Cum s-a distrat Dana Săvuică pe litoralul Mării Negre FOTO/VIDEO
De la Mamaia, la Vama Veche şi apoi pe litoralul bulgăresc, vedeta s-a bucurat din nou de mare şi de soare. Că doar este încă vară!
Dana Săvuică e nelipsită vara de pe litoral, unde ajunge de câte ori are ocazia. Şi pentru că sezonul de plajă încă nu s-a încheiat, a mai dat o tură, de data aceasta experimentând şi porţiunea de litoral bulgăresc.
Iată cum a decurs weekendul ei experimental.
"Mi-am început excursia în Mamaia, o singură noapte petrecută pe plajă, luând la pas beach barurile unde muzica mă îmbia la dans şi cocktailuri fresh. Shut Up, H2O, Crazy, Caelia…
Apoi, pentru prima dată am lăsat staţiunea Mamaia şi m-am aventurat într-un weekend la Vama Veche. Nu am stat niciodată acolo şi mi-am dorit să simt şi eu atmosfera aceea boemă a Vamei, unde absolut toată lumea, indiferent de pasiuni, cultură sau nivel social, îşi găseşte locul.
Am stat la o pensiune cocheta unde m-am simţit ca în adolescenţă… În celelalte camere stăteau studenţi, tineri care au petrecut toată noaptea, alergând, trântind uşile, râzând, bând… Nu m-am odihnit deloc. Afară, zgomotul de fond era cam acelaşi.
Eu am petrecut, ce-i drept până pe la ora unu noaptea, mergând pe faleza plină de oameni, am mâncat un peşte bun la Amphora, am ascultat muzica live la Canapele, am dansat la Yuva şi Acolo… dar, spre disperarea mea, nu am reuşit să stau până la răsăritul soarelui când, mi-au spus prietenii, se aşteaptă apariţia lui, tolăniţi pe plaja la “Stuf” şi se dansează pe ritmul Bolero-ului lui Ravel.
Tot prietenii mi-au recomandat să dau o fuga “până la bulgari” ca să mănânc midii proaspete la o “fermă” restaurant aflată la vreo 30 de km de Vama. Zis şi facut! Am mai fost acolo, prin anul 1992 şi eram curioasa să vad dacă s-a schimbat ceva.
Am revizitat castelul din Kaliakra, o fortificaţie foarte veche, cu rămăşiţe din timpul Imperiului Roman şi unde, dacă treceţi de restaurantul aflat în incinta castelului, puteţi vizita muzeul deschis chiar într-o peşteră şi o mica bisericuţă pietruită aflată pe vârful coastei.
A urmat un prânz delicios la “ferma de midii”, sub privirea zecilor de pescăruşi care pluteau pe apa cristalină. Lumea? Era full! Autocare cu români, ukrainieni, ruşi şi bulgari. Mâncarea bună, meniu variat, preţuri mici. Nu ştiam că poţi mânca midii umplute cu brânză sau cu… măr! Ca desert! :))"