Cum îţi organizezi bucătăria pentru a te bucura de sărbători de iarnă fără stres

8 decembrie, 2020
1 femeie si barbat fac fursecuri jpg jpeg

Se spune că bucătăria este inima casei şi trebuie să recunoaştem că în perioada sărbătorilor de iarnă această zicală este mai adevărată ca niciodată. Acolo se pregătesc toate bunătăţile şi familia se strânge în jurul mesei pentru a împărtăşi un moment festiv, plin de poveşti plăcute şi de zâmbete.

Dar pentru că sărbătorile de iarnă pot fi şi foarte stresante, mai ales când totul este preparat în casă, puţină organizare înainte de a începe pregătirile este esenţială pentru a te bucura cât mai mult de acest moment special al anului alături de cei dragi. Aşadar, iată cum îţi poţi organiza bucătăria pentru a fi funcţională, practică, dar şi pregătită pentru a acomoda toate activităţile specifice finalului de an.

Organizează-ţi dulapurile

Nimic nu este mai neplăcut decât să nu găseşti un obiect de care ai nevoie. Ca să economiseşti timp, înainte să te apuci de pregătirile festive, scoate tot ce ai prin dulapuri, curăţă-le bine şi pune-le la loc într-o ordine care să vină în întâmpinarea necesităţilor pe care le ai în sezonul sărbătorilor. Gândeşte-te înainte ce vrei să faci şi pune la îndemână toate acele obiecte care îţi vor fi utile pentru pregătirea preparatelor culinare din meniu, dar şi pentru decorarea şi servirea lor ulterioară.

O atenţie deosebită pentru cuptor şi aragaz

Dacă eşti genul de persoană care ţine la tradiţiile specifice Crăciunului şi Anului Nou, atunci vei vrea să pregăteşti cel puţin o parte din meniul festiv acasă, aşadar starea aragazului şi cuptorului tău va juca un rol esenţial în succesul acestor operaţiuni. Pentru cozonaci rumeni şi pufoşi, o friptură suculentă sau un tort gustos, cuptorul ar trebui să fie aliatul tău principal. Dacă nu eşti mulţumită de felul în care îşi face treaba, poate este momentul să-ţi faci anticipat un cadou de Crăciun şi să investeşti în echipamentele care îţi vor face viaţa şi sarcinile mai uşoare. Dacă vrei o  combinaţie reuşită între tehnologie de ultimă generaţie şi un aspect modern, poţi opta pentru cuptoare incorporabile Beko. Un cuptor care dezgheaţă, are o preîncălzire rapidă, rotisor, grill şi funcţie de autocurăţare cu abur cu siguranţă te va ajuta să economiseşti mult din timpul tău preţios. 

Curăţenie în cămară

Înainte să te apuci să cumperi alte produse alimentare de care ai nevoie pe perioada sărbătorilor de iarnă, fă curăţenie în cămară şi în toate spaţiile în care depozitezi diverse obiecte, precum tăvile de cozonac sau caserolele de plastic. În primul rând, aruncă toate produsele expirate sau pe cele pe care nu le-ai mai folosit în ultimul an. Îţi ocupă în mod inutil spaţiul din cămară. Nu uita să treci pe o listă produsele care trebuie înlocuite. În al doilea rând, verifică starea tăvilor, cratiţelor sau tigăilor de care crezi că vei avea nevoie, mai ales dacă nu sunt cele pe care le foloseşti în mod frecvent. În ultimul rând, dar nu în cele din urmă, evaluează situaţia caserolelor. Cu siguranţă vei avea nevoie de ele, fie pentru a pune în frigider ce rămâne din toate preparatele din meniu, fie pentru a transporta diferite mâncăruri altor persoane din familie sau poate prietenilor.

Vine şi rândul frigiderului

La fel ca în cazul cămarei, frigiderul trebuie să fie şi el pregătit pentru „îndatoririle” sale suplimentare din această perioadă din an. Aruncă tot ce a rămas uitat pe diferite rafturi, curăţă bine interiorul, folosind produse specifice, şi reorganizează conţinutul astfel încât să ai loc pentru toate ingredientele pe care le vei folosi în următoarea perioadă. Acelaşi lucru este valabil şi pentru congelator.

La finalul unui an dificil şi plin de provocări, este important să ne regăsim echilibrul şi armonia, bucurându-ne de sărbători de iarnă liniştite, fără stres. Cu puţină organizare prealabilă, vei putea pregăti totul aşa cum îţi doreşti, cu mai multă bună dispoziţie şi mai multe zâmbete. 

Sursă foto: Unsplash.comRecente pe Ok! Magazine

carti pentru copii (1) jpg
marionnaud@okmagazine ro jpg
cadou jpg
shutterstock 1710438655 jpg
Concertul reprogramat al lui Robbie (2) png
Karpatia Pony Show 2023 (1) jpg
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval jpg
SAGA x MAI jpg
shutterstock 225570979 jpg
high angle hen sitting hay farm jpg
Top 6 berarii din Bucuresti la care sa mergi vara aceasta jpg
Lucuri pe care le poți face ca să ai grijă de tine atunci când ai un bebeluș jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck jpg
Angus T  Jones în Doi bărbați și jumătate, Getty (3) jpg
Shakira (12) jpg
adidasi pentru copii jpg
Lily Rose Depp, The Weeknd și Sam Levinson, Foto Getty (3) jpg
Ce fel de parteneri cauți pentru afacerea ta  Iată cum identifici cei mai buni furnizori și clienți jpeg