Cum a fost la "Le Dîner en blanc" şi ce vedete au participat FOTO&VIDEO

25 august, 2017
Diner en Blanc Bucuresti (13) jpeg

Cea mai stylish cină în aer liber a avut loc aseară în Bucureşti, în spaţiul dintre Muzeul de Artă, Hotelul Hilton şi Ateneul Român. Iată cine a răspuns invitaţiei la o cină în alb.

foto: Berries and Spice

Bucureştenii s-au putut bucura ieri de prima ediţie românească a evenimentului "Le Dîner en Blanc", o tradiţie trés chic, care atrage anual zeci de mii de oameni în cele mai prestigioase locaţii din lume, în peste 70 de oraşe din 35 de ţări.

Practic, un picnic exclusivist la care invitaţii se îmbracă în alb şi se bucură de o cină elegantă într-o locaţie ce rămâne secretă până în ultimul moment.

Pentru cei interesaţi de istorie, în anul 1988, primul "Le Dîner en Blanc” oficial a avut loc în Parcul de Bagatelle din Bois de Boulogne, iniţiat de François Pasquier, care şi-a invitat câţiva prieteni la cină, într-o zi din iunie. Pentru a se găsi unul pe celălalt mai uşor, au decis să se îmbrace toţi în alb. Cina a fost un real succes şi au decis ca anul următor fiecare persoană să vină însoţită, astfel "Le Dîner en Blanc” a ajuns la peste 15.000 participanţi.

Până în anul 1991, locul de desfăşurare a rămas acelaşi, dar numărul de participanţi a crescut rapid de la 200 iniţial la 400, la 800 în 1990 şi la 1.200 în 1991.

De-a lungul timpului, petrecerea "Le Dîner en Blanc” a avut loc în cele mai prestigioase locaţii din Franţa: Pont des Arts, Grădina Turnului Eiffel, Piramida Louvre, Esplanada Trocadero, Place Vendôme, Château de Versailles, Esplanade de Notre-Dame, Esplanade des Invalides, periferia Place de l'Étoile, Champs-Élysées, Place de la Concorde şi Carousel du Louvre.

Pentru prima dată în Bucureşti, "Le Dîner en Blanc" s-a desfăşurat pe 24 august în faţa Ateneului Român.

Cine nu a cumpărat bilet premium, pentru o cină realizată de un chef doar cu preparate albe (spume, creme şi bezele, brânzeturi, carne albă, struguri albi), şi-a putut aduce propriile preparate, dar şi "recuzita", mese şi scaune albe, cu tacâmuri argintii sau aurii şi decor all white. Iar singura băutură acceptată a fost şampania, vinul spumant sau prosecco.

Cina, în sine, a fost doar pretextul. Petrecerea şi momentele artistice care au condimentat acest happening au fost la fel de savuroase.

La fel şi prezenţa vedetelor noastre printre invitaţi. Dani Oţil, de exemplu, a fost cel mai câştigat, el sărbătorindu-şi ziua de naştere în acest cadru select.

Foto: Instagram/Facebook/Ioana Negulescu/Berries and SpiceRecente pe Ok! Magazine

masuta jpg
antonescu
caprio
Emma Raducanu decorata de Regele Charles   GettyImages 1245201010 jpg
Hailey Baldwin Bieberprofimedia 0679444425 jpg
machiaj
brad pitt
heyu jpg
stil de viata sanatos jpg
piele fina
paris si sotul
Oana si Mioara Roman jpg
dorinta jpg
ela brad
Ce fel de bijuterii sa porti daca ai alergie la aur sau argint jpg
ben  jennifer 3 jpg
meghan și  harry
3 sfaturi despre cum sa asortezi pantofii cu toc pentru purtarea de zi cu zi jpg