Anna Lesko, o gospodivă incontestabilă. Rețeta de cozonac cu care îți vei uimi familia

19 decembrie, 2022
FotoJetcozonac jpg

Cozonac Anna Lesko, o pufoșenie plină de umplutură delicioasă, după o rețetă primită de artistă de la bunica ei.

Este incredibil de sexy, talentată și gospodină desăvârșită. Așa că se încadrează perfect în titulatura atât de șic folosită, gospodivă.

Pe lângă chefi consacrați care ne prezintă rețetele lor uimitoare, nu putem să n-o remarcăm pe Anna Lesko, un izvor nesecat de bunătăți, grație rețetelor fabuloase pe care le-a învățat în copilărie de la mama și bunica sa.

Este incredibil cum o femeie atât de sexy este și o gospodină atât de bună, dar da, Anna Lesko le știe pe toate. Fanii sunt uimiți de aparițiile sale pe rețelele de socializare: cântă, prezintă emisiuni, dansează, oferă și ia interviuri, merge la concerte, este o mamă singură dedicată, știe să confecționeze cele mai spectaculoase decorațiuni de Crăciun, iar despre rețete... ce să mai spunem? Mai bine nu le vizionezi, dacă ți-e foame.

Anna Lesko a dezvăluit multe rețete pe vlogul său culinar și pe Instagram, dar departe se evidențiază uimitorul cozonac pe care artista îl face cu drag pentru familia sa. Un alt atu al cântăreței este că aluatul este specialitatea ei. Anna Lesko nu apelează la roboți de bucătărie, ci este o maestră la frământat. Așadar, dacă vrei să-i încerci rețeta și nu stai la fel de bine la capitolul frământat, să știi că-ți poți pune la treabă în continuare robotul de acasă.

Care este rețeta minune a cozonacului Annei Lesko

Aluatul rămâne clasicul făină, drojdie, zahăr. Mai exact, iată care sunt ingredientele și gramajele pentru fabulosul cozonac Anna Lesko.

Rețetă Cozonaci Anna Lesko:

Pentru aluat:

1 kg faină,

500 ml de lapte cald

7 gălbenușuri

25 g drojdie proaspătă

400 g zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)

100 g unt

coajă de portocală ( 8 bucăți)

coajă de  lămâie (7 bucăți)

esență de vanilie

Pentru compoziție:

- 500 g nuci zdrobite

- zahăr după gust (din cele 400 g)

- 50 g cacao

- vișine în suc propriu

- gem de prune

- stafide

- 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 g)

Pe deasupra, cozonacii se ung cu o compoziție formată din:

2 gălbenușuri

1/2 de linguriță de scorțișoară

1 lingura rasă de miere

Nucă

Coacere ușoară - 180 grade - 50-60 minute.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Investiții mici, impact mare Cum să aduci un plus de confort în casa ta prin idei moderne de amenajare jpg
okmagazine ro lenovo yoga jpg
Top 5 beneficii ale achiziției unei asigurări RCA online jpg
geaca dama iarna jpg
Provocările premenopauzei  Impactul asupra somnului și metode de relaxare jpg
Lansare George Soare foto PR 2 jpg
Sebi Dascalu, Georgiana Ene si Gabriel Serban   MasterChef Romania 2024 jpg
Pietre semiprețioase jpg
Prințul Philip PR jpg
sarbatori intalnire familie parinti 5778892 jpg
transilvanian ninja 1 jpg
Steve Aoki jpg
okmagazine ro tv smart samsung  jpg
carte OK JPG
finabar524 png
poza 1 jpg
Espressoare manuale versus automate jpg
5 stiluri de design care se potrivesc perfect cu o bucătărie open space jpg