Anna Lesko, o gospodivă incontestabilă. Rețeta de cozonac cu care îți vei uimi familia

19 decembrie, 2022
FotoJetcozonac jpg

Cozonac Anna Lesko, o pufoșenie plină de umplutură delicioasă, după o rețetă primită de artistă de la bunica ei.

Este incredibil de sexy, talentată și gospodină desăvârșită. Așa că se încadrează perfect în titulatura atât de șic folosită, gospodivă.

Pe lângă chefi consacrați care ne prezintă rețetele lor uimitoare, nu putem să n-o remarcăm pe Anna Lesko, un izvor nesecat de bunătăți, grație rețetelor fabuloase pe care le-a învățat în copilărie de la mama și bunica sa.

Este incredibil cum o femeie atât de sexy este și o gospodină atât de bună, dar da, Anna Lesko le știe pe toate. Fanii sunt uimiți de aparițiile sale pe rețelele de socializare: cântă, prezintă emisiuni, dansează, oferă și ia interviuri, merge la concerte, este o mamă singură dedicată, știe să confecționeze cele mai spectaculoase decorațiuni de Crăciun, iar despre rețete... ce să mai spunem? Mai bine nu le vizionezi, dacă ți-e foame.

Anna Lesko a dezvăluit multe rețete pe vlogul său culinar și pe Instagram, dar departe se evidențiază uimitorul cozonac pe care artista îl face cu drag pentru familia sa. Un alt atu al cântăreței este că aluatul este specialitatea ei. Anna Lesko nu apelează la roboți de bucătărie, ci este o maestră la frământat. Așadar, dacă vrei să-i încerci rețeta și nu stai la fel de bine la capitolul frământat, să știi că-ți poți pune la treabă în continuare robotul de acasă.

Care este rețeta minune a cozonacului Annei Lesko

Aluatul rămâne clasicul făină, drojdie, zahăr. Mai exact, iată care sunt ingredientele și gramajele pentru fabulosul cozonac Anna Lesko.

Rețetă Cozonaci Anna Lesko:

Pentru aluat:

1 kg faină,

500 ml de lapte cald

7 gălbenușuri

25 g drojdie proaspătă

400 g zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)

100 g unt

coajă de portocală ( 8 bucăți)

coajă de  lămâie (7 bucăți)

esență de vanilie

Pentru compoziție:

- 500 g nuci zdrobite

- zahăr după gust (din cele 400 g)

- 50 g cacao

- vișine în suc propriu

- gem de prune

- stafide

- 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 g)

Pe deasupra, cozonacii se ung cu o compoziție formată din:

2 gălbenușuri

1/2 de linguriță de scorțișoară

1 lingura rasă de miere

Nucă

Coacere ușoară - 180 grade - 50-60 minute.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

e1dbac7d55bbb9cacff43bcc0d71d15f72 jpg
Cum gătești mai eficient acasă și cum îți construiești propriul stil culinar jpg
femeie rochie de revelion petrecere confetti 3419692 jpg
casa racoroasa jpg
Pulover Reserved jpg
4 detalii care tranforma o cina intr o seara memorabila jpg
placi din policarbonat viu colorate jpg
cute family standing near christmas tree jpg
FOTO Facebook West Side Christmas Market
OKMAGAZINE sandy millar nuS2GDpCDoI unsplash jpg
okmagazine ro pexels karola g 7269680 jpg
femeie in rochie poarta multe inele  kElEigko7PU jpg
Transformă ți părul într o linie perfectă tehnici profesionale pentru îndreptarea corectă cu placa jpg
De ce este important sa ai atat o campanie de SEO cat si una de direct marketing  jpg
okmagazine ro   Cum să alegi adidași eleganți care se potrivesc atât sport cât și streetwear jpg
Greșeli frecvente în curele de detoxifiere a ficatului jpg
1763551941 RJY1 jpg
1763743045 Y1kG png