Cum îți împachetezi cosmeticele pentru vacanță. Sfaturi utile

24 iunie, 2022
douglas@okmagazine ro jpg

Indiferent de anotimp, o vacanță oricât de scurtă e întotdeauna binevenită. Pregătirea bagajelor este una din principalele preocupări premergătoare plecării, iar unele dintre cele mai prețioase obiecte sunt produsele cosmetice și de make-up.

Nu poți pleca fără ele niciunde. Totuși, produsele trebuie să fie ușor de cărat și de aranjat în bagaje, poate chiar în cele de mână. Cosmeticele Estee Lauder au fost create astfel încât să fie ușor de pus în bagaj, în siguranță, dar sunt și glam în același timp. Ce altceva ți-ai mai putea dori?

Iată aici câteva idei despre cum să îți alegi cosmeticele cu care să pleci în vacanță.

Portfardul sau geanta de cosmetice

În funcție de numărul de zile în care vei fi plecată și de activitățile pe care ți le-ai programat, iei cu tine un portfard sau o geantă de cosmetice. Poți opta pentru un portfard transparent sau din material textil, cu căptușeală din plastic. Astfel, nu vei risca, în cazul în care îți curge vreun produs, să pătezi restul hainelor. Dacă vacanța e mai scurtă, pune în portfard mini obiecte de îngrijire și make-up sau ia-ți doar strictul necesar.

Dacă pleci într-o călătorie mai lungă, poți să îți pui produsele cosmetice într-o geantă de machiaj, care poate fi din piele, imitație de piele, textil sau poliester. Ai grijă să fie bine compartimentată, ca să îți poți aranja lucrurile astfel încât să nu riști să se verse ceva.

Produsele de machiaj și îngrijirea tenului

În orice vacanță, ca în orice zi, demachierea este un proces esențial pentru tine. Chiar dacă vei avea tendința să folosești șervețele demachiante, sfatul nostru este să le eviți. Poți folosi  un gel multifuncțional pentru ten și ochi, care curăță, demachiază și hidratează în același timp. Ocupă loc puțin în bagaj și este foarte eficient. Nu uita dischetele demachiante. Ca să nu îți ocupe mult loc, îți poți lua un set de dischete reutilizabile, care se curăță simplu, după folosire.

Poți lua cu tine o singură cremă de față potrivită tenului tău, pe care să o folosești dimineața și seara. Și neapărat o cremă SPF, indiferent de anotimp, deoarece ai nevoie de protecție UV pe tot parcursul anului. Totodată, crema de ochi este indispensabilă, mai ales că acum se găsește și în recipiente mici.

În locul tratamentelor de față pe care le folosești de obicei, poți alege eșantioane pe care să ți le pui în portfard.

În funcție de programul de vacanță, îți organizezi și produsele de make-up pe care le iei cu tine.

Pentru ochi, alege un mascara, o trusă mică de farduri de pleoape în nuanțele preferate și un eyeliner.

Pentru față, nu uita fondul de ten. La fel, poți alege varianta mini pentru concealer și anti-cearcăn.

Un iluminator mic și un fard de obraz, plus două perii, una pentru fardul de ochi, alta pentru blush și un aplicator pentru fondul de ten.

Îngrijirea corpului

Nu uita de pasta de dinți, periuța și ața dentară, pe care le poți pune, în bagaj, ambalate separat, tot în trusa de îngrijire personală. Poți alege o pastă de dinți în tub mic și o ață dentară, la fel, mică.

Alege o singură variantă de perie de păr. Dacă nu vrei să cari și uscătorul de păr cu tine, îl poți folosi pe cel de la cazare. În ceea ce privește șamponul, ca să nu iei cantitatea întreagă, calculează de câte ori îți speli părul și alege un recipient potrivit, care să nu ocupe prea mult loc în bagaj.

În aceeași ordine de idei, alege un roll-on sau un stick în locul spray-ului antiperspirant.

Și pentru că nu poți pleca în vacanță fără parfumul preferat, ia-ți varianta de 50 de mililitri. Dacă ai mai multe preferate, alege eșantioanele care, cu siguranță, vor avea loc destul în bagajul tău.

Dacă ai prea multe creme și uleiuri de corp, alege una singură, mai exact pe cea mai hidratantă. Iar dacă pleci într-o vacanță la mare, neapărat, ia cu tine crema de plajă cu SPF.

Dacă te organizezi din timp și așezi corect în bagaj produsele de îngrijire pentru față și pentru corp, vei avea loc să îți pui câte outfituri îți dorești și să îți lași spațiu și pentru ceva shopping de vacanță.

Sursă foto: Shutterstock.com



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg
CRBL și Elena, Instagram PNG
Cum sa te imbraci stilat si confortabil in timpul calatoriilor Top 3 sfaturi jpg
FotoJetDouglas jpg
Shannen cu batic jpg