe podiumul competiției.

Maria Ciulei Gherghe și Natalia Maria Bulboaca, au luat Locul I, Christian Neculae și Andrei Dascălu – Locul al II-lea, iar pe locul al III-lea s-au situat Tudor Rudeanu și Nicolas David Neculae.

Participanții au primit fișe cu 400 de calcule matematice, din care au trebuit să rezolve cât mai multe în 10 minute (adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul zecilor și sutelor).

La Olimpiada Internațională de Aritmetică Mentală din Egipt au participat 250 copii cu vârste între 5 si16 ani, din 20 de țări.

În România, calculul mental se studiază de peste șase ani la Centrul Educațional Japonez Nomin Jyuku, prima școală de soroban și aritmetică mentală japoneză din țara noastră.

Metoda de calcul mental japonez

Metoda de calcul japonez este renumită în întreaga lume pentru efectele extraordinare pe care le are asupra dezvoltării creierului copiilor. Aceștia pot să urmeze cursuri de soroban și aritmetică mentală încă de la vârsta de 5 ani, metoda fiind de mare ajutor în înțelegerea conceptului de număr, în clasele primare.

În prima etapă, copiii învață să efectueze calcule pe un abac japonez numit SOROBAN. Apoi, când stăpânesc bine formulele japoneze de calcul și au viteză în manevrarea sorobanului, copiii încep să își reprezinte acest instrument de calcul în minte și să efectueze calcule pe sorobanul imaginar. Astfel, copiii reușesc să rezolve adunări, scăderi, înmulțiri și împărțiri cu numere de ordinul sutelor, miilor, milioanelor, mai repede decât un calculator.

Este spectaculos și faptul că atunci când ajung la acest nivel, ei pot să cânte, să recite poezii sau să se joace jocuri de cuvinte SIMULTAN cu efectuarea calculelor. Este o performanță uimitoare a creierului uman folosit în mod eficient.

Deși este o metodă veche pe peste 100 de ani, se predă și astăzi în școlile japoneze, pentru efectele pe care le are asupra menținerii și dezvoltării performanțelor creierului.Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (3) jpg
Top 5 sfaturi pentru a face fata zilelor toride de vara jpg
okmagazine ro (3) jpg
A început sezonul nunților Iată ce modele de rochii se poartă anul acest jpg
Șase provocări și oportunități legate de amprenta de carbon în sectorul energetic jpg
EvoGo jpg
de la promisiuni la ac iuni chiar renun a firmele la ouale de la gaini chinuite3 jpg
POZA png
Radhu vacanta mare jpg
shannen doherty foto profimedia 9 jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
baiat tanar fericit jpg
Conferinta BP 15 jpg
okmagazine jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg