Cum alegi corect lustra pentru living

10 iulie, 2024

Atunci când vorbim despre corpurile de iluminat, lustra pentru living este una dintre cele mai importante surse de lumină și tocmai din acest motiv este necesar să știi câteva lucruri de bază înainte de a o alege pe cea potrivită pentru tine.

okmagazine jpg

Cantitatea de lumină, dar și felul acesteia joacă un rol important în buna desfășurare a activităților tale zilnice și în consecință te sfătuim să acorzi o atenție sporită procesului de selecție a corpurilor de iluminat, fie că ne referim la lustrele pentru living, spoturile pentru baie sau bucătărie,

sau orice alt tip de iluminat ai dori să alegi pentru locuința ta. Nu este nevoie să fii un designer de interior pentru a ști cum să îți alegi corpurile pentru iluminat, este de ajuns doar să te documentezi foarte bine înainte și vei observa că vei reuși să faci alegerile potrivite pentru fiecare cameră din casa ta.

În rândurile care urmează, ne vom concentra pe descrierea procesului de selecție a lustrei pentru living și te invităm să afli care sunt criteriile conform cărora te sfătuim să o alegi.

1.Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Unul dintre primele criterii de care este necesar să ții cont se referă la dimensiunile spațiului pe care îl ai la dispoziție. Spre exemplu, dacă ai o cameră mare, atât în lungime, cât și în lățime și înălțime, te vei putea orienta către o lustră pentru living amplă, impunătoare și care să ofere un plus de grandoare încăperii respective, însă în cazul în care livingul tău este prea amplu, te sfătuim să nu alegi o lustră supradimensionata deoarece va crea senzația de sufocare și de micșorare a încăperii. Alege așadar dimensiunile lustrei în funcție de dimensiunile camerei tale în care urmează să o instalezi.

2.Ține cont de stilul în care ai decorat camera

Un alt criteriu la fel de important este și stilul. Te sfătuim să îți alegi lustra pentru living în armonie cu stilul în care ai ales să îți decorezi casa și implicit livingul. Spre exemplu, dacă livingul tău este decorat în stil vintage, așa va trebui să selectezi și modelul lustrei, iar dacă locuința ta este decorată într-un stil nordic și în ceea ce privește lustra pentru living va trebui să alegi același stil.

așa că nu trebuie să îți faci griji pentru că te asigurăm că ai de unde să alegi.

3.Alege materiale de calitate

Nu uita că și materialele din care sunt confecționate lustrele pentru living joacă un rol foarte important. Pentru a fi sigur că te vei bucura pentru cât mai mult timp de lustra ta preferată, alege întotdeauna materiale rezistente și de cea mai înaltă calitate pentru a nu fi nevoit să schimbi lustra prea curând. Poți alege dintre o gamă largă de materiale, cum ar fi sticla, fonta, fierul, alama, bronzul și diferite cristale. Nu uita că materialele trebuie alese și în funcție de stilul de desig interior al camerei.

4.Alege tipul de iluminare

Și nu în ultimul rând, te sfătuim să ții cont și de tipul de iluminare, dar și de tipul de lumină. În ceea ce privește tipul de iluminare, în cazul în care vrei să te bucuri de o iluminare generală, experții îți recomandă să te îndrepți către alegerea unei lustre pentru living care propagă lumina o oră în toată camera. În cazul în care dorești să optezi pentru o iluminare care se poate să fie direcționată, va trebui să te orientezi către o lustră pentru living care să fie prevăzută cu o direcționare reglabilă. Iar în ceea ce privește tipul de lumină, ai de ales între lumina caldă și lumina rece – alege-o pe cea care se potrivește cel mai mult cu preferințele tale.

Nu-i așa că nu mai pare atât de greu să îți alegi lustra pentru living potrivită nevoilor tale?


Recente pe Ok! Magazine

Conferinta BP 15 jpg
gambling
tokens 8620520 1280  1  png
Cinci tipuri de asigurări ce aduc beneficii persoanelor juridice jpg
Verifică dacă ai luat aceste 5 lucruri în valiza de mare jpg
Portret   femeie   glamorous jpg
featured image (1) jpg
OkMagazine (1) (5) jpg
UNTOLD 2024   SOLD OUT (16x9) jpeg
1000088088 jpg
Eu în Procida 20240602 110927 jpg
Allan   CEO Saga jpg
POSTER DROPDOWN A1 landscape jpg
Cum să atragi mai multe talente în echipa ta   Ghid pentru angajatori jpg
Beach Please bilete GA jpeg
epilare okmagazine ro jpg
OkMagazine (2) (9) jpg
230625 211916 SAGA Festival  MM08554 MM jpg