Cum ar trebui să amenajezi camera copilului?

30 aprilie, 2024

Venirea pe lume a copilului este un motiv de bucurie și de împlinire sufletească pentru familia ta.

Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg

Fiecare etapă pe care o parcurgi până în momentul în care vei veni cu cel mic acasă este încărcată de emoție și iubire. Printre pașii pe care trebuie să îi urmezi se află și amenajarea camerei micuțului sau micuței. Acest pas poate fi o adevărată provocare însă dacă reușești să te organizezi din timp și să nu lași totul pe ultima sută de metri cu siguranță vei reuși să creezi un spațiu unic pentru copil. Specialiștii în domeniu recomandă ca amenajarea camerei să fie făcută în așa fel încât să fie utilă și funcțională pentru următorii cinci sau șase ani, adică până când acesta va merge la școală.

Pentru a crea un spațiu atât de relaxare, cât și de joacă pentru copilul tău:

Ține cont de sfaturile de mai jos

·         Patul

Înainte de a merge la cumpărături este foarte important să te documentezi temeinic cu privire la toate criteriile importante de care să ții cont întrucât este vorba de un obiect relevant pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Cel mai important aspect în alegerea unui pătuț pentru copii este că va trebui să aibă toate colțurile rotunjite pentru a evita accidentările celui mic. De asemenea, design-ul acestuia este important întrucât trebuie să se integreze în decorul camerei. Este obligatoriu și să verifici ca distanța dintre barele care înconjoară pătuțul să nu fie foarte mare și să nu permită celui mic să încapă printre ele. Pe babymatters.ro găsești multe modele de unde poți alege unul potrivit pentru copilul tău. După ce te-ai hotărât, nu rămâne decât să îl montezi iar acest lucru nu va fi foarte dificil întrucât, în ziua de astăzi, pătuțurile pentru bebeluși au sisteme de montaj extrem de ușoare. Acum că este pe poziții, nu îți va rămâne decât să cumperi salteaua și lenjeriile pentru pat.

·         Iluminatul interior

În primele luni de viață ale micuțului tău, pe lângă lustre, ar fi bine să instalezi o lampă de veghe pentru a avea un somn liniștit. Există mai multe modele, de la cele clasice care se introduc în priză la cele cu figurine care funcționează cu ajutorul bateriilor. Lumina pe care acestea o emană este o lumina caldă ce nu influențează calitatea somnului.

·         Mobilier

Din camera copilului nu ar trebui să lipsească o măsuță pentru înfășat. Având în vedere faptul că în primele luni de viață va dormi destul de mult, deci va petrece mult timp în pătuț, ar fi bine să montezi locul de schimbat undeva în proximitatea acestuia. Să iei în considerare un model care are și spații de depozitare încorporate pentru scutece, șervețele umede, creme și alte lucruri necesare. Dulapul celui mic ar trebui făcut la comandă pentru a te putea folosi de el cât mai mult timp. Dacă vei alăpta exclusiv la sân, atunci ar trebui să ai în vedere amplasarea unui scaun pentru alăptare în camera copilului.

Pentru a obține un decor de vis dar și un spațiu complet funcțional și practic, ține cont de sfaturile de mai sus atunci când începi amenajarea camerei bebelușului tău și vei crea un loc unic!

Poză de Alicia pe Pexels.com



Recente pe Ok! Magazine

Carnova jpg
okmagazine ro jpeg
Avocat Mai 3 jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
FotoJet J Lo jpg
FotoJet Margareta jpg
Bianca Brad si Majestatea Sa Margareta la garden party ul de 10 mai   Insragram (21) jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (1) jpg
Mariaje regale de fațadă jpg
Simone Ashley, GettyImages (3) jpg
Elizabeth și Damian Hurley la premiera Strictly Confidential, GettyImages (1) jpg
FotoJet Umar Kamani jpg
Cher, Alexander Edwards 2 jpeg
FotoJet Harry și dublura de la Met Gala jpg
Demi Moore la Met Gala 2024, GettyImages (7) jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Prodimedia (1) jpg
Muntele Athos   shutterstock 1145361107 jpg
okmagazine ro (1) jpg