Anna Lesko, o gospodivă incontestabilă. Rețeta de cozonac cu care îți vei uimi familia

19 decembrie, 2022
FotoJetcozonac jpg

Cozonac Anna Lesko, o pufoșenie plină de umplutură delicioasă, după o rețetă primită de artistă de la bunica ei.

Este incredibil de sexy, talentată și gospodină desăvârșită. Așa că se încadrează perfect în titulatura atât de șic folosită, gospodivă.

Pe lângă chefi consacrați care ne prezintă rețetele lor uimitoare, nu putem să n-o remarcăm pe Anna Lesko, un izvor nesecat de bunătăți, grație rețetelor fabuloase pe care le-a învățat în copilărie de la mama și bunica sa.

Este incredibil cum o femeie atât de sexy este și o gospodină atât de bună, dar da, Anna Lesko le știe pe toate. Fanii sunt uimiți de aparițiile sale pe rețelele de socializare: cântă, prezintă emisiuni, dansează, oferă și ia interviuri, merge la concerte, este o mamă singură dedicată, știe să confecționeze cele mai spectaculoase decorațiuni de Crăciun, iar despre rețete... ce să mai spunem? Mai bine nu le vizionezi, dacă ți-e foame.

Anna Lesko a dezvăluit multe rețete pe vlogul său culinar și pe Instagram, dar departe se evidențiază uimitorul cozonac pe care artista îl face cu drag pentru familia sa. Un alt atu al cântăreței este că aluatul este specialitatea ei. Anna Lesko nu apelează la roboți de bucătărie, ci este o maestră la frământat. Așadar, dacă vrei să-i încerci rețeta și nu stai la fel de bine la capitolul frământat, să știi că-ți poți pune la treabă în continuare robotul de acasă.

Care este rețeta minune a cozonacului Annei Lesko

Aluatul rămâne clasicul făină, drojdie, zahăr. Mai exact, iată care sunt ingredientele și gramajele pentru fabulosul cozonac Anna Lesko.

Rețetă Cozonaci Anna Lesko:

Pentru aluat:

1 kg faină,

500 ml de lapte cald

7 gălbenușuri

25 g drojdie proaspătă

400 g zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)

100 g unt

coajă de portocală ( 8 bucăți)

coajă de  lămâie (7 bucăți)

esență de vanilie

Pentru compoziție:

- 500 g nuci zdrobite

- zahăr după gust (din cele 400 g)

- 50 g cacao

- vișine în suc propriu

- gem de prune

- stafide

- 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 g)

Pe deasupra, cozonacii se ung cu o compoziție formată din:

2 gălbenușuri

1/2 de linguriță de scorțișoară

1 lingura rasă de miere

Nucă

Coacere ușoară - 180 grade - 50-60 minute.

Foto: Instagram



Recente pe Ok! Magazine

femeie primavara copac inflorit NjVawBpMeW0 jpg
Tendințe în bijuterii ce să alegi între argint sau aur pentru un cadou inedit jpg
paste pexels jpg
Nostalgia Imaginarium 2024 Day1 Gicu (274) min jpg
OKMagazine (2) jpg
George Soare PR JPG
Pisica Nala foto Instagram2 png jpg
beach please 2024 jpg
Marrakech shutterstock 2436405827 (2) jpg
okmagazine ro jpg
La ce detalii să fii atent când alegi un remediu din plante  jpg
FotoJet Mota jpg
De ce să investești într un gel UV de calitate pentru clienții tăi jpg
Beneficiile financiare ale investiției în panouri solare jpg
Tehnici simple de îmbunătățire a calității aerului din casă jpg
okmagazine ro (3) jpg
Screenshot 2025 02 24 130140 png
zambet dupa implanturi jpg