Cum a fost la concertul Queen & Adam Lambert de la Bucureşti FOTO/VIDEO

22 iunie, 2016
13522424 1131001186941185 831903141 n jpeg

Ieri seară, peste 20.000 de spectatori s-au strâns în  Piaţa Constituţiei să asiste la cel mai tare concert rock al acestei veri.

image

Rock-ul veritabil este o lecţie de uniune, bucurie şi elevaţie. Asta au transmis, la unison, chitaristul trupei, Brian May, toboşarul Roger Taylor şi noul solist al formaţiei Queen, Adam Lambert. Au fost două ore de muzică de calitate, un spectacol strălucitor din care nu au lipsit micile surprize pentru public.

Iar spectatorii, de toate vârstele, de la 6 la 60 de ani, au venit tocmai pentru ceea ce reprezintă şi astăzi Queen, după decenii în care trupa a contribuit la consolidarea genului rock şi a influenţat hard rock-ul, heavy metal-ul şi nu numai.

image

Formaţia a dat dovadă de respect şi punctualitate, fapt care a surprins, dar a adus şi încântare printre fanii înfocaţi. După microrecitalurile trupelor Electric Pyramid, Jeremy şi Grimus, cei de la Queen au început spectacolul în forţă cu melodia „The Hero”. Adam Lambert, cântăreţ talentat descoperit datorită emisiunii-concurs „American Idol”, şi-a făcut apariţia în haine integral negre, plimbându-se teatral şi cu aplomb de-a lungul scenei, în vestă de piele, ochelari de soare supradimensionaţi şi cizme intonând şi melodiile „One vision”, „Hammer to fall”, „Seven Seas” şi „Stone cold crazy”.

A urmat ritmata piesă "Another One Bites The Dust", iar apoi „Fat Bottomed Girls”, „Play The Game”. Pentru „Killer Queen”, Lambert şi-a schimbat costumaţia, fiind încălţat într-o pereche de bocanci negri cu toc tip disco-drag queen, solistul cântând melodia pe un tron capitonat cu piele.

image

Trupa Queen cu Adam Lambert nu este vechiul Queen. Vibraţia glasului lui Freddie Mercury, armonicele vocii şi prezenţa lui scenică este inimitabilă. Evidenţa a recunoscut-o şi noul solist. Cu toate acestea, cântăreţul, compozitorul şi actorul Adam Lambert a adus un touch modern, actual trupei Queen şi nopţii muzicale.

Acesta s-a adresat publicului cu multă prietenie. „Vă distraţi? Bună seara Bucureşti! Salut! Vă mulţumesc că aţi venit în această seară! Este al naibii de cald aici, e ca la saună! Trebuie să le mulţumesc legendelor rock'n'roll care sunt prezente pe scenă în acestă seară. Aplauze pentru Brian May, Roger Taylor. Vreau să vă mulţumesc şi vouă, cei aflaţi aici. Haideţi să recunoaştem: numai unul singur va fi pentru totdeauna Freddie Mercury!”, a vorbit Lambert, în uralele şi aplauzele publicului care a scandat numele lui Mercury.

image

„Eu nu sunt Freddie, dar îl iubesc pe Freddie la fel ca şi voi. Am o singură rugăminte: Putem să-l sărbătorim pe Freddie şi pe Queen împreună? Vreau să ţipaţi, să cântaţi, să dansaţi!”, a mai spus cântăreţul.

Următoarea piesă „Don't stop me now” a fost susţinută cu talent de Adam Lambert, cu deplină implicare, sensibilitate şi energie, ca un omagiu adus lui Mercury, extrem de versatil vocal pe această piesă.

A urmat melodia „It's a Kind of Magic” cântată de bateristul trupei, Roger Taylor, acompaniat de Brian May. Taylor a cântat cu expresivitate versurile binecunoscute ale hitului în aplauzele publicului, melodia având sunetul specific al Queen, strălucirea armoniei şi jocul compoziţiei. Brian May a susţinut solo-uri remarcabile la cunoscuta sa chitară artizanală, de dimensiuni mai reduse, „Red Special”, alintată drept „Mini May”, care a contribuit profund la mărcile sonore ale formaţiei Queen.

image image

Seara muzicală n-a stat numai sub semnul magiei sonore, ci şi sub semnul omagiilor, Roger Taylor cântând alături de Adam Lambert melodia „Under Pressure” în memoria prietenului său David Bowie care s-a stins din viaţă la începutul anului.

