Cum alegi echipamentul potrivit pentru sală? Descoperă câteva sfaturi de ajutor

30 mai, 2024

Un rol important în obținerea unor rezultate mulțumitoare după antrenamentele la sală îl are și echipamentul folosit.

persoane in sala de fitness 1119522776 jpg

Te-ai putea întreba de ce și cum îți poate influența o pereche de pantaloni aleasă corect întregul antrenament. Odată ce un echipament este potrivit, ai mai multă libertate în mișcare și poți efectua exercițiile corect, indiferent de sportul practicat. Descoperă, mai jos, câteva sfaturi care să te ajute să alegi echipamentul potrivit pentru sală.

Îmbrăcăminte din fibre sintetice

Chiar dacă hainele tale sunt în mare parte din materiale naturale, pentru sală trebuie să alegi întotdeauna fibrele sintetice. Atunci când alegi colanții sau tricoul din materiale sintetice, cum ar fi poliesterul, vâscoza sau elastanul, acestea îți oferă confortul termic de care ai nevoie și îți lasă corpul să respire corespunzător, atunci când faci antrenamente mai grele.

Bumbacul absoarbe transpirația, dar nu are puterea de a evapora umiditatea și de o usca, așa cum se întâmplă în cazul fibrelor sintetice. Astfel, indiferent că alegi colanți, bustieră, sau tricou, ai grijă ca materialele să fie confecționate întotdeauna din fibre sintetice.

Alege un ghiozdan bine compartimentat

Și ghiozdanul are un rol important în echipamentul de sală. Nu te ajută să efectuezi mai ușor exercițiile, dar îți păstrează organizat lucrurile, de la pantofii de sală, până la recipientul de apă. Alege un ghiozdan bine compartimentat, care să aibă compartiment pentru adidași, dar și pentru căști. Poți alege un ghiozdan Under Armour, pe care îl găsești în diferite modele și culori, ca să ți se potrivească în orice sport ai practica.

De îndată ce ai ajuns la sală cu lucrurile bine aranjate, îți începi antrenamentul liniștit și, dacă folosești un ghiozdan special pentru sală, știi că păstrezi totul mereu în ordine.

Încălțămintea potrivită

Încălțămintea face diferența în sala de sport, pentru un antrenament bine efectuat, cât și pentru confortul tău total. Dacă petreci mai mult timp pe bandă, atunci alege întotdeauna încălțăminte de alergare. Pentru sesiunile de yoga sau pilates, sunt potrivite șosetele moi, anti-alunecare.

Este indicat să alegi încălțămintea cu jumătate de număr mai mare, pentru că în timpul antrenamentului picioarele se pot umfla. De asemenea, când îi probezi, ține cont de felul în care mergi sau alergi, dar și de forma tălpii, fiindcă îți dictează confortul.

Colanți pentru antrenamentele intense

Dacă te-ai decis să pornești un antrenament intens la sală, cu exerciții care să-ți activeze toate grupele de mușchi, atunci îndreaptă-te spre colanți. Pentru că se așază exact pe configurația picioarelor, îți vor oferi mai multă libertate în mișcare și ușurință în efectuarea antrenamentelor mai grele.

În plus, marea majoritate a colanților de sală au și fante de aerisire, un avantaj în obținerea unei temperaturi optime pentru oricine efectuează un antrenament greu.

Adaptează echipamentul

Aici vine cea mai interesantă parte, și anume de a adapta echipamentul în funcție de sportul practicat. Spre exemplu, adidașii aleși pentru aparate sunt diferiți față de cei pentru alergat. Aceeași regulă se aplică și în cazul îmbrăcăminții, fiindcă sunt exerciții unde pantalonii scurți sunt mai indicați, cum ar fi la cardio. Dar dacă te îndrepți spre cele intense, colanții lungi sunt adecvați.

Poți organiza echipamentul după culori, pentru a-ți fi mai ușor să alegi atunci când în prima parte a săptămânii ai programate ore de cardio, iar la final sesiuni lejere la aparatele de fitness.

Acestea sunt câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți construiești un echipament de sală potrivit, atât pentru a face exercițiile corect, cât și pentru confortul tău pe durata antrenamentelor. Astfel, dacă ești la începutul călătoriei în lumea sportului, sau îți dorești să ai un stil de viață mai activ, ia ca puncte de reper informațiile prezentate în acest articol.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

okmagazine ro jpg
Insula de 1 milion Kanal D JPG
Holy Molly x Zodier jpg
Connect R Arene 9 iun 2024 4678 jpg
zgarieturile fine nu vor mai fi o bataie de cap solu ii rapide i eficiente de detailing auto jpg
banner Publisol jpg
NEVERSEA Ziua Donatoruluo png
FotoJet Elisabeta și Jeanette jpg
Razvan Simion și Daniel Pavel nunți colaj jpg
Pepe și Yasmine nunta, Instagram (6) (1) jpg
Zrzut ekranu 2024 06 03 100706 png
Cum poti deveni un creator de continut de succes Top 3 sfaturi utile jpg
Vrei sà devi un jucÃtor mai bun Iatà de ce ai nevoie jpg
neversea foto facebook
mihaela bilic facebook jpg
Justin Bieber si Kim Kardashian, pe lista neagra a Ferrari   FOTO Instagram jpg
Femeie în top negru PNG
okmagazine ro (3) jpg