Cum îți alegi corect parfumul potrivit pentru toamnă

23 septembrie, 2022
parfum822 jpg

Majoritatea dintre noi suntem îndrăgostiți de parfumuri și, dincolo de cele mai noi lansate pe piață, avem preferințele noastre în funcție de mai multe criterii. Aflându-ne la începutul sezonului rece, pe lângă haine, accesorii și încălțăminte, în special doamnele își schimbă și parfumul.

Dincolo de preferințele personale, de miros sau brand, parfumurile potrivite pentru sezonul rece trebuie alese cu mai multă grijă. Dacă parfumurile de vară şi primăvară sunt caracterizate de arome fine, fresh, florale sau marine, cele potrivite pentru toamnă şi iarnă sunt ceva mai puternice, iar notele de bază sunt mai dulci. Această catalogare este realizată în baza temperaturilor. Când e foarte cald, un parfum prea dulce sau cu note puternice poate deveni înţepător, total opusul sentimentului de prospeţime pe care cu toţii îl căutăm.

În schimb, toamna şi iarna, parfumurile noastre pot fi cât de dulci sau puternice ne dorim, deoarece temperaturile scăzute nu vor influenţa notele acestuia, ba, mai mult, îl vor ajuta să persiste cât mai mult. Astfel, atunci când suntem în căutarea unor parfumuri dama perfecte pentru sezonul rece, iată de ce trebuie să ţinem cont:

1.  Concentraţia

Pentru a ne bucura de o mireasmă cât mai durabilă şi puternică, oricare ar fi parfumul ales, trebuie să cunoaştem diferenţele dintre concentraţiile acestuia. Cele mai utilizate în ultimii ani sunt apa de parfum, ce are cel mai mare număr de compuşi, şi apa de toaletă, care are doar jumătate din compuşii aromatici. Astfel, pentru sezonul rece, o apă de parfum este alegerea perfectă, dacă ne dorim ca mirosul să persiste cât mai mult pe pielea şi hainele noastre.

2.  Notele de vârf, de mijloc şi de bază

Notele de vârf sunt cele pe care le simţim în primele clipe când pulverizăm, acestea dispărând destul de repede. Notele de mijloc sunt cele care domină compoziţia şi se simt după câteva minute de la pulverizare, după dispariţia celor de vârf. Cele de bază sunt ultimele pe care le simţim şi au rolul de a crea un mediu propice, de bază, pentru ca cele două menţionate mai sus să fie puse în valoare.

În parfumurile perfecte de purtat toamna regăsim unele dintre cele mai intense note disponibile în parfumuri: lemn de santal, mosc sau diverse condimente precum nucşoara, scorțișoara sau anasonul. Rolul acestora este de a oferi parfumului persistenţă pe întreaga perioadă a zilei şi, mai mult decât atât, îl fac perfect pentru orice moment de zi sau de seară.

3.  Parfumul preferat

Oricare ar fi recomandările specialiştilor, un parfum trebuie să ne reprezinte, iar acest lucru contribuie semnificativ la creşterea încrederii în sine. Indiferent dacă avem nevoie de un boost de voie bună sau de unul de încredere, atunci când ne dăm cu parfumul preferat, toate simţurile ne sunt trezite şi starea noastră de spirit devine excelentă. Acesta poate fi floral, oriental, cu note lemnoase sau fresh şi, atât timp cât este mirosul nostru preferat, emoţia resimţită devine o etichetă pentru mintea noastră.

În afară de sezon, un parfum trebuie ales în funcţie de personalitatea fiecărei persoane şi de evenimentul la care participă. Starea de spirit poate influenţa alegerea parfumului ce va fi purtat într-o anumită zi. Totodată, un parfum are capacitatea de a schimba starea de spirit, motiv pentru care alegerea celui potrivit este una extrem de intimă.

Sursa foto: ShutterstockRecente pe Ok! Magazine

elon musk met gala 2022
adam2 jpg
Brad Pitt, Venice, Getty jpg
stal82 jpg
mei jpg
enderedaprecieri beneficii job jpg
pantaloni femei jpg
lia42 jpg
emag1 jpg
relaxare jpg
Cum iti pregatesti afacerea pentru situatii de criza 3 practici care te fac un lider mai bun jpg
Achizitionarea unui televizor La ce specificatii tehnice sa te uiti cand il cumperi jpg
Reamenajarea bucatariei Ce achizitii poti face pentru modernizarea acestei incaperi jpg
Damian Anghel si Theo Rose (colaj Click!)
Pierce Brosnan jpg
cuplu8 jpg
Olimpia Melinte & Cornel Ilie  FOTO Cristina Oltean jpeg
Margrethe a Danemarcei jpg