De asemenea, o piesă de rock clasic, interpretată de Lambert în still Queen a fost celebra „Crazy Thing Called Love” a lui Elvis. Adam Lambert a mulţumit şi colegilor săi de trupă, printre aceştia numărându-se clăparul Spike Edney, Neil Fairclough, la chitară bas şi Rufus Taylor, la tobe şi percuţie.

image

Celebra piesă „Break Free” a continuat playlist-ul, publicul cântând dezinvolt pe ritm, intrepretarea lui Lambert fiind una interesantă, amintind pe alocuri de vocea lui George Michael, completată de solo-urile de chitară ale lui May, urmată apoi de melodia „I Want it All”, dar şi „Who Wants to Live Forever”, în binecunoscutul stil Queen.

Un moment remarcabil al serii a fost solo-ul de chitară al lui Brian May, un solo prezent şi în show-ul anterior susţinut de chitarist în Bucureşti; momentul său de improvizaţie a părut desprins din sonorităţile astrale, din muzica sferelor, de la acorduri grave, la sunete cosmice realizate magistral pe corzile chitarei. Momentul a fost completat de proiecţii pe ecran, nebuloase, un soare uriaş, stele lăptoase, un joc de lasere subţiri ca picioarele de păianjen sporind încântarea spectatorilor. Brian May s-a desprins de la nivelul scenei pe un piedestal mobil, care l-a ridicat în înaltul astrelor proiectate pe ecran.

image

Melodiile „Tie Your Mother Down”, „Bohemian Rapsody”, la care Brian May a apărut îmbrăcat într-o pelerină rock extrem de spectaculoasă, în timpul melodiei fiind proiectate pe ecran pasaje din videoclipul cântecului, dar şi jucăuşa piesă „Radio Gaga” au fost ultimele piese din setlist. La „Radio Gaga”, Lambert a coborât în public şi a bătut palma cu fanii săi.

Seara a fost completată de două bis-uri: „We Will Rock You” - moment în care Adam Lambert a apărut purtând o coroană cu briliante pe cap, dar şi îmbrăcat într-un costum strălucitor, şi „We Are The Champions”. Spectacolul, unul marca Emagic Classics, s-a încheiat cu o minunată şi neaşteptată ploaie de confetti aurii care a scăldat scena şi a umplut publicul de încântare.

image

Întregul concert poate fi privit în cheia omagiului adus uneia dintre cele mai mari voci ale secolului al XX-lea, Freddie „Argintul viu”. Brian May, vizibil emoţionat, alături de Lambert, Roger Taylor, de restul instrumentiştilor şi de publicul românesc, i-au dăruit lui Freddie Mercury un omagiu şi o mulţumire pentru muzica sa care ajunge la stele. Spectacolul a fost întregit de minunata lună plină luminând ca un far Piaţa Constituţiei.

În ciuda faptului că solistul trupei, Freddie Mercury, unul dintre cei mai talentaţi muzicieni ai scenei rock, a murit în 1991, Queen a rămas una dintre cele ma respectate trupe din istoria rock, posesoare a unui catalog impresionant de hituri care au rămas şi în prezent la fel de actuale. Cu o măiestrie compoziţională impresionantă, virtuozitate muzicală şi un talent nemărginit transpus în reprezentaţii live spectaculoase, Queen - Brian May, Freddie Mercury, Roger Taylor şi John Deacon - a cucerit inimi şi clasamente ca nicio altă trupă din istorie, moştenire ce continuă să dăinuie datorită devotamentului pe care May şi Taylor îl păstrează pentru ceea ce Queen înseamnă cu adevărat.Recente pe Ok! Magazine

clap0 jpg
carmen78 jpg
ristei1 jpg
img 1 jpg
david popovici
Eva Zaharescu jpg
ela31 jpg
image png
festival1 jpeg
teo4 jpg
Margot Robbie și Ryan Gosling (5) jpg
travis barker si korteney
celia40 jpg
Angelina și Shiloh Jolie Pitt jpg
Jill Biden și Leti jpg
Angelina Jolie și Zahara jpg
Travis Barker spre spital (2) jpg
Bono jpg