Anna Lesko, o gospodivă incontestabilă. Rețeta de cozonac cu care îți vei uimi familia
Cozonac Anna Lesko, o pufoșenie plină de umplutură delicioasă, după o rețetă primită de artistă de la bunica ei.
Este incredibil de sexy, talentată și gospodină desăvârșită. Așa că se încadrează perfect în titulatura atât de șic folosită, gospodivă.
Pe lângă chefi consacrați care ne prezintă rețetele lor uimitoare, nu putem să n-o remarcăm pe Anna Lesko, un izvor nesecat de bunătăți, grație rețetelor fabuloase pe care le-a învățat în copilărie de la mama și bunica sa.
Este incredibil cum o femeie atât de sexy este și o gospodină atât de bună, dar da, Anna Lesko le știe pe toate. Fanii sunt uimiți de aparițiile sale pe rețelele de socializare: cântă, prezintă emisiuni, dansează, oferă și ia interviuri, merge la concerte, este o mamă singură dedicată, știe să confecționeze cele mai spectaculoase decorațiuni de Crăciun, iar despre rețete... ce să mai spunem? Mai bine nu le vizionezi, dacă ți-e foame.
Anna Lesko a dezvăluit multe rețete pe vlogul său culinar și pe Instagram, dar departe se evidențiază uimitorul cozonac pe care artista îl face cu drag pentru familia sa. Un alt atu al cântăreței este că aluatul este specialitatea ei. Anna Lesko nu apelează la roboți de bucătărie, ci este o maestră la frământat. Așadar, dacă vrei să-i încerci rețeta și nu stai la fel de bine la capitolul frământat, să știi că-ți poți pune la treabă în continuare robotul de acasă.
Care este rețeta minune a cozonacului Annei Lesko
Aluatul rămâne clasicul făină, drojdie, zahăr. Mai exact, iată care sunt ingredientele și gramajele pentru fabulosul cozonac Anna Lesko.
Rețetă Cozonaci Anna Lesko:
Pentru aluat:
1 kg faină,
500 ml de lapte cald
7 gălbenușuri
25 g drojdie proaspătă
400 g zahăr (ce se împarte la întreaga rețetă)
100 g unt
coajă de portocală ( 8 bucăți)
coajă de lămâie (7 bucăți)
esență de vanilie
Pentru compoziție:
- 500 g nuci zdrobite
- zahăr după gust (din cele 400 g)
- 50 g cacao
- vișine în suc propriu
- gem de prune
- stafide
- 7 albușuri (se bat cu zahăr din cele 400 g)
Pe deasupra, cozonacii se ung cu o compoziție formată din:
2 gălbenușuri
1/2 de linguriță de scorțișoară
1 lingura rasă de miere
Nucă
Coacere ușoară - 180 grade - 50-60 minute.
Foto: Instagram