Cum s-a dizolvat averea lui Michael Jackson. Câți bani câștiga artistul și cât cheltuia

31 august, 2022
mica webp

Michael Jackson, care ar fi împlinit 64 de ani pe 29 august, rămâne unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni . Cu puțin timp înainte să își găsească sfârșitul, el reușise să își risipească averea.

De la moartea sa, în urmă cu 13 ani, Michael a fost numit de mai multe ori celebritatea cu cele mai bune performanțe. Starul a câștigat aproximativ 4 miliarde de dolari (3,4 miliarde de lire sterline) în timpul carierei sale, dar nu a putut ține pasul cu costurile de trai.

Se pare că proprietatea lui Jackson a adus peste 2 miliarde de dolari (1,7 miliarde de lire sterline) de la moartea sa în 2009. La momentul morții sale, cântărețul avea, însă, datorii immense.

Artistul a fost în industria divertismentului de când avea doar șase ani și a obținut milioane de fani și de dolari pe parcurs.

Fostul membru Jackson 5 avea un stil de viață generos, finanțat în mare parte din împrumuturi de milioane.

Din punct de vedere financiar, Jackson a trecut printr-o adevărată furtună, deoarece cariera sa muzicală a început să se dărâme în același timp în care costurile neașteptate i-au inundat conturile.

La procesul pentru moartea lui Jackson din 2013, expertul contabil William Ackerman a menționat că solistul se afla într-o „poziție financiară precară”, cea mai mare datorie a sa fiind dobânda plătită pentru împrumuturile pe care le-a luat de-a lungul anilor.

Ackerman a dezvăluit că datoria lui Jackson a început când acesta a luat împrumuturi în 1993, care au început de la 30 de milioane de dolari (25 de milioane de lire sterline).

Până în 1998, acest număr a crescut la 140 de milioane de dolari (119 de milioane de lire sterline).

Situația era atât de gravă în 2009, încât artistul ajunsese să fie în urmă cu plățile pentru casa din Valea San Fernando, unde locuia mama lui.

Deși avea nenumărați fani pe tot globul, anii ‘90 nu fuseseră amabili cu veniturile sale.

În timpul procesului, s-a aflat că turneul său HIStory din 1997 a înregistrat o pierdere de 11,2 milioane de dolari (9,5 milioane de lire sterline).

În timp ce veniturile lui s-au diminuat, costul lunar al vieții lui Jackson se ridica la milioane, iar ranchul Neverland îi aducea cele mai mari cheltuieli.

Plățile pentru personalul de la fermă, care includea o grădină zoologică și un mini parc tematic, îl ușurau 2,5 milioane de dolari (2 milioane de lire sterline) pe an.

Neverland nu era însă singura proprietate a cântărețului, care deținea un conac cu șapte dormitoare în Las Vegas, poreclit The Thriller Villa.

El a părăsit ferma în 2003, susținând că a simțit că a fost „călcat” după ce Poliția a făcut un raid în urma acuzațiilor de molestare cu care se lupta.

Ferma a abandonată ani de zile, dar a fost vândută în 2020 pentru 22 de milioane de dolari (18,7 milioane de lire sterline) omului de afaceri Ron Burkle.

mica2 jpg

Jackson deținea, de asemenea, o colecție de artă estimată la 90 de milioane de dolari (76 de milioane de lire sterline).

În documentarul Living With Michael Jackson, se arată cum artistul pleacă într-o excursie și cheltuie 6 milioane de dolari (5 milioane de lire sterline).

În 2003, în timpul unui proces care îl implica, un contabil a susținut că cheltuia între 20 -30 de milioane de dolari (25 de milioane de lire sterline), mult mai mult decât câștiga.

Câțiva ani mai târziu, în 2007, vedeta pop nu a mai putut obține alte împrumuturi de la bănci.

Cu toate acestea, acest lucru nu l-a descurajat pe marele cheltuitor, deoarece s-ar fi oprit la Londra Harrods pentru 15 minute în 2008 și a cheltuit 100.000 de dolari (85 de milioane de lire sterline).

Pe lângă cheltuielile sale personale costisitoare, Jackson era cunoscut drept una dintre cele mai caritabile celebrități și se crede că a donat peste 500 de milioane de dolari (425 de milioane de lire sterline) de-a lungul vieții sale.

În iulie 2009, Jackson urma să susțină 50 de spectacole la Londra, la O2 Arena, iar biletele s-au epuizat imediat.



Recente pe Ok! Magazine

Kingdom of Judas jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
FotoJetCeline jpg
5 sfaturi esențiale pentru întreținerea adecvată a frigiderului jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
+ plita cu inductie jpg
Vrei să ai o alimentație corectă jpg
okmagazine ro (1) jpg
Cărți de tarot, Pixabay (2) jpg
Echipa Nationala de fotbal feminin jpeg
Afis Big Little Festival jpg
Top 3 obiecte pe care le vei gasi în casa unui iubitor de vinuri jpg
okm jpg
usi garaj alexiana 17 jpg
restaurari protetice jpg
Anii Drumeției
LENNY KRAVITZ   UNTOLD 2024 (2) jpeg
Slăbire, Foto Pixabay (1) jpg