Cum poţi trece de sărbători fără să te îngraşi. Sfaturi esenţiale de la antrenorii Bodyshape!

21 decembrie, 2018
6 cum sa nu te ingrasi de sarbatori regim dieta png png

Mesele bogate de Sărbători au, de cele mai multe ori, efecte nedorite asupra siluetei. Uite ce trebuie să faci să nu te îngraşi de Crăciun şi Revelion.

În România, meniul tradiţional de Crăciun include preparate preponderent din carne de porc şi altele cu conţinut ridicat de grăsimi sau zahăr. Acest fapt, cumulat cu faptul că, fiind în vacanţă, suntem mai sendentari, duce la acumularea kilogramelor şi a stratului inestetic de grăsime.

Prima soluţie, cea radicală, ar fi, bineînţeles, să consumăm doar alimente uşoare, sănătoase, în cantităţi mici, şi să facem sport zilnic. Cum acest lucru este greu de urmat în perioada sărbătorilor, antrenorii de la Bodyshape, cel mai apreciat concept de fitness din prezent, ne dau câteva sfaturi.

Fă sport în mod regulat şi vei avea arderile mai intense

„Dacă faci sport în mod regulat, în special antrenamente intense HIIT (High Intensity Interval Training), îţi vei accelera metabolismul şi, chiar dacă vei gusta din alimentele grele de Crăciun, acestea nu se vor depune atât de uşor şi de mult. Rata metabolică poate fi crescută pe termen lung dar şi pe termen scurt. Persoanele care se antrenează regulat la Bodyshape câştigă masă musculară şi astfel metabolismul se intensifică deoarce muşchiul este un organ consumator de energie. Pe termen scurt rata metabolică poate creşte în urma antrenamentelor intense, de tip HIIT, pentru că organismul trebuie să se refacă în urma efortului depus şi, astfel, consumă energie suplimentară”, declară Irina Alionte, fondator Bodyshape Transformation Center.

Gustă din preparatele tradiţionale, dar consumă-le pe cele sănătoase în rest

“În perioada sărbătorilor noi le spunem membrilor Bodyshape că este în regulă să mănânce o prăjitură, o felie de cozonac sau să bea un pahar de vin. În cantităţi mici, bineînţeles, şi să petreacă timpul cu bucurie alături de cei dragi. Să trăiască în prezent, să savureze încet mâncarea, să se bucure de gustul ei, să nu mănânce compulsiv, repede, şi să alterneze meniul tradiţional cu cel uşor, mai prietenos cu digestia şi silueta”, adaugă Irina Alionte.

Fă mişcare acasă

„Încearcă să faci mişcare acasă ori în aer liber, dacă vremea permite, pentru a compensa excesul alimentar.

Le recomandăm membrilor noştri exerciţii simple, efectuate acasă cu greutatea corpului în stil circuit pentru a-şi mentine condiţia fizică şi tonusul muscular. Astfel, când vor reveni la antrenamentele intense de la sală, nu vor resimţi pauza făcută în perioada vacanţei.

1. Genuflexiuni (pot fi efectuate şi cu o uşoară săritură) 2. Fotări (cu spijin pe genunchi sau pe vârfuri) 3. Cobra 4. Fandări alternative 5. Flotări pentru triceps 6. Placă

Fiecare are timp de lucru 40 de secunde, cu 20 de secunde pauză intre exerciţii. Recomandăm efectuarea a 4-5 circuite de acest fel”, explică Flavius Ursachi, triplu campion national la culturism şi Fitness manager la Bodyshape Transformation Center.

Bodyshape este unul din cele mai apreciate concepte de fitness din România în acest moment întrucât vine în ajutorul celor care vor să slăbească ori să se menţină în formă prin antrenamente scurte, de doar 45 de minute, îmbinate cu plan de nutriţie personalizat şi coaching pentru a fi mai motivat în atingerea targetului dorit.

Acest stil de antrenament este şi eficient şi distractiv în acelaşi timp, astfel încât să te facă să nu renunţi la el, chiar având un program zilnic atât de încărcat.

Antrenamentul de la Bodyshape arde până la 700 de calorii în numai 45 de minute. Sute de oameni, chiar şi cei care nu făcuseră sport până atunci, au reuşit să dea jos kilogramele în plus şi chiar să aibă abdomen plat, cu pătrăţele.

Pentru un modul Bodyshape se poate aplica pe pe www.bodyshapetransformation.com. Cei care reuşesc să atingă targetul de a slăbi 6 kilograme în 6 săptămâni primesc gratuit un nou modul 6 Week Challenge pentru a continua transformarea sau pentru a se menţine.Recente pe Ok! Magazine

melania medeleanu5 jpg
spears2 profimedia jpg
balan andree jpg
Jo Instagram 1 PNG
Rona Hartner jpg
swank8 jpg
Emi foto PR jpg
kourtney hardashian nunta 1 jpg
Tu stii cum se face igiena orala daca porti aparat dentar AFLA cateva sfaturi utile pentru tratamentul tau jpg
blonda de la drept profimedia jpg
3 motive pentru care sa îți mobilezi bucătăria în această toamnă jpg
anca pandrea și iurie darie PNG
ce cadou PNG
tehnologie jpg
Florin Ristei si logodnica lui, Naomi Hedman, la Chefi la cutite 5   captura video jpg
andreea ibacka3 jpg
Lauren Sanchez, avion privat Bezos  Profimedia (7) jpg
petrus si silvia jpg