Cum îți pregătești pielea pentru sezonul cald

15 martie, 2024

Întâmpină sezonul cald cu o piele sănătoasă, radiantă și hidratată. Respectă sfaturile din articolul de mai jos și pielea îți va mulțumi.

cum sa ti ingrijesti pielea in sezonul cald jpg

Primăvara, pielea are nevoie de o îngrijire adecvată pentru a o menține sănătoasă, strălucitoare și hidratată. Cum să o pregătești și de ce produse ai nevoie pentru a obține aceste rezultate, afli din articolul de mai jos.

Pe măsură ce se încălzește vremea, pielea necesită o atenție specială și o îngrijire adaptată pentru a face față schimbărilor climatice. Temperaturile din ce în ce mai ridicate, umiditatea variabilă și expunerea prelungită la soare pot afecta sănătatea și aspectul pielii.

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți pregăti pielea pentru zilele însorite și pentru a te asigura că rămâne sănătoasă, hidratată și strălucitoare.

Hidratează bine pielea

Deși recomandările specialiștilor sunt pentru a renunța la cremele grele folosite în timpul iernii, asta nu înseamnă că trebuie să renunți și la hidratarea pielii. Pielea are nevoie de o hidratare adecvată inclusiv în sezonul cald. De aceea, e important să folosești loțiuni sau serumuri pe bază de apă, care pătrund rapid în piele, fără a lăsa o senzație grasă.

Ingredientele, precum acidul hialuronic, aloe vera sau glicerina, sunt perfecte pentru a atrage și reține umiditatea în piele. Pentru corp, poți încerca produsele de la Rituals, care, pe lângă mirosul încântător, lasă pielea hidratată și strălucitoare.

Pune accent pe rutina de curățare

Căldura și umiditatea pot crește producția de sebum, așa că este posibil să fie necesar să schimbi produsele de curățare pe care le-ai folosit în sezonul rece. Folosește un gel sau o spumă de curățare care îndepărtează eficient excesul de sebum și impuritățile, dar ai mare grijă ca acestea să nu deshidrateze pielea.

Evită produsele prea agresive care pot deteriora bariera naturală de protecție a pielii. Folosește, în schimb, produse fără alcool și parfum care nu sensibilizează pielea și nici nu o agresează.

Exfoliază pielea cu produse potrivite

Exfolierea ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Totodată, procedeul ajută să obții un bronz uniform și îi redă pielii fermitatea și strălucirea.  Folosește un exfoliant blând, adaptat tipului tău de piele, pentru a evita iritarea. Poți opta fie pentru un gel de duș cu particule fine exfoliante, fie pentru un exfoliant pe bază de zahăr, care lasă pielea strălucitoare.

Atenție, exfoliantul nu trebuie să fie folosit zilnic. E de ajuns să-l utilizezi o dată pe săptămână.

Folosește protecție solară

Indiferent că petreci sau nu mult timp în aer liber, aplicarea unei creme cu protecție solară cu un factor de cel puțin SPF 30 este obligatorie, mai ales când e vorba de ten. Razele UV pot afecta pielea chiar și prin ferestre sau în zilele înnorate.

Alege o cremă solară care oferă protecție atât împotriva razelor UVA, cât și UVB, și reaplic-o la fiecare două-trei ore dacă ești expusă direct soarelui. În sezonul cald, ar fi indicat să treci la o cremă cu factor de protecție SPF 50, mai ales dacă petreci mult timp în aer liber.

Bea multe lichide

Pe lângă aplicarea produselor cosmetice, este important să-ți hidratezi pielea și din interior, cu alte cuvinte, să consumi cât mai multe lichide. Consumul adecvat de apă este important pentru menținerea elasticității și vitalității pielii.

În plus, o dietă bogată în fructe și legume, care conțin antioxidanți, vitamine și minerale, poate îmbunătăți sănătatea pielii și poate ajuta la protejarea acesteia împotriva stresului oxidativ. Așadar, nu uita să bei cel puțin șase pahare de apă pe zi, de preferat, în prima parte a zilei.

Atenție la zona ochilor

Zona din jurul ochilor este deosebit de delicată și poate suferi în urma expunerii la soare. Folosește o cremă specială pentru ochi cu factor de protecție solară pentru a preveni apariția ridurilor și a pungilor sub ochi.

Iată, așadar, ce trebuie să faci pentru ca pielea ta să arate bine, să fie sănătoasă și strălucitoare chiar și în sezonul cald.

Sursă foto: freepik.com



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg