Cum întreții corect jaluzelele orizontale? Ghidul clientului casnic

12 decembrie, 2023

Ai ales jaluzelele orizontale pentru a umbri în locuința. Te bucuri de eficiența, funcționalitatea acestora, dar la un moment dat te gândești și cum să menții un mediu sănătos. Cum întreții astfel de jaluzele?

jaluzele okmagazine png

Dacă nu ai cerut sfatul furnizorului atunci când ai comandat jaluzele orizontale află din rândurile ce urmează cum să faci o minimă, dar eficientă întreținere.

Sunt condiții speciale de întreținere a acestor jaluzele?

Dacă îți amintești bine, în momentul în care le-ai achiziționat probabil ți s-a spus că sunt practice. Printre altele și pentru că sunt ușor de întreținut. În practică, nu ai mai mult de făcut decât să ștergi cu atenție praful de pe ele. Poți face acest lucru cu o perie de praf, din microfibră, pe care o găsești cu ușurință în comerț. Alternativa clasică, pe care imposibil să nu o aibă toată lumea acasă, este cârpa de praf, uscată, curată.

Atenție însă la poziția lamelelor când vei curăța. Acestea trebuie să fie închise, ștergerea fiind la fel de practică dacă o faci lamelă cu lamelă sau de sus în jos, pe toată suprafața.

În cazul celor care preferă varianta de aspirare, ar fi bine de folosit un aspirator cu un capăt special, cum sunt cele destinate pentru aspirarea suprafețelor de tip tapițerie. Adică cu o perie mică, cap plat, cu rând de peri scurți. Marele avantaj este că poți astfel curăța praful chiar și din locurile mai greu accesibile.

Jaluzelele metalice sunt pătate - cum curățăm?

Implicit când vine vorba de petele de pe jaluzele aluminiu remarcăm un stil practic de curățare. Nu necesită întreținere grea, pentru că tot ce e lipicios sau murdar pe lamelele acestor jaluze se poate curăța cu produse destinate spălării geamurilor. Atenție la produsele și accesoriile abrazive, care ar putea lăsa urme, ar putea zgâria jaluzelele. Atenția de acum te scutește de neplăceri mai târziu, pentru că ai putea îndoi lamelele și asta înseamnă alte costuri.

După curățare, este de preferat ca jaluzelele să fie șterse cu o cârpă uscată.

Ce ai putea face greșit?

Mai ales când vedem că timpul ne presează, că taskurile zilnice sunt atât de multe, că suntem pe final de an și mai bine investim atenția și energia în activități plăcute decât în corvoada curățeniei, te-ai gândit să lași totul pe mâna unei firme de curățenie? Atenție la cum își desfășoară treaba. În acest sens, menționează echipei că nu este de preferat ca jaluzelele orizontale să fie date jos.

Nu sunt necesare acțiuni intense de curățare, suprafața lamelelor din aluminiu ar putea avea de suferit. Pentru că pare mai convenabil și mai rapid să pui efectiv furtunul de apă și jetul puternic de apă peste lamele, în ideea de a curăța eficient. Doar că și acest lucru ar putea dauna.

În fond, întreținerea jaluzelelor orizontale nu ar trebui să impună o muncă greu de efectuat, costisitoare sau care să solicite un buget mare. Cu puțină atenție, răbdare, dar și cu câteva informații practice poți curăța ori de câte ori este necesar.



Recente pe Ok! Magazine

okmagazine ro (1) jpg
prajituri jpg
Cinci direcții inovative în domeniul resurselor umane jpg
Iată 3 cadouri pe care soția ta le ar aprecia și la care nu te ai fi gândit niciodată! jpg
Cum ar trebui sa amenajezi camera copilului jpg
Milano design week 3 jpg
cum să ai o siluetă de vis jpeg
Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